Joka toinen talikko törröttäisi keskenään

Yle uutisten Taloustutkimuksen teettämän kyselyn mukaan puolet (50%) suomalaisista lopettaisi uudet tukiohjelmat euroalueen kriisimaille silläkin uhalla, että euro hajoaa. Vain kolmannes suomalaisista olisi sitä mieltä, että tukitoimia olisi syytä euron hajoamisen uhalla jatkaa. Valitettavasti kyselyssä ei otettu huomioon sitä, pitäisikö tukitoimien jatkua, vaikka itse euro ei olisi vaarassa. Jokainen joutuu tekemään itse päätelmänsä siitä, miten luvut käyttäytyisivät siinä tilanteessa. Epävarmoja on noin joka kuudes suomalainen.

Kaksi suomalaista kolmesta on myös sitä mieltä, ettei pahinta olla eurokriisin tiimoilta vielä nähty. Päähallituspuolue Kansallisen Kokoomuksen kannattajista kolme neljästä on sitä mieltä, että pahempaa on vielä luvassa.

Toisen päähallituspuolueen, SDP:n kannattajat ovat inauksen pessimistisempiä.

Oudoin virke tarvitsee lainata sellaisenaan: ”Hallituspuolueiden eli kokoomuksen ja SDP:n kannattajista hieman alle puolet olisi valmiita lopettamaan tukemisen.” [Silläkin uhalla, että euro hajoaa.]

Liekö Ylen toimitukselta tullut lapsus hallituspuolueiden määrässä? Oudompana pidän taas sitä, että sanamuodollisesti tuossa ei selviä mikä on ”hieman alle puolet”. Liitetaulukoista selviää yllättävä tieto: Kokoomuksen kannattajista useampi lopettaisi tukitoimet euron hajoamisen uhallakin (46/99). SDP:n kannattajista tätä mieltä on puolestaan (43/100).

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu