Loppuuko syrjintä syrjimällä?

En ole liiemmin jaksanut kiinnittää huomiota Puheenvuorossakin vellovaan rasismikeskusteluun. Luen kyllä niitä tekstejä puolelta toiselle, ja minua häiritsee siinä tietty epäloogisuus. Perussuomalaisia toiset väittävät rasistiseksi puolueeksi, tai puolueella on ainakin aivan kiistatta sellainen rotusyrjintää kannattava osasto. Toisten mielestä kantaväestön yhteinen kulttuuri on mittarina: jos ei kelpaa niin hakeudu parempaan maahan. Sitten tietysti kiistellään siitä, miten kehitysavun kanssa tulee tehdä.

Tekopyhällä jeesustelulla paheksutaan sitä, miten Kreikassa uusnatsipuolue vain kasvattaa suosiotaan huomioimatta riittävästi paikallisia oloja. Ja mitkä tahot ovat nämä olot sinne määränneet? No, epäsuorasti nämä samat, jotka teatraalisesti tyhjentelevät nitropurkkeja lukiessaan tuon uusnatsipuolueen kannatuslukemia.

Aaseilla joenylityspaikat eivät ole käymässä vähiin, kun perussuomalaisia naitetaan tämän kreikkalaisporukan kanssa yhteen. Olettaisin lukevani uutisista, jos Suomessa tuhansia maahanmuuttajia pidetään eristyksessä hirmuvankilaolosuhteissa pelkästään perussuomalaisista koostuvan ”katupartion” voimin.

Suurin epäloogisuus vallitsee kuitenkin puolueen mainitussa rasismissa. Olen ehkä siitä harvinainen otus, että luotan äänestäjän omaan arviointikykyyn valita ehdokkaansa. Ja jos meillä tuollainen kreikkalainen katupartioporukka oikeasti saisi 10% kannatuksen niin se kertoo enemmän kansan ja äänestäjien tunnosta – ei puolueesta. Vaikka Kreikassa lakkautettaisiin koko uusnatsiporukka puolueena niin ei äänestäjäkunnan käsityksiä sillä tavoin muuteta.

Syrjintää on pirun vaikea lopettaa syrjimällä.

Parhain keino tällaisen touhun lopettamiseen on poistaa tilaus ja lopettaa syrjivien syrjintä. Jos kansalla on asiat muutoin hyvin, on elinkeino, asumus, ruokaa, vaatteita, hyvä terveys niin jaksaisiko sitä mennä kadulle mekkaloimaan? Arabikeväästä on sanottava se, että saattoi näillä kansoilla olla halua tavoitella demokraattista valtiota. Täydellä vatsalla sitä tuskin olisi noin paljon osoitettu mieltä.

Poliitikkojen lempipuuhaa on pitää kansaa eräänlaisena muovailuvahana, josta voi kätevästi ja näppärästi muotoilla juuri haluamansa kuvan. Tämä on pahaa aliarvioimista. Jotkut ovat ottaneet tavoitteekseen luoda tästä kulttuurien harmonian yhteisön. Ja jos muovailtavat eivät olekaan samaa mieltä niin he antavat äänensä tällaisten visioiden vastavoimalle.

Syyllistäminen onkin vasta sivistynyt keino?

En voi väittää vastaan väitteelle, että vuonna 2011 perussuomalaisten kansanedustajien käytös ei olisi ollut salonkikelpoista kauttaaltaan. Salonkikelpoisuusaste kirvoitti jopa lausuntoa apinoista, haarukoista ja veitsistä. Silloin toiset muistuttivat, että tällaisia ylilyöntejä tulee vähemmän, kun uuteen työhön perehtyy ja paneutuu. Ja kun aika tekee tehtäväänsä salonkikelpoisuuden saralla niin sekään ei ole hyvä?

Syyllistäminen kohdistuukin sitten suoraan äänestäjiin. Nämä ovat niitä kiusallisia mölyapinoita, jotka ovat pahasti häiritsemässä muovailuvahan hypistelyä. Näistä ei mussutettu aiempina vuosina, kun vaalikarja vain painoi tehtaalla duunia hyvinvointiyhteiskuntaa luoden. Mutta herrajesta, pitäisikö niille antaa oma osuus osallistua päätöksentekoon?

Elitismillä on hyvätkin olosuhteet kasvaa ja rehottaa talouden hyvinä aikoina. Mutta jos Euroopan oikeustuomioistuin tilaa tuhansien eurojen viinejä ja koko EU-budjettia paisutellaan tällaisten vuoksi samalla kun kansoja käsketään kiristämään vyötä, niin on se minusta ihme jos vastustusta ei synny.

Premissinä kaikelle näille keskusteluille tuntuu olevan se, että molemmat osapuolet pitävät automaattisesti itse olevansa oikeassa. Entä jos ette olekaan?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu