Kiitos ja hei

Monella meistä lienee edes etäinen käsitys siitä, miten ja millä tavoin Puheenvuoroa tulisi kehittää. Olen tätä pohtinut tämän vuoden ajan tihenevissä määrin ja päätynyt tällaiseen näkemykseen.

Kategoriat ja etusivun vaihtuvuus

Puheenvuoron blogit voisi jakaa kirjoitusaiheistaan jo eri sarakkeille. Tällaisia voisivat olla alakategorioineen:

  • Politiikka (kotimaa ja ulkomaat – ei mitään äärihörhöyksiä)
  • Talous (koti- ja yritystalous, kotimaa, Eurooppa, muu maailma)
  • Yhteiskunta (esim. julkiset palvelut)
  • Tiede ja ympäristö
  • Uskonto (mahdollisesti Vapaavuoron puolelle?)
  • Päivänpolttavat aiheet

Toimitus voisi itse siirtää kirjoituksia korista toiseen, jos kirjoittaja ei ole toimituksen mielestä suoriutunut tästä vaiheesta. Jokainen kategoria rullaisi omalla tempollaan. Näin päivänpolttavat aiheet oletettavasti vaihtuisivat nopeammin etusivulla kuin muut aiheet. Periaate, jossa vain yksi kirjoittajan kirjoitus näkyy etusivulla voisi toimia myös tässä. Jos kirjoittaa tiedeaiheisen kirjoituksen ja heti sen perään päivänpolttavan blogin niin tiedekirjoitus siirtyy ”kakkossivulle” normaaliin tapaan.

Seuraa käyttäjää X

Minua monasti miellyttäisi saada tietää, onko joku tietty kirjoittaja kirjoittanut jotain uutta. Tiedän, ne voi bookmarkata selaimeen (muutaman sadan muun kirjanmerkin sekaan) ja voi jopa käyttää hakumoottoria. Se on vain työlästä. Kirjauduttuaan palveluun tulee ruutuun näkyviin seurattujen käyttäjien uusimmat kirjoitukset, joita ei ole vielä luettu. Raja voisi olla vaikka 10 kirjoitusta per seurattu kirjoittaja. Jos viimeisistä 10 kirjoituksesta kaikki on luettu niin ilmoitusta ei tule.

Käyttäjien seuranta tulee olla valinnainen mahdollisuus, eikä seuratulle käyttäjälle tarvitse ilmoittaa, että häntä seurataan.

Pikavalikko

Parhaaseen blogikirjoitteluaikaan, siis iltaisin, tuppaa tulemaan kahdessa tai useammassa blogissa käytyä vuoropuhelua / keskustelua yhtäaikaisesti. Väliaikaiseen pikavalikkoon voisi silloin laittaa nämä kirjoitukset, joissa joko vain seuraa keskustelua tai peräti osallistuu siihen. Ehkä viisi kirjoitusta riittäisi.

Teknisesti tämän voisi toteuttaa kuin ”suosittelen” -nappi. Napsauta sitä kerran niin se menee senhetkiseen pikavalikkoon, ja kun keskustelu on käyty niin napsauttamalla toisen kerran pikavalikosta vapautuu tilaa. Tämä on kätevää myös silloin, kun kirjoitus ei ole syystä tai toisesta enää ”etusivulla”.

Pikavalikon kirjoituksiin osoittavat linkit olisi upotettu johonkin sopivaan kohtaan perusnäkymää.

Lopuksi

Kun karuselliin nostoihin tulee joku näkemys niin tälle olisi hyvä hakea kontrastia tuova vastanäkemys. Kaikissa asioissa tällaista ei tietysti ole, mutta esimerkiksi STX -telakkasotkun aikaan näkemyksistä oli runsaudenpulaa.

Jätän kommentoinnin tähän auki – ja vapautan kaikki 2 estolistalleni ajautunutta kirjoittajaa antamaan myös omat kehitysehdotuksensa tai kritisoimaan / kehumaan näitä antamiani ehdotuksia.

Uusi Suomi tekee kuitenkin Puheenvuorolleen niin kuin lystää, mutta ainakin nyt tiedossanne on, miksi minä sanon toimitukselle:

Kiitos, ja hei.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu