Onko politiikka pelkästään pelleilyä?
”Klovnit tulevat!” Näin voisi huudahtaa – ja itse asiassa niin taidettiin tehdäkin – Italian vaalituloksen jälkeen. Eihän siinä kauaa mennyt saadakseen lukea, jotta toinen pelle ei kuulemma pahastu edes nimitettäessä pelleksi. Toinen kärsii vain ikäisekseen korkeasta testosteronitasosta. Kotimaassamme ollaan kuulemma raadollisempia. Täällä mielummin uhkaillaan kuin tekeydytään pelleiksi. Ironisinta kyllä, parasta komikkaa on se tahaton komiikka.
Lähdin pohtimaan, josko politiikka on kaikkinensa kuitenkin vain pelleilyä. Ei siis mitään 70-30 pelleilyn ja vakavasti otetun yhteisten asioiden hoitamisen välisestä suhteesta, vaan suorilta lukemilla 100-0. Perustin pohdintani ensin siihen, että nyt pureskellaan kynsiä suolopitoisten pisaroiden materialisoituessa kulmakarvojen ja hiusrajan väliselle alueelle katsottaessa Milanon pörssikursseja. Onko vaalituloksella mitään merkitystä? Onko se siitä kiinni, että pääministerinä on vasten kansan tahtoa oleva supliikki marionetti vai vapaaehtoisesti klovnin kirsikkanenään sonnustautunut vallanpitäjä?
Mitä tämä julkisuuskuvastaan sofistikoituneempaa ylläpitoa harjoittava teknokraatti Mario Monti on saanut aikaan? Tuhannen päivävauhtia kuolevia pk-yrityksiä Italiassa, happamien yritysluottojen vuosikasvun ylittäessä 17%, talouden supistumista yli 2% vuositasolla, julkisen talouden velkamäärät kasvussa ja melkoista talletuspaon kasvua. Väitän, että näihin saavutuksiin yltää kyllä moni klovnikin.
Sitten hain verrokkeja kotimaasta. Tähän tupsahti kuin tilauksesta viikonlopun aikana kirjoitus, jotta pääministeri käyttäisi uhkailua. Jos lastentarhassa hoitajat käyttävät tällaisia menetelmiä niin eipä siinä kauaa työt varmaan jatku asian tullessa ilmi, mutta pääministeritasolla tämä on ”no problem, business as usual”? Pyrin kuitenkin muistamaan, ettei tästä ole näyttöä. Uhkailun ideahan perustuu siihen, ettei uhkailtu ilmiantaisi uhkailijaa. Jos siis uhkailua on käytetty, eikä mitään tapahdu niin silloinhan uhkailu on onnistunut. Jos taas asia tulee kuitenkin ilmi niin kyseessä on amatööritason ”Lehman-mörökölli tulee ja syö teidät suuhunsa” -tyylinen pelleily. Odotankin, että nyt kotkotetaan hetken aikaa ja lopulta saamme lukea, että valtioneuvostossakin edetään menetelmin, joissa ei rikoslakia rikota.
Vaan vainu sanoo toisin. Lähtökohdiltaanhan nykyinen hallitus on sieltä-täältä poimittu sekametelisoppaviritelmä, jonka ainoa toimiva funktio tuntuu olevan vain tukipakettien kirjoittelu pitkin eri euromaita. Ja kun paine kansalta kasvaa, että jo saisi riittää tämä pelleily niin turvaudutaan kyseenalaisiin keinoihin, jotta rintamalinjat pysyisi, ja se vastaisi hyvin pääministerin odotuksia. Teipataan häiriöministereiden jalat ministerituoleihin kiinni. Päiväkodissa tällainen menetelmä ei siis vetele, sirkussäännöissä komiikan eteen pitää kuitenkin joustaa.
Tällä yleisellä euroalueen menolla on ollut vain ajan kysymys, milloin kansa haluaa mielummin vaikka pellet ohjaksiin. Kreikassa saatiin vielä punnerrettua teknokraatin päälle ”italialainen avioliitto”, mutta nyt itse Italiassa on käymässä toisin. Ja vaikka tästäkin eurokraattien esteestä selviää niin uudet vaalipommit ovat tekeillä. Ehkei nyt vielä syksyllä Saksassa, mutta vaikka Ranskassa ei ole valittu presidentti koskaan menettänyt näin nopeasti suosiotaan kuin mitä François Hollande on saanut ajoiksi. Kannatuslukemat näyttävät jo, että alle kolmannes ranskalaisista pitää häntä hyvänä valintana. Kansa haki suunnanmuutosta Sarkozystä Hollandeen, mutta sitä ei tullut. Seuraavaksi voisi klovnitkin pärjätä. Espanjassa ja Kreikassa ovat niin ikään poliittiset räjähteet kasattu sytytystä vaille valmiiksi. Kypros kyselee upporikkaalta Kreikalta, jotta josko tämä voisi vipata pari miljardia.
Siis tällä menolla on vain ajan kysymys koska EMU kaatuu. Silloin meidänkään ei tarvitse enää pelleillä hallituskokoonpanojen kanssa.
Optimistina siis näen, että jossain kohtaa ne lukemat ovat edes se 70-30. Sitä odotellessa kannattaa ottaa toki kaikki ilo irti tästä farssista. Tosikot taitavat valita Albert Camus’n Sivullisen.
Myllyniemelle ja muillekkin vähän mietittävää. Taloustukimuksen IS:e tehty kysely. Uskotko hallituksen hajoavan, ei 75%, uudet vaalit 75% ei, 18% kyllä. Persut 50-50. Kukahan se sanoi, ”kyllä kansa tietää” Myllyniemi, toiveet ja todellisuus ovat kaksi eri asiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten kirjoitin, että meillä voidaan keskittyä teatteriin, kun se EMU hajoaa joka tapauksessa muualta käsin. Sitten meidän ei tarvitse enää edes teeskennellä tärkeätä tuolla yhteisvaluutan kriisikokouksissa.
Granlundille ja muillekin paljon mielenkiintoisempaa mietittävää. EMUn kaatuessa mieleen voisi tulla Taloustutkimuksen kohdalta muutamat näkymät pennuista kaupan kassajonossa. Tasajalkaa pomppien kiukutellaan, että karamellit viereisestä hyllystä olisi saatava. Aina sekään ei auta.
Kobayashi Maru.
Ilmoita asiaton viesti
Arto: katso huviksesi se kysymyksenasettelu TT:llä. Toisekseen, mitä tekemistä kyselyllä on tämän aiheen kanssa? Kolmanneksi: sulle tuli kiire luikkia karkuun, kun Olli Pusa kysyi jaa/ei kannatatko Kyproksen pakettia.
Ymmärrän, että sinulla on poliittinen kanta. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla este järkevälle keskustelulle.
Ilmoita asiaton viesti
Vastasin kyllä Pusan kysymykseen mikä koski Kyproksen pakettia. Tosin en muista kummassa blokissa sen tein, Pusahan kysyi sitä kahdessa eri blogissa.
Ilmoita asiaton viesti
Vastasitko? Outoa, että sinulla on runsaasti käsityksiä ja mielipiteitä Euroopan asioista, mutta ns. ikävissä asioissa tulee ”no comments”.
Pusa. Kyllä kysymys on koko hallituksen, ei yksistään Urpilaisen linjasta. Ei minulla, eikä varmaan monella muullakaan näillä palstoilla esiintyvillä ole tarkkaa tietoa mitä ko. asiassa pitäisi tehdä. Mielestäni koko euro-alueen ongelmissa ja sen ratkaisumalleissa ei ole yhtä totuutta. Uskallan myös väittää, harvassa ovat ne suomalaiset, jotka ovat täysin perillä missä oikein mennään. ”Talous-asiantuntijoina” on helppoa esiintyä, kun ei joudu kuitenkaan vastuuta kantamaan ja voi heitellä mitä tahansa ”slouganeita”. Joten vastaan: luotan vvm:n virkamiehiin joiden tehtävänä on etsiä parhaat ratkaisumallit Suomen näkökulmasta katsoen, ei tämä ole mikään yhden naisen show.
http://tuomohirvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134755-…
Kuten sinulle vastasin, harvassa ovat ne jotka voivat mielipiteensä euro-asioissa perustaa faktoihin. Tapanani ei ole ottaa jyrkkää kantaa asioihin joita en todella täydellisesti hallitse, mutu tuntumaa en hyväksy varman mielipiteen luomiseksi. Suosittelen sitä myös sinulle ja muillekkin, onhan se tosin hauskaa mollata niitä jotka asioita pyrkivät hoitamaan, mutta aika helposti siinä itsensä naurettavaksi tekee, hupinsa kullakin.
http://tuomohirvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134755-…
Ilmoita asiaton viesti
Kysymyshän on kaikkialla edustuksellisen demokratian kriisistä. Aikaisemmin esimerkiksi työväenliikkeen edustajille ei ollut vaikea tietää, ketä he edustuvat ja kenen asiaa ajoivat. Jos ei pysynyt linjassa, vaihtui naama nopeasti.
Nyt poliitikot eivät enää oikeastaan edusta ketään. He ovat rahoilla, mielikuvilla ja poimituilla fraaseilla rakennettuja mainosnukkeja. Ainoa asia, mitä ajavat antaumuksella, on oma etu ja hyöty.
Edustuksellinen demokratia on altis häiriöille, jos on helppoa lahjoa edustajat ajamaan jonkun muun etua. Se ei onnistu silloin, kun edustajat ovat riippuvaisia äänestäjistään ja näiden kriittisen valvonnan kohteina.
Mutta Suomessakin puoluelaitos on irtaantunut tästä ja asetelma kääntynyt päälaelleen. Poliitikot ovat riippuvaisia puolueen johdosta. Ja johdon valitsevat politrukit itse ja puolueen rahoittajat. Eli valvontaa ei enää ole.
Ja sitten osa valvontaa on media. Sen pitäisi vahtia poliitikkoja ja kertoa, jos he eivät pysy linjassa. Mutta oikeasti mediaa valvovat samat rahoittajat kuin puolueitakin.
Mitä muuta tästä voi tulla kuin teatterifarssi?
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin kiteytetty. Amerikan mallissa ollaan…
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt poliitikot eivät enää oikeastaan edusta ketään. He ovat rahoilla, mielikuvilla ja poimituilla fraaseilla rakennettuja mainosnukkeja.”
Kansa saa sellaiset johtajat kuin mitä se ansaitsee ….. ja mitä se äänestää.
”Ainoa asia, mitä ajavat antaumuksella, on oma etu ja hyöty.”
No tämä nyt ainakin osoittaa että järkeäkin sentään löytyy, onneksi.
Jos ne eivät ymmärtäisi edes omia asioitaan hoita niin asiat olisi vielä huonommin.
Miksi täällä muuten puhutaan joutavista asioista, kun tärkeitäkin asioita olisi, minulla on flunssa.
Ilmoita asiaton viesti
Kansa saa sellaiset johtajat mitä eduskunnassa päätetään vaalien jälkeen kabineteissa sopia.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan hyvä, että muille ihmisille pahaa toivovat tahot sairastuvat flunssaan. Viittaan nyt sisäisen devalvaation, eurokriisin hoidon ja SDP:n valehtelun ja peittelyn ylistykseesi.
Mitenkäs muuten tässä nyt kävi näin, että Valtiovarainministeriön väite 400 miljoonan maksimikreikkatappiosta ei ole oikein pitänyt paikkansa? Edelleen kaikki ihan ok vanhassa työläispuolueessa?
Ilmoita asiaton viesti
”Ihan hyvä, että muille ihmisille pahaa toivovat tahot sairastuvat flunssaan.”
Aika hurja väite tuo, ettäkö minä tahtoisin ihmisille pahaa?
Ei pidä paikkaansa tuo. Kiistän ehdottomasti sen.
Flunssaa kyllä sairastan.
”Viittaan nyt sisäisen devalvaation, eurokriisin hoidon ja SDP:n valehtelun ja peittelyn ylistykseesi.”
Tulkitset minua oudosti.
Jos minä tulkitsisin sinun puheitasi niin sanon että keksit olkiukkoja, eli laitat sanoja suuhuni.
”Mitenkäs muuten tässä nyt kävi näin, että Valtiovarainministeriön väite 400 miljoonan maksimikreikkatappiosta ei ole oikein pitänyt paikkansa? Edelleen kaikki ihan ok vanhassa työläispuolueessa?”
En ole valtiovarainministeri, enkä puolusta häntä enkä tiedä mistä kokonaistappiosta oikein puhut. Minun pussiini ne rahat eivät ole ainakaan menneet.
.
Ilmoita asiaton viesti
”Aika hurja väite tuo, ettäkö minä tahtoisin ihmisille pahaa?
Ei pidä paikkaansa tuo. Kiistän ehdottomasti sen.”
Ajat innokkaasti euroliittovaltiota. Siinä suomalaisten maksettavaksi tulee 100 miljardia muiden velkoja ja suomalaiset maksavat muille euromaille tulonsiirtoja 10 miljardia vuodessa.
Ja olet sitä mieltä, että tuohon paratiisiin välittämättä siitä, mitä mieltä suomalaiset ovat. Eli pakolla maksajaksi.
Hyvääkö tuolla muka tarkoitat suomalaisille?
Ilmoita asiaton viesti
”Hyvääkö tuolla muka tarkoitat suomalaisille?”
*Tarkoitan ehdottomasti hyvää tarkoitan Suomalaisille.
*Eurooppa on meille suomalaisille paras paikka elää tällä maapallolla,
se on parempi kuin Afrikka, Aasia, tai Amerikka.
*Luonnolliset kulttuurisiteet ja biologia
yhdistävät meidät suomalaiset Eurooppaan.
Euroopassa on vain yksi vika,
se on sen epäyhtenäisyys.
Eurooppa on jakautunut liian moneksi valtioksi.
Se asia olisi kyllä korjattavissa.
.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö tuolla soveltamallasi logiikalla Hitlerkin halunnut vain hyvää, kun Eurooppaa halusi yhdistää…
Ilmoita asiaton viesti
”Eikö tuolla soveltamallasi logiikalla Hitlerkin halunnut vain hyvää, kun Eurooppaa halusi yhdistää…”
Hitler taisi haluta hyvää Saksalaisille, ei siis juutalaisille tai mustalaisille tai slaaveille. Hänellä taisi olla vähän eri periaatteet.
Sainoisinko asian niin että Hitler oli kansallismielinen, minä taas jotain muuta. Minun ja Hitlerin tavoitteista ja ajatuksista on vaikeata löytää yhtään yhteistä säveltä, mutta ainakaan en ole kansallismielinen.
.
Ilmoita asiaton viesti
Hitler halusi hyvää saksalaisille? Todellako? Ja Hitlerin toiminta olisi ollut hyväksyttävää, jos ei olisi ollut niin kansallismielinen?
Ilmoita asiaton viesti
”Hitler halusi hyvää saksalaisille? Todellako? Ja Hitlerin toiminta olisi ollut hyväksyttävää, jos ei olisi ollut niin kansallismielinen?”
Älähän kieroile.
En hyväksy Hitlerin kansallismielistä ajattelua enkä hänen tekojaan enkä toimiaan. En suosi kansallismielisyyttä ylipäätänsä.
Kannatan Euroopan yhtenäisyyttä, ei sodan avulla aikaansaatua vaan vapaaehtoisesti liittoutumalla, kuten Suomi on tehnyt ja kuten tälläkin hetkellä moni EU:n ulkopulella oleva, EU- jäsenyyttä haluava haluaa tehdä.
.
Ilmoita asiaton viesti
Tiivistettynä: Poliitikot hoitavat omia asioitaan – RKP:n miljoonilla.
Ilmoita asiaton viesti
Pelle?
Lehdestä vilkaisin Gringon (tulikohan nimi oikein) porukan teemoja. Monet niistä olivat kerrassaan hyviä! Mitä ihmeen pelleilyä se on? Juuri sellaisia asioita pitääkin ajaa. Euroopan tulevaisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Pelle leimalla yritetään leimata ko. ryhmää. Grillohan on aikaisemmin toiminut mm. pellenä, mutta lienee muutakin taustaa.
Tuolla leimaamisella yritetään estää ihmisiä äänestämästä Grillon puoluetta. Jos äänestää ”pelleä”, leimautuu itsekin pelleksi. Kyse on puhtaasti mielikuvapelottelusta.
Aivan samaa harrastetaan Suomessa persujen suhteen. Milloin rasisteja milloin muuten vain arveluttavia. Tavoitteena on mielikuva, että kunnon kokoomuslainen ei voi äänestää ”populisteja”. Silloin leimaantuu väärään ryhmään ja tippuuu ”säädystään”.
Ilmoita asiaton viesti
Beppe Grillon ajatuksia löytyy myös tästä englanniksi:
http://www.beppegrillo.it/en/
Koulutukseltaan kirjanpitäjä ja aktiivinen julkisuuden puhuja ainakin kahdenkymmenen vuoden ajalta. Yllättävän vähän nettiin jääneitä dokumentointeja, joka saattaa juontaa juuri Italian politisoituneeseen/kaupalliseen mediaan a´la Berlusconi.
Hänen teemat ovat nykyisen vallanpidon kannalta ”hengenvaarallisia”, joten tottakai hänet on leimattava pellepopulistiksi.
Kelpaisivat kuitenkin myös meille. Ei ole yksityisen pankkirismin ylin ystävä.
https://www.youtube.com/watch?v=5lzorErAuVY englanninkielisiä tekstityksiä kohdasta 1:40->
https://www.youtube.com/watch?v=iUpFeZyz0vA
Ilmoita asiaton viesti
Hauska sanapari: El Grillo [=heinäriskka] – ”Italialainen kirjanpitäjä” 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Tässä Grillon agendaa karkeasti kuvattuna:
1 – Korruption vastaisen lainsäädännön vahvistaminen
2 – Perustulo
3 – Yritysmaailman puoluetukien lakkauttaminen myös takautuvasti (?)
4 – Lehdistö suoran ja epäsuoran yksityisen rahoituksen välitön lakkauttaminen
5 – Sveitsin mallin mukainen suora aloitteen teko ja kansanäänestys
6 – Eurossa pysymisestä kansanäänestys
7 – Parlamentille velvoite käsitellä kansalta suoria lakiesityksiä avoimin äänestyksin.
8 – Ainakin yksi TV-kanava ilman mainoksia, ilman puoluesidoksia
9 – Suorat vaalit parlamentin ala- ja ylähuoneiden ehdokkaista.
10 – ”Politikkomittarin” luonti, jolla nykyisen politikkoluokan rikastumisen taustat viimeisten 20 vuoden ajalta tuodaan julkisuuteen.
11 – Korkeintaan kaksi kautta valittuna edustajana.
12 – Lainsäädäntöä vahvistetaan eturistiriitojen ratkaisemiseksi.
13 – Välittömiä toimia pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytysten kohentamiseksi Ranskan mallin mukaan.
14 – Julkisen terveydenhuollon ja koulutuksen varat palautetaan ja keskeytetään TAV:n kaltaiset valtaiset, hyödyttömät julkiset hankkeet.
15 – Valtion toimien tietokoneistaminen ja byrokraattinen yksinkertaistaminen.
16 – Vapaa internetpalvelu kansalaisille.
Kyllähän noilla ääniä saa, mutta eivät ne kaikki pelle-ehdotuksia ole italialaisen kadunmiehen näkökulmasta.
Ilmoita asiaton viesti
En ole aikaisemmin tutustunutkaan Grillon agendaan ja minusta nuo näyttävät tämänpäivän maailmassa hyvin kohtuullisilta vaatimuksilta, joita jokaisen tulisi kannattaa!!
Ilmoita asiaton viesti
plus kansanedustajien palkkakatto alle kolmentuhannen euron. Jokainen puolueen jäsen on sitoutunut luovuttamaan ylimenevän osan parlamentaarikon palkasta hyväntekeväisyyteen.
Ilmoita asiaton viesti
Mun mielestä 3 tonniakin on liikaa. Lomiakin on melkoisesti eikä aina heitä kiinnosta edes läsnolo pelipaikalla vaikka olis tärkeistäkin asioista kyse. Tosin jos paikalla olokin on tälläistä, niin…http://www.youtube.com/watch?v=GnYby3CO4Ks
Ilmoita asiaton viesti
Erittäin totta, paitsi ehkä nimen osalta. Minä olen lukenut, jotta kyseessä olisi Giuseppe ”Beppe” Grillo.
Minä pidän heidän ”asiat erikseen” -tavasta, eikä hirttäydytä johonkin hallitusohjelmaan, joka ei sitten kuitenkaan pidä kutinsa. Kuten vähän yritin vihjaista niin se tahaton komiikka on sitä parhainta laatua. Kun ilmeisesti omaan ohjelmaansa uskovat ministerit yrittävät selittää satuja ohjelmastaan niin mitä muuta tämä on kuin pelleilystä parhainta.
Ilmoita asiaton viesti
En kylä tiedä mistä puolueesta Pusa kirjoittelee, ehkä persuissa on noin. Niiden puolueiden, joiden toimintatapaa jonkin verran tunnen, ei Pusan esimerkki kyllä istu. Yleinen käytäntö taitaa olla, jäsenistö valitsee jäsenäänestyksellä kansanedustajaehdokkaat, samoin puoluekokousedustajat, jotka valitsevat puolueen johdon. Valta on siis puolueiden jäsenistöllä, muu on harhaa. Pusan esimerkki ei vastaa lainkaan todellisuutta, on aika vastuutonta leimata niitä kymmeniätuhansia puolueaktiiveja joksikin sätkynukeiksi. Kyynisyydelläkin pitäisi jokin raja sentään olla.
Ilmoita asiaton viesti
Koskee suomalaisia puolueita ylipäätään. Demareita erityisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa kansanedustajat ovat pellejä ja eduskunta on sirkus. Tällä hetkellä sirkustirehtöörinä hääräilee Eero Heinäluoma ( sd. ).
Ilmoita asiaton viesti
Italiassa on klouvnin vaaleissa voitolla aikaan saatu jo luottoluokituksessa B-luokkaan. Näin kerrottiin eilen illalla ulkomaisessa uutislähteessä (Fitch-luokitus). Mitähän tuo sitten tietänee koko EU:ta ajatellen etenkin jos epävarmuus Italian hallituskuvioissa jatkuu pidempään.
No, ei taida näyttää paremmalta kyllä Ranskankaan tilanne. Työttömyys nousee siellä hurjaa vauhtia. Ei tainnut olla Hollandekaan kansalaisten vaaleissa antaman luottamuksen arvoinen? Siispä tukihanat kohta auki Ranskallekin?
Sitten Portugal on pyytänyt EU:lta jatkoaikaa omille toimilleen, joita ovat vaatineet EU ja IMF talouden tasapainottamiseksi. Epävakaus näyttää siis jatkuvan sielläkin vielä kauan ja myönnytysten jälkee vielä kauemmin.
Mihinpä kategoriaan sitten pistetään Suomi? Hallituksella on kovat paikat edessä kuun lopulla. On saatava puristettua ulos todella talouteen vaikuttavat toimet. Mitenkähän onnistuu kun on niin poliittisesti erilaiset näkökannat toimista? Kuka tai ketkä ovat meidän klouvnimme?
Lopuksi komissaari Olli Reh ei pidä talousnobelisti Paul Krugmania varteen otettavana talousmiehenä. Leikkaukset ovat rautaa Rehnin mukaan. Lähde; TalousSanomat
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2013/03/12/…
Ilmoita asiaton viesti
Mainitsitte muutaman lisäesimerkin, jotka olisin voinut sisällyttää itse tekstiin. On ilo huomata, että on valveutuneita kansalaisia, jotka huomaavat nopeasti oleellisen informaation.
Rehn ei vielä ymmärrä, miten ristiriitaiset näkemykset Krugmanin kanssa ovat kuin vain paha muisto EMU:n kaaduttua. Sen jälkeen Rehnikin voi kunniakkaasti vaihtaa mielipidettään.
Ilmoita asiaton viesti
Henri, sinuttele vain reilusti.
Ilmoita asiaton viesti
Jos himoleikaajat ovat ”ryömineet koloihinsa”, kuten Urpilainen väittää, niin missä on Olli Rehn nyt?
Ilmoita asiaton viesti
Sättimässä Krugmania, joskin tuo touhu on molemminpuolista. Rehnin kohdalla voisi tietysti toivoa, että käyttäisi tarmonsa johonkin muuhun. Rehn jää mm. pohtimaan, että mistä ihmeestä sitä rahaa tulisi Krugmanin oppien mukaan toimiessa.
Itse otin vastauksen tähän pohdintaan ”apteekin hyllyltä”, olenhan näitä eri vaihtoehtoja jo aiemmin käynyt lävitse. Rehn tosin saanee parempaa liksaa, joten pohtikoon sitten aivan itse koko palkkansa edestä.
Ilmoita asiaton viesti
Politiikka on pitkälti hyvin dualistinen järjestelmä, siinä on yksi puoli joka haluaa toisten rahoja ja toinen puoli joka ei omia rahoja halua antaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Teipataan häiriöministereiden jalat ministerituoleihin kiinni. Päiväkodissa tällainen menetelmä ei siis vetele, sirkussäännöissä komiikan eteen pitää kuitenkin joustaa.”
Kannattanet Soinin lyhytjänteisempää mallia, puoli kautta eduskunnassa, toinen puoli Brysselissä; seuraava kerta mietintämyssyn alla.
Ilmoita asiaton viesti
En ole ollut tahdittamassa euro- ja eduskuntavaalejamme, joten en sinällään ota kantaa siihen, mikä olisi tässä mielessä parempi. Ehdottaisitteko paria välivuotta? Kyllähän sitäkin näkee, että jossain taas tehdään mittava comeback. Vaikka esimerkiksi oikeistokoalitio PdL Italiassa. Berlusconi tulikin melko ryminällä takaisin.
Olen muuten miettinyt, miksi moni kokoomuslainen liputtaa Italian kohdalla vasemmiston viirejä?
Ilmoita asiaton viesti
Paria välivuotta politiikastako? Olisihan se mielenkiintoinen kokeilu perussuomalaisten kannalta.
Olen muuten miettinyt, miksi Soini liputtaa konservatiivien pj. Cameronin, eikä samaan europarlamentin EFD-ryhmään kuuluvan UKIP:in pj. Nigel Faragen linjaa?
Ilmoita asiaton viesti
Ei tullut äkkiseltään muuta mieleen kuin välivuodet. Jos kerran ek-vaalit ovat pari vuotta ennen eurovaaleja ja ehdokkaaksi ei sovi asettua ek-vaaleihin siksi, että saattaa tähdätä myöhemmin mepiksi niin mitä siihen väliin muuta sopii?
Tästähän voisi ajaa lakiesityksen, että jos on yhteen (palkalliseen) tehtävään lähtenyt kisaamaan ja läpäissyt äänestyksessä rajan niin uutta tehtävää ei voi hakea ennenkuin on vanha tinki tullut täyteen. Esimerkiksi EK olisi joutunut ehkä tyytymään johonkuhun toiseen kuin Kokoomuksen Häkämieheen. Voisi se tietysti osaltaan lisätä entistä enempi taktikointia ja sitäkin, että aina ei parhaat voimat olekaan käytettävissä.
Maailma ei kuitenkaan ole täydellinen, joten kaikesta – tästäkin – voi keskustella ja esittää näkemyksiä.
Mitä Cameronin linja tässä kontekstissa pitää sisällään on se, että EU:n byrokratiaa tulisi karsia reippaalla kädellä, mielummin jatkeena vaikka vesuri.
Ilmoita asiaton viesti
Henrin kirjoitus johtuu varmaan eilisen pikku Pravdan pääkirjoituksesta. Oli muuten taas sitä ihteään.
Ilmoita asiaton viesti
Uutinen olisi, jos Hesarin pääkirjoitus ei olisi paskaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kutsutaan sitä pelleilyksi tai ei, teatteria se ainakin on, jotta markkinat eivät suuttuisi tai kansa hermostuisi.
Sinänsä ihan sama keitä lavalla seisoo, kun talouseliitti kuitenkin käyttää todellista valtaa.
Nukketeatteri voisi olla osuvin kuvaus politiikasta, sellainen jossa näkymättömistä vedellään naruja ja saadaan esillä oleva nukke liikkumaan halutulla tavalla. Talouseliitti vetää nyörejä kireälle, ja ammattiliitot yrittävät höllentää.
Seurauksena on sätkyttelyä. Kutsuttakoon sitä vaikka pelleilyksi.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se on.
Kierolla huumorintajulla tällä on kuitenkin melkoinen viihdearvo. Tosikoiden touhusta en niin tiedä, heitin avaukseen yhden arvauksen.
Ilmoita asiaton viesti
Poliitikko on väärässä tehtävässä mikäli antaa talouseliitin pelata veronmaksajien rahoilla. Pelle on sellaisesta poliitikosta liian lievä ilmaisu.
Ilmoita asiaton viesti
”Tällä yleisellä euroalueen menolla on ollut vain ajan kysymys, milloin kansa haluaa mielummin vaikka pellet ohjaksiin”
————————————————-
Miten sattuikaan? Tällainen ajatus on tullut minunkin mieleeni. Itseasiassa olemme menossa täysin arvaamattomuuksiin. Eikös tämä Hitler:kin päässyt valtaan samantyyppisen kehityksen seurauksena?
Ilmoita asiaton viesti
Kiinteät valuuttakurssit, ylivelkaantuminen, deflatorinen itseaiheutettu lama koska järjestelmää ei haluttu muuttaa, massatyöttömyys.
Senkin takia nobel-palkinto EU:lle on irvokas: edes yrittämällä ei olisi saanut yhtä paljon kysyntää klovneille ja viiksimiehille. Mutta klovni mieluummin kuin viiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa listailin muutaman saavutuksen, jotka pääosin käsittivät ”Montin vuoden” (2012).
Tästä ”pelleporukasta” muuten vielä yksi mielenkiintoinen havainto: yksikään Viiden tähden liikkeen valittu parlamentaarikko ei ole täyttänyt viittäkymmentä (50) vuotta. Ei ensimmäinenkään.
Italiassa parlamentaarikkojen keski-ikä on kuitenkin ollut yli 50 vuotta.
Ilmoita asiaton viesti
Kreikan pelleillä on joka päivä pieniä mutkia matkassa.
http://www.bloomberg.com/news/2013-03-12/greece-fa…
”Greece Faces 150,000 Job-Cut Hurdle to Aid Payment: Euro Credit
Greece is locked in talks with international creditors in Athens about shrinking the government workforce by enough to keep bailout payments flowing.
Identifying redundant positions and putting in place a system that will lead to mandatory exits for about 150,000 civil servants by 2015 is a so-called milestone that will determine whether the country gets a 2.8 billion-euro ($3.6 billion) aid instalment due this month. More than a week of talks on that has so far failed to clinch an agreement.
Ilmoita asiaton viesti
Kaipa sitä voi pitää melko konkreettisena ”mutkana”, jos Kyproksen tukipaketti hoidetaan Kreikan kautta, kansanomaisemmin ilmaistuna keittiön kautta.
Tuossa jotenkin kiteytyy se, miten pers’aukiset ovat takaamassa toisten pers’aukisten velkoja.
Mitä taas Kreikan tönimiseen ja kovisteluun tulee niin ei liene vaikea arvata, että jossain kohtaa Kreikkakin sanoo, jotta pitäkää euronne.
Ilmoita asiaton viesti
Kreikan ”pellet” löytyy hallituksesta, jonka päivät alkaa olla luettu! Seuraavan hallituksen toimet eivät välttämättä miellytä ketään, ennen kuin vallankumous poliittisessa systeemissä leviää meidänkin uloittuville.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko tässä esimerkki hävyttömän kalliista pelleilystä ja/tai disinformaatiosta?:
”Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan Suomen tukilinja velkakriisissä on ”Euroopan tiukin”, ja hänet ”tunnetaan Euroopassa Täti Tiukkana”. Tunnetaan tai ei, kriisitoimet ja kansainväliset luottotilastot kertovat muuta: Suomen tukilinja ei ole Euroopan tai edes euroalueen tiukin vaan kautta maailman löysin.”
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/03/13/e…
Pääseekö VM Urpilainen liian helpolla median edessä?
Ilmoita asiaton viesti