Kuinka Barrosoa luetaan?
Kuka muistaa vielä tammikuun Barroson pateettisen julistuksen siitä, että eurokriisi on päättynyt? Linkattu brittilehti Guardianin artikkelin ehdotettu suomennos Barroson sitaateista. Käännöksiä ei voi pitää mitenkään virallisina, ja ne saattavat sisältää aimo annoksen ns. huumoria.
”I think we can say that the existential threat against the euro has essentially been overcome.”
Suomennosehdotukseni: Kypros savustetaan pihalle euroalueesta (EMU) ja koko euron eksistenssi tulee jyrätyksi.
”In 2013 the question won’t be if the euro will, or will not, implode.”
Suomennosehdotukseni: 2013 on tyhmemmällekin jo selvää, että euroalue räjähtää.
Jälkimmäinen räjähdys on kuvainnollinen. Toivottavasti.
Kypros ja Kreikka ovat pankkien välityksellä naimisissa keskenään, silti Kypros ja Kyprokseen säilötyt rahat eivät pysty Kreikan 26 % työttömyyttä jelppimään.
Suomi velkaantuu jo seitsemättä vuotta määrätietoisesti. Suomen työttömyysprosentti on pysynyt vielä kohtuullisena, nyt kehysriihessä tehty veroratkaisu ei vaikuta työllisyyteen, vaan yritysten kannattavuuteen.
Samalla kuitenkin kuntien verokertymät romahtavat ja työttömyys lähtee kasvuun samalla, kun julkinen talous alkaa lomauttelemaan.
Suomi on julkisen taloutensa avulla pystynyt pitämään taloutta velkarahan turvin, mutta samalla Suomen näivettynyt vienti alkaa potea jo hinkuyskää. Tähän lääkkeeksi on annettu nyt verohelpotusta, joka kippaa vaikeudet kuntien kontolle ja sillä tavoin hallitus pakottaa kuntauudistuksensa nopeasti loppuun.
Ilmoita asiaton viesti
Ari Alsio, ei kai Sinulta ole jäänyt huomaamatta nerokas puolivälin hallitusriihi (ei: kriisi), joka satsaa ”kasvuun, työllisyyteen ja taittaa velkaantumisen”?
Sen riihen (valtioneuvoston) tiedotteessa ei mainita euro-ongelmaa lainkaan, joten sellaista ei siis ole, ja vaikka olisikin, se ei Suomeen vaikuta.
Taitavat olla Barroson miehet puikoissa…
Ilmoita asiaton viesti
;p)
Ilmoita asiaton viesti
”Kypros ja sen ongelmat ovat pääosin kyproslaisten itsensä selvitettäviä asioita.”
Voi voi kunpa olisikin noin. Mutta Jutalla on kuules kovaakin kovempi hinku auttaa kyproslaisia ja ennen kaikkea lupauksistaan huolimatta rahanpesijöitä veroparatiisimaassa. SDP:n aatemaailma on niin solidaarinen että ensin tulevat muut maat ja vasta sen jälkeen oman maan kansalaiset.
Nytkin tuo kehysriihen ratkaisu kurittaa meitä tavallisia kansalaisia (kuten muuten aina) ja hyvittää lähinnä suuryrityksiä,siis meidän kustantamana. Miten kuvittelet niiden käyttävän kannattavuuden parantamisesta syntyvän tuloksen? Minäpä kerron oman aavistukseni, johon näyttävät asettaneen omia epäilyksiään myös jotkin talousmiehet, siis ensin korotetaan johtotason palkkoja ja jos suinkin vielä jää ja kehtaa lisätä boonuksia, niin niitä vielä. Työntekijälle ei riitä työpaikkoja eikä liioin palkanlisää. Ahneus on iskenyt maahamme lujasti johtotasolle.
Mikäli yritykset panevat veronalennusrahoja yrityksen laajentamiseen tai muutoin investointeihin, niin taitavat mennä investointeihin joissa ei käsipareja tarvita,siis automatisointeihin siinä määrin kuin mahdollista. Siispä työllisyyteen ei tehdyllä ratkaisulla ole vaikutusta,päinvastoin.
Ei ihme että EK:ssa oltiin tyytyväisiä. Olihan siellä oma puhemies ex-ministeri välittämässä kokoomuksen toiveita ja ne Katainen muiden ministerien suosiollisella avustuksella toteutti. Valtion velka muuten nousee tappiin saakka tämän hallituksen toimista. Maamme tarvitsisi ainakin rahaministerin salkkuun rahatalouteen perehtyneen henkilön.
Veikkaukseni,voisipa ilmaista myös jokseenkin varma tulema, on se että euromaat rahoittavat mitä Kypros vaatii. Kyprosta ei todellakaan päästetä eroamaan valuutasta. katsos siitä alkaisi dominoefekti jokseenkin varmasti. Sitähän eurointoilija päättäjät eivät voi hyväksyä omien etujensa vuoksi. Missäs ja mistä sitten neuvoteltaisiin?
Ilmoita asiaton viesti
Seuraavaksi katsotaan ay-liikkeen kantti siitä, kuinka paljon he tästä yhteisöveron alennuksesta saa ulosmitattua palkankorotuksiin. Yksityisen sektorin osalta tämä veroista säästynyt raha helpottaa palkoista sopimista, sen sijaan julkisella puolella vastaavaa pelivaraa ei ole.
Hehkutetut työpaikat taidetaan perustaa rajojemme ulkopuolelle, koska pk-yrityksiä tämä veroalennus ei paljoa lohduta, jos tulosta on tehty vaikka 100Teur, niin siitä säästyvä vero 4 Teur ei juurikaan työpaikkaa luo. Tosiasiassa uudet työpaikat ovat viime vuosina syntyneet pääosin pk-yrityksiin, enkä usko, että siellä on kovinkaan monta miljoonatulosta tekevää yritystä, toivottavasti olen väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
”Hallituksen eilen tekemät päätökset ja niistä vastaaminen jäävät pääsääntöisesti seuraavan hallituksen tehtäviksi.”
Eli eivät kyenneet tekemään mitään korjaavia päätöksiä jotka jäivät seuraavan hallitsen murheeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Espanjaa ja Kyprosta voi hyvinkin verrata toisiinsa, sillä ongelmien syyt ovat kokolailla samoja. Koetan viikonloppuna hahmotella jotain niiden tietojen pohjalta, mitä mulla on.
Ilmoita asiaton viesti
Itse en luota Barrossoon enkä muihinkaan ”välimeren veijareihin”. He kaikki vetävät/lypsävät kotiinpäin niin paljon kuin sielu sietää.
Toisin on meidän poliitikot, valitettavasti!
Kok + dem hehkuttavat jo nyt työpaikkojen lisääntymisestä. Ilmeistä päätellen ovat jo VOITTAJIA ja SELÄTTÄJIÄ?
Sirpa kertoikin jo yllä, että tuskinpa. Evästä toki on mutta…..
Ja olen samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Heikki Mäntynen ansaitsee lähes kuolemattomuuden tällä ajatuksella (5.):
”Sirpa, meillä on hallituksessa sellainen luottoryhmä päättämässä puolestamme asioita että ei paremmasta väliä.”
Leipzigin pormestari Abraham Platz pääsi historiaan, kun hän osuvasti kommentoi tilannetta, jossa Christoph Graupner ei ottanutkaan vastaan Tuomaskirkon kanttorin virkaa, ja näin päädyttiin J.S. Bach’in valintaan:
”Kun parasta ei saatu, piti tyytyä toiseksi parhaimpaan.”
Eilen oli muuten Bachin syntymäpäivä. Kippis sille!
Ilmoita asiaton viesti
Mitä Kyprokseen tulee, niin kannattaa lukea, mitä siitä kirjoitetaan oheisessa linkissä.
Kauppatieteiden tohtori Kai Järvikare kirjoittaa artikkelissaan ”Poliittinen miinakenttä”, että Saksan ulkomaisen tiedustelupalvelun mukaan Kyproksen kansalaisuus on myönnetty 80 Venäjän oligarkille (sivut 4-5).
http://www.perussuomalaiset.fi/perussuomalainen-lehti
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän tätä spedeilyä on seurattu jo pidemmän ajan. Tämä nykyhallitus on jatkanut edellisen hallituksen linjaa. Muuta saaneet aikaseksi parin vuoden ajalta kuin siirretty valtaa Brysseliin ja EU-elimille kirjoittamalla kaikki mahdolliset paperit ja tuskin monet edes lukeenet niitä. Ei näin…Me ollaan suomalaisia ja asutaan Suomessa. Meidän suomalaisten on pidettävä itsestämme huolta sillä muut maat eivät sitä tee. Ei luovuteta luonnonvarojamme muille.
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi jos tämä menee vähän ohi aiheesta mutta löysinpä pitkästä aikaa hyvänkin talousuutisen kaiken kurjuuden keskellä:
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C…
Ilmoita asiaton viesti
Huumoria kyyneltenläpi: http://www.zougla.gr/kosmos/article/h-kipriaki-kri…
Moscov times lehden jakama kuva EUn toiminnasta!
Ilmoita asiaton viesti
Tää oli hyvä. Joskus kuva kertoo enemmän kui tuhat sanaa 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Tää oli tosihyvä foto, thanks for sharing.
Ilmoita asiaton viesti
Kunhan Barroso saa sanansa jonoon, ilmoittaa hän (tarvittaessa), että kyllä EU: n on pelastettava Kyproksen pankit ja annettava se 17 mrd kokonaan. Se on EU – veronmaksajien etu.
Määräys tulee Merkeliltä.
Varsinaiset suuret liikkeet näemme vasta Saksan vaalien jälkeen.
PS! Nyt olen hieman huolissani Mäntysen Heikin ajatuksen juoksusta! 🙂
Mutta onhan meillä aikaa pohtia sitä vaikka tulevan lakkosyksyn aikana kun ”Suomi on kiinni”!
Ilmoita asiaton viesti
Testiviesti. Vieläkö tyypillinen normipersu blokkaa muiden normaalissa yhteiskunnassa elävien ”toisinajattelijoiden” viestejä?
Ilmoita asiaton viesti
Kas, jopa persu hyväksyi viestini julkaisemisen. Ihme! Hallelujah! Praise the Lord!
(Sarkasmin paikka.) 😉
Mitäköhän olisi odotettavissa seuraavaksi persulta? Ranteet auki? Sehän se persuideologian perusta on.
Mitähän sinä oikein ymmärrät Euroopasta ja historiasta noin yleensä?
Mitenkäs sinä oikein muutamalla lauseella voisit perustella oman ideologiasi perustat vastaan tämän maailman historian, joihin myös Barroso lukeutuu?
Jos huominen on sinulle epäselvää, sen pitää olla EU:n ja ylipäätänsä Euroopan vika, eikö niin?
Eihän sillä ole yhtään mitään tekemistä sen kanssa, että Euroopan mantereen talous on jotenkin riippuvainen 7-9/10 muusta maailmasta globaalissa maailmassa, jonka me eurooppalaiset olemme ihan itse rakentaneet?
Siis mikä avuksi?
Mikäs on persujen ratkaisu tähän ongelmaan? Pää pensaaseen ja uskonnollinen rukous, että muu Euroopan ulkopuolinen maailma tekee joitain hetkellisiä virheitä, jotta eurooppalaisten maiden jotkin maat saattavat hetkeksi kasvattaa Qx/201x:n ekonomisia kasvutilastoja?
Ilmoita asiaton viesti
http://www.youtube.com/watch?v=v71alKuQOXU
Näinhän se yksinkertaisilla persuilla menee, kun ei mitään uutta uskalleta edes alkaa rakentamaan eikä näin ollen edes edusteta kuin sitä luuserien Eurooppaa, jossa vain pyritään takertumaan edes johonkin pintaan, joka on joskus ollut olemassa jossain määrin.
Itse näkisin, että todellinen ideologinen ja älyllinen toimintoihin pyrkivä politiikka pyrkisi edes jokseenkin kehittymään muun maailman tahtiin ja pyrkivän vastaamaan niiden tuomiin haasteisiin, mutta ainakin persuideologian vallitessa Eurooppa on tuhoontuomittu toistamaan vain nationalistisen paskanjauhannan virheitä.
Ei edes kaksi maailmansotaa 1900-luvulla riittäneet teidän ideologioisten perustojen ja niiden käytäntöjen rajoittamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitit:
Näinhän se yksinkertaisilla persuilla menee
Vastaan:
Millä oikeudella nostat itsesi muiden kanssaihmisten yläpuolelle?
Puoluekanta ei määrittele ihmisten ominaisuuksia. Nolaat lähinnä itsesi.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi tunnet jotenkin olevasi ”muiden kanssaihmisten” alapuolella?
Etsipäs hieman tietoa ihmisistä vaikkapa netistä ja miten nationalistisuus vetoaa usein itsetuntoon. Itsetunto on kuitenkin hyvin monimutkainen asia eikä yksiselitteistä asiaa ole siitä olemassa, mutta nationalistiseen tunteeseen vetoava tunne-elämä on merkittävä osa sitä eläinmaailmankin tunnetta.
Ilmoita asiaton viesti
Ritvaselle lyhyesti: tämä blogi ei käsitellyt perussuomalaisen puolueen jäseniä.
Jos joskus onnistutte kirjoittamaan myös itse käsiteltävästä aiheesta rupattelen mielelläni.
Ilmoita asiaton viesti
Barroson lause:
”I think we can say that the existential threat against the euro has essentially been overcome.”
Pakko sellainen kulma tuoda esiin, Barroso saattaa hyvinkin uskoa että euron kuolemattomuus valuuttana on varmistettu -> toisaalta se, kuinka moni valtio sitä käyttää onkin eri asia, kuten olitkin suomennoksessa viitannut.
Katainen ilmeisesti muisti tuon myös, kun ilmoitti euron olevan peruuttamaton.
Vähän niinkuin painovoima. Tai termodynamiikka.
Ilmoita asiaton viesti
Teknisesti eksistenssin määritelmä toki täyttyy mm. silloin, jos saksalaiset alkavat kutsua omaa valuuttaansa euroksi. Vaan toisaalla ilmoitettu ”euro on peruuttamaton” ilmaistaan sitä, ettei yksikään sitä käyttävä maa jatkossa käyttäisi mitään muuta valuuttaa.
Tähän astihan näin on käynytkin. Rohkenen toki väittää (oma näkemykseni, ei mitenkään liity puoluejuttuihin), että jossain kohtaa mennään liian pitkälle. Ei uskottavaa valuuttaa jouduta puolivuosittain puolustamaan kuvainnollisesti henkeen ja vereen. Eikä peruuttamattomuusväitettä voida rikkoa kuin kerran.
Ilmoita asiaton viesti
Eurosta puhuminen on harhautusta.
He eivät puhu siitä, mikä todellinen ongelma on.
Se on koko rahajärjestelmä, jonka melkein maat ovat hyväksyneet,
ja täten ottaneet käyttöön.
Ja sitä järjestelmää johtavat suurimmat pankit, joiden edustajia
europarlamentissakin on yli puolet.
Ja kukaan ei heitä valinnut, itse asettivat virkamiehensä virkaan.
Pukit kaalimaiden vartioina, siinäpä se ongelman ydin!
Ilmoita asiaton viesti