Viivästynyt vastaus B. Uimoselle

Keskiviikkona 3.4. Vihreän liiton jäsen Börje Uimonen tiedusteli blogissaan seuraavaa: ”Mites persujen suut nyt pannaan kun hallituksen STX-päätökset vaikuttavat aivan oikeilta? Mitä tyhjänhuutelua kuulemme nyt?” Kuuluessani mainittuun ryhmään voin huomauttaa, että olen vastanut siihen jo tammikuun puolen valin paikkeilla: konkurssiuhkaa ei tässä tapauksessa voi mielestäni sivuuttaa.

Kerroin lisäksi, että sitä mukaa kun tietoa heruteltiin tipoittain, vaihdoin minä hiljalleen kantaani. Kymmenien miljardien vastuukasalla on luotu illuusiota suomalaisista työpaikoista. Ne miljardit ovat paljolti saksalaisten pankkiirien kirjanpidossa merkattu saataviksi. 50 miljoonalla olisi voitu ensi kerran konkreettisesti osoittaa nämä mielikuvapuheet todentuntuisemmiksi, mutta päätettiin antaa Ranskalle periksi. Suomi olisi voinut ottaa ”Välimeren taktiikat” käyttöön uhoamalla euro- ja EU-erosta, jos tätä ei saada pitää (juridiset seikat). Jos siis Brysselistä käsin direktiiveillä jotain kielletään meiltä, niin emme me ole suvereeni valtio. Me olemme vasalleja. Vasallien toimenkuvaan kuuluu antaa isännille aina periksi. Trikoloria salkoon liehumaan vain!

Tässä mielessä 50 miljoonaa ei paljoa paina eurovelkojen sotkeentumiskustannusten rinnalla, eikä tällä nykyisellä vyönkiristelypolitiikalla kannata paljon mitään pystyssä pitääkään. Kaatukoon kaikki. Paitsi saksalaiset ja ranskalaiset firmat. Erityisesti jos ovat rahoitusalalta.

Näin se persu suunsa panee.

Pahoittelen myöhäistä vastausta, en ole ollut oikein kirjoitteluvimmoissani tällä viikolla.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu