Keskivertoa fiksumpaa porukkaa
55% suomalaisista pitää EMU:sta lähtemisenä hyvänä ideana. Voidaan siis todeta, että suomalaiset ovat keskimäärin fiksumpaa väkeä. Hienoa.
Kaksi kolmasosaa vieläpä vierastaa yhteisvastuuta. Vielä parempi. Ero EMU-eroilijoiden ja tämän välillä on mieluisan pieni. Suuri ero kertoisi, ettei jengi ymmärtäisi mitä mistäkin johtuu.
0
”Runsas puolet (55 prosenttia) vastanneista on eri mieltä siitä, että Suomen ero eurosta olisi hyvä asia. Vain neljännes kannattaa eroa, vaikka siitä aiheuttaisi kustannuksia ja vakavia ongelmia maalle.”
Tulkitsemmeko samalla tavalla ”eri mieltä” että ”olisi hyvä asia”
Ilmoita asiaton viesti
”Runsas puolet (55 prosenttia) vastanneista on eri mieltä siitä, että Suomen ero eurosta olisi hyvä asia. Vain neljännes kannattaa eroa, vaikka siitä aiheuttaisi kustannuksia ja vakavia ongelmia maalle.”
Tuo toinen lause kertoo olennaisen.
P.s. Tappara – Ässät 1-1 ja neljä erää (20 min) jo pelattu.
Ilmoita asiaton viesti
Muistaako urheilutoimittaja kuinka kauan pelattiin pisin ATP-ottelu?
Ilmoita asiaton viesti
En ole urheilutoimittajan työstä palkkaa saanut.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/8759545.stm
Ilmoita asiaton viesti
ATP:stä en tiedä, kun (miestenkään) Grand Slamit eivät niihin lukeudu. Seuraan itse enempi sitten naistennistä, kun se ei ole pelkkää pisteitä suoraan syötöstä. Yksitoikkoista pommittamista.
Ilmoita asiaton viesti
http://www.atpworldtour.com/Tournaments/Tournament…
(On kyllä erikseen Grand Slam turnaukset luokiteltu)
http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Rankings
http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Rankings#Current_…
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2010/06/Wi…
ATP-pisteitä kertyy myös Grand Slam otteluista
Ilmoita asiaton viesti
Adenosiinitrifosfaatti on kyllä elämälle jopa välttämättömämpi kuin Euroopan rahaliitto. Tuossa pari vuotta sittenhän viides erä päättyi kerran 70-68.
Ilmoita asiaton viesti
Kertyy, mutta ne eivät ole ATP-kisoja.
Ilmoita asiaton viesti
En ole niin väittänytkään , mutta et ole vielä korjannut erheellistä väitettäsi aloitusblogissasi. Ei enemmistö tutkimuksessa vaatinut Suomen eroa eurosta, mutta vääralle tulkinnalle riittää suositelijoita.
P.s. Muistan Grand Slam otteluja ajalta, jolloin herra Myllyniemi ei ollut edes syntynyt.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grand_Slam_men's_singles_champions
http://en.wikipedia.org/wiki/Longest_tennis_match_…
Ilmoita asiaton viesti
Pyydän vilkaisemaan kommenttia #33. Palaneen käry kyllä tunkeutui sieraimiinne, mutta tulkintapuolella on ollut erilaisia käsityksiä. Pyydän kiinnittämään huomiota tuohon, miten pieni ero tarvittaisiin erointoilijoiden ja talouskurivimmalaisten välille. Nimittäin se talouskuri on omiaan aiheuttamaan euroeroja oikein roppakaupalla.
Ilmoita asiaton viesti
Toinen lause tässä: ”…että Suomen ero eurosta olisi hyvä asia.”
Olen tismalleen samaa mieltä. Se on se olennaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Olen ymmärtänyt, että eurossa mukana olo aiheuttaa ja on aiheuttanut paljon kustannuksia ja vakavia ongelmia Suomelle. 12 maata koko €-17:sta ei kykene pysymään edes EU:n budjettisuosituksessa: se on yli 2/3…
Ilmoita asiaton viesti
No, niin kauan kun kriisimaat joutuvat pitämään 1:1 vaihtokurssin Saksan käyttämän valuutan kanssa niin tuota markkinoiden mukaista eroa valuuttojen välillä joudutaan tasaamaan joko velanotolla tai tulonsiirroilla.
En ole vielä oikein saanut selvyyttä, kumpaa näistä vaihtoehdoista valtioneuvostomme kannattaa.
Ilmoita asiaton viesti
No, on tässä roikkumisesta ainakin niitä kustannuksia tullut – ja jatkossa enemmän. Vakaviin ongelmiin asti.
Ilmoita asiaton viesti
Tuokin on otettava huomioon. Eli enemmistö kannattaa eurojäsenyyttä. Onkin mielenkiintoista se, mitä se euro jatkossa on.
Yhtäältä jos sen jatkuminen vaatii syvenevää integraatiota ja sitä vastustetaan. Toisaalta siinä halutaan pysyä…Siitä voisi vetää ainakin sen johtopäätöksen, että euro on enemmistön mielestä hyvä asia, mutta ei nykyisenkaltaisena.
Ilmoita asiaton viesti
”Eniten huolettavat sosiaalinen eriarvoisuus, työttömyys sekä työn vieroksunta ja työhaluttomuus.”
Tässä tullaankin sitten paikalliselle tasolle, josta loppujen lopuksi puhutaan ”ylätasolla” liian vähän. Täällähän ne yritykset ja ihmiset sekä oppilaitokset ovat. Pelottavan riitaisesti on valtuustotyöt ainakin täälläpäin alkaneet. Juuri nyt pitäisi hihat kääriä, että syntyy työtä, työtä, työtä…ja erityisesti yrittäjyys nostettava keskiöön. Toki yrityksien on otettava ns. HIAB ote kehittämiseen ja otettava työhaluisia nuoria hommiin, vaikka se hieman viimeistä riviä rokottaisikin. Tässä lupaan tehdä oman osuuteni perheyrittäjänä.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta kun se euro on peruuttamaton…
Ilmoita asiaton viesti
Jo on ollut sekava tutkimus jos sitä on alettava tulkitsemaan.
Ilmoita asiaton viesti
Euro ja koko euroalue toimii teoriassa ja käytännössä hyvin. Ongelmia tekee se ihme touhu, että leikkiin otetaan mukaan maat jotka eivät täytä pääsyvaatimuksia. Eivätkä kyseiset maat suostu edes noudattamaan ”parempien” maiden kaltaista kirjan- ja taloudenpitoa.
Ilmoita asiaton viesti
Pakko kysyä, että missä teoriassa ja käytännössä se toimivuus näkyy…
Allekirjoitan Tim Duy:n ja Paul Krugman:in näkemyksen, että tällä hetkellä lähinnä idiootit ja ammattivalehtelijat voivat pitää euroa menestyneenä hankkeena. Sääli sinänsä, että maata ohjaa SDP:n perintö ja ”eurokriittisestä retoriikasta” gradunsa jättänyt kaveri.
When Can We All Admit the Euro is an Economic Failure?
http://economistsview.typepad.com/timduy/2013/04/w…
Europe in Brief
http://krugman.blogs.nytimes.com/2013/04/15/europe…
Ilmoita asiaton viesti
Tulipa juuri hyvä dokumentti ykköseltä: Harmaa eminenssi. Dokumentti Johnny Akerblomista.
Jokseenkin tarkkaan Soinin linjoilla edelleen. No Bail-out voiman heti!
Ilmoita asiaton viesti
Nyt menee Henrin mahdolinen sarkasmi jo liian näppäräksi. 55 % suomalaisista siis nimenomaan ei pidä EMU:sta eroamista hyvänä ideana. Minusta fiksua porukkaa, ilman sarvia ja hampaita.
Ilmoita asiaton viesti
Siksipä mainitsinkin, että on se ilo havaita, miten hyvin perillä suomalaiset ovat EMU:n selviytymisestä.
Palaan näihin vielä tuonnempana. Nimittäin tämä yhtälö ei toimi, että voidaan säilyttää euro, mutta ei suostuta kuitenkaan mihinkään siihen mikä sen pitäisi hengissä.
Ilmoita asiaton viesti
”Nimittäin tämä yhtälö ei toimi, että voidaan säilyttää euro, mutta ei suostuta kuitenkaan mihinkään siihen mikä sen pitäisi hengissä.”
Olet varmaankin melkoinen kerettiläinen perussuomalaisten joukossa, kun tuot julki kaksinaamaisuuden, jota euron ympärillä harrastetaan. Perimmältään kysymys ei kuitenkaan ole eruosta eikä yleensäkään mistään valuutasta, vaan kelvottomasta pankki- ja rahalaistosjärjestelmästä, jonka ytimenä on liikepankkien oikeus luoda rahaa tyhjästä velkaanuttamalla ihmisiä, yrityksiä, yhteisöjä ja valtioita.
Kaiken tämän päällä on kasinotalous, pelitalous, mitänimeä käyttetäänkään, jossa suuria omaisuuksia siirretään tietokoneavusteisesti pelivoiton toivossa maasta toiseen sekunnin murto-osissa. Tuota virtuaalista rahamassaa on yli kymmenkertainen määrä maailman seaaliomaisuuteen verrattuna.
Kun kaikesta velasta pyritään saamaan korkoa, koko tuo virtuaalimassa on reaalitalouden rasitteenä, juuri sillä määrällä, mitä imee voimaa reaalitaloudesta sen lisäksi, että virtuaaliomaisuus paisuttää itse itseään kuvitelluilla voitoilla ja saamisilla, joita ei koskaan voi realisoida.
Nykyinen lama alkoi USA:sta ja levisi koko maailmaan ja erityisesti Eurooppaan, josa sijoittajat intoutuivat ostamaan suuret määrät amerikkalaisa arvottomia sijoituspapereita. Lama tänne olisi tullut ilman euroakin, kuten se tuli Islantiin ja Latviaan. Euro kylläkin mahdollisti sen, että perusongelma pysyi kauemmin piilosa valuutan laajan käyttöalueen vuoksi tai ansiosta.
Muistutan vielä, että myös Englanti on suurissa talousvaiukeuksissa, vaikka se on visusti pysynyt euron ulkopuolella. Saksa taas pärjää muita euromaita paremmin, kun siellä ei täysin ole antauduttu monetaristisen pankki- ja rahalaitosjärjestelmän vietäväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Puhumme nyt eri asioista. Tahdoin tuoda esille sen dilemman, että suomalaiset eivät haluaisi luopua eurosta, mutta eivät myöskään suostu mihinkään sellaiseen, joka sen euron pitäisi hengissä.
Rahan luontiin tyhjästä: se korko on tarkoitettu luottojan turvaksi kattamaan ne harhainvestoinnit. Hyvistä investoinneista tulee kuitenkin sinne realitalouden puolelle lisäystä, joten on ihan luonnollista, että myös rahaa tulee järjestelmään enemmän.
Kaikki se mainitsemanne ”virtuaaliraha” ei ole nettomääräisesti noin suuri. Rahaa ja rahanarvoista tavaraa ketjutetaan. Minä lainaan jollekin pankille, pankki taas eteenpäin jne. Sitten on papereita ristiin laitettuna, jolloin ne kuolettavat toisensa.
Pohdittavaa: pitäisikö vakuutusyhtiöt julistaa laittomiksi? Nehän keräävät virtuaalirahaa palamattomista taloista, tapahtumatta jääneistä tulvista, ja varastamattomasta arvotavarasta?
Yhdysvaltain asuntokupla ei niinkään levinnyt Eurooppaan. Esimerkiksi Irlannissa ja Espanjassa samanlaista kuplaa pumpattiin surutta. Se nyt vain sattui Yhdysvaltain kupla puhkeamaan ennemmin. Vaikka ei olisikaan niin Euroopan kupla olisi hyvinkin voinut olla se kumpi puhkeaa ennemmin.
Ja kyllä: on olemassa euroalueen ulkopuolellakin maita, jotka ovat ongelmissa. Niillä on kuitenkin keinot päästä takaisin jaloilleen. Euroalueella tällaisia keinoja ei ole, koska rahapoliittiset toimet on suljettu pois käytöstä.
Me kärsimme täällä jo neljättä-viidettä vuotta vain siksi, että voimme toteuttaa sitä itseruoskintaa, mitä tekin tunnutte pitävän sangen erinomaisena tapana selvitä kuntoon.
Ilmoita asiaton viesti
Eurooppalaista lamaa pahensi olennaisesti se, että ”sijoittajat intoutuivat ostamaan suuret määrät amerikkalaisa arvottomia sijoituspapereita. Lama tänne olisi tullut ilman euroakin, kuten se tuli Islantiin ja Latviaan.” Tältä osin olemme samaa mieltä. Omatekoisen laman lisänä ovat edelleen kaikki ne virhesijoitukset,joita Eurooppalaiset tekivät amerikkalisiin arvottomiin sijoituspapereihin.
Kaikkineen tästä sijoitusseikkailusta on erityisesti Suomea haittaavasti seurannut vientituotteitemme kysynnän lasku. Siitä meitä ei ole pelastanut edes se, että tällä kertaa -90 luvun lamasta oppineena olemme pitäneet pankkitoimintamme terveellä pohjalla.
Ilmoita asiaton viesti
On hyvin suuri ero yksittäistä maata kohdanneesta lamasta kun puhutaan euroalueeseen kuuluvasta lamasta. Nimittäin kaikki euromaat on poliittisin ratkaisuin päätetty osallistumaan noiden maiden kriisirahoitukseen sopimuksista piittaamatta. Kun taas euron ulkopuolinen maa voi itse tehdä ratkaisunsa osallistumatta muiden maiden kriisirahoitukseen.
Muille maille eurossa annetut vastuut ja lainoitukset sekä EVM:n pääoman maksaminen kun ovat rasittamassa jatkossa oman maan, siis Suomenkin, talouden kehitystä. Aika hyvään tarpeeseen olisi tuo EVM:ään 1,44 mrd voitu laittaa täällä meillä. Olisipa tehnyt eetvarttia. Nyt ei eetvartista tietoakaan vaan varautuminen uuteen EVM:n lisäpääomittamiseen, noin 10 mrd lisää. Se aika tulee väistämättä. Katse kohti Italian ja Espanjan nykyistä taloutta ja varsinkin Italian epävarmuutta poliittisessa kentässä.
EKP muuten on vielä lisännyt löylyä kiukaalle antamalla halvalla korolla lainaa maille. Totta kai maat ottavat niin paljon kuin saavat. Draghi kertoi ettei maita jätetä pulaan vaan raha virtaa. Se siitä euron hyvyydestä. Lisää velkaa velkaisille maille ja kriisejä vain syvennetään.
Ilmoita asiaton viesti
1,44 mrd plus korot. Suomen osuus katettiin velkarahalla.
Ilmoita asiaton viesti
Millä rahalla se 10,2 mrd€ katetaan, kun EVM:n karhukirje tulee Urpilaisen pöydälle? Takuuksilla?
Ilmoita asiaton viesti
Yrittänevät tarjota Kokoomuksen ja SDP:n kannatuksen laskua maksuksi?
Velkoja todennäköisesti ei tuota takuutta hyväksy vaan kääntyy Suomen Pankin puoleen ja viimekädessä suomalaisten veronmaksajien.
Kokoomus ja SDP joutuvat maksamaan ainakin korot näin toivon.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän ehdin nopeasti vastaamaan vielä, sitten pitää lähteä. Vastauksessani 90-luvun lamasta toipumiseen vaikutti suurelta osin meidän kellumaan päästetty markkamme. Kriisimailla ei ole tällaista rahapoliittista mahdollisuutta. Niiden pitää tappaa itsensä selviytyäkseen. Ristiriitaista? Totta vie.
Aiheesta kirjoitti osuvasti myös Taloussanomien Jan Hurri.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän siinä käy että euro ja koko unioni hajoaa. Jäljelle jää vain velat ja niitten maksajaksi Suomi, joka on perustuslailla EU’n jäsen.
Ilmoita asiaton viesti
Julistat ”fiksuiksi” ihmiset, jotka ovat kanssasi samaa mieltä yhdestä talousasiasta. Sinulla näyttää olevan hallussa myös tieto – ehkä jopa mitatut luvut – siitä, mitä on keskimääräinen fiksuus.
Fiksuus talousasioissa on yhtä tarpeeton termi kuin kansan runsaasti käyttämä adjektiivi hulluus mielenterveysasioissa.
Psykiatriassahan termiä hullu ei käytetä, vaikka sananparren mukaan ”Yksi hullu kysyy…”.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedä tuosta fiksuudesta.
Mutta jopa minäkin ymmärrän, että Portugalin ja Irlannin 7,5 vuoden hätälainat (92,2 mrd€) pidennettiin ensin 15 vuoden ja sittemmin 22 vuoden lainoiksi ja lainakorkoja alennettiin. Pelkästään näiden kahden osalta lisälaskua lainojen antajille tulee n. 28 mrd€:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/04/17/n…
Vaikka tässä on kyse vain kahdesta tapauksesta (ei siis Kreikasta, Espanjasta, Kyproksesta), puhe Suomen osalta on sadoista miljoonista euroista.
”Virallisesti tämä ei kuitenkaan ole Suomen kriisitaakan kasvamista vaan kriisitoimien tehostumista ja Suomenkin etu. Niinpä kriisitaakka kasvaa vaivihkaa eikä kovalla metelillä.”
Olenkohan tyhmä, jos vähän epäilen Kataisen ja Urpilaisen virallisen tiedotuksen avoimuutta?
Ilmoita asiaton viesti
Askolin. Entä onko hulluilla yhä halvat huvit?
Ymmärsin että Myllyniemi kertoi oman perustellun (!) näkemyksensä asiasta vakiintunein kansanomaisin termein. Teki sen erittäin vakuuttavasti jopa.
Mikäli itse aihe kiinnostaa sinua yhtä paljon kuin kiistely fiksuudesta voit toki laittaa omat näkemyksesi perusteluineen ja lukuineen tähän jatkoksi. Tee niin niin pääsemme vertailemaan kumman näkemykset tuntuvat sivusta seuraten subjektiivisesti katsottuna fiksummilta – tai vaikka enemmän faktoihin perustuvalta ja järkevämmiltä jos nämä termit miellyttää sinua enempi.
Otatko haasteen vastaan?
Mitä mielenterveysasioihin tulee tämä lienee väärä paikka hakea virallista lääketieteellistä luokittelua tai diagnoosia millekkään mieltään vaivaavalle oireelle. Saa ottaa yhteyttä lääkäriin jos sellaista kaipaa. Lääkäriltä löytyy sitten ne hoidot ja lääkkeet tarvittaessa. Sanon tämän siksi koska parempi olisi olla sotkematta vakavia asioita keskenään imho.
Ilmoita asiaton viesti
Et pitänyt kommentistani, joten aloit antaa ohjeita mielenterveyshoitoon hakeutumisesta. Rikot siis US:n sääntöä asiallisesta keskustelusta, Lauri Korhonen.
Ilmoita asiaton viesti
Sori mutta. En alkanut. Esitin tekstisi innoittamana vienon toiveen siitä että jätettäisiin mielenterveysasiat sinne minne ne kuuluu eli lääkäriin. Täällä voitaisiin keskittyä asiaan.
Mitenkä sen haasteen kanssa saammeko sinulta ne omat näkemyksesi itse asiasta?
Ilmoita asiaton viesti
Sait jo: Henri Myllyniemellä ei ole mitään pätevyyttä julistaa osaa Suomen kansasta fiksuiksi, jolloin osa hänen julistelunsa mukaan on ei-fiksuja.
Leimaaminen – itsekin asettelit minulle mielenterveyshoitoa tarvitsevan leimaa – on US:n keskusteluohjeessa kielletty.
Ilmoita asiaton viesti
Miten niin ”osaa kansasta”?
Tämänkaltaisilla vääristelyillä heilahtaa muuten se porttikielto hyvin nopeasti uudelleen.
Ilmoita asiaton viesti
Tekstisi arvostelijan uhkaaminen porttikiellolla, Henri Myllyniemi, ei ainakaan ole sitä julistamaasi keskimääräistä suurempaa fiksuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitin: ”Voidaan siis todeta, että suomalaiset ovat keskimäärin fiksumpaa väkeä. Hienoa.”
Missä kohtaa olen väittänyt vain osan suomalaisista olevan fiksuja ja ilmeisesti jotain osaa en sitten ole?
Te vääristelette asioita, ja se ei ole ”arvostelemista”. Se on valehtelemista, vääriä sanoja toisen suuhun tunkemista ja en aio sitä hyväksyä.
Enkä niinkään ”uhkaile”, mutta teidän ei sitten tarvitse kirjoittaa ihmettelyblogia, että kuinka tässä näin pääsi käymään.
Ilmoita asiaton viesti
Vilkaisin Askolinin kontribuutioita erilaisiin keskusteluihin täällä Puheenvuorossa. Laitoin suoralta kädeltä banaaniin. En löytänyt mitään järkevää sanottavaa, pelkkää riidanhaastamista.
Ilmoita asiaton viesti
Minä taas vilkaisin valokuvaa eduskunnasta, jossa perussuomalaisuuden isä Veikko Vennamo ja minä istumme yhteisen kahvipöydän ääressä ja allekirjoitamme sopimusta.
Kontribuutioita emme maininneet.
Ilmoita asiaton viesti
Löysit siis kommenteistani ”pelkkää riidanhaastamista”, Juhani Huopainen.Eräs tiedonvälityksen ammattilainen löysi muutakin. Vilkaisepa Niklas Herlinin avausta Vapaavuorossa ”Missä on kadonnut kirja?” ja sieltä kommenttia numero 55!
Ilmoita asiaton viesti
Olet erittäin oikeassa! En todellakaan voisi kirjoittaa ihmettelyblogia ”kuinka tässä näin pääsi käymään”, jos olisi päässyt käymään niin, että minulle olisi langatettu kirjoituskielto ja systeemi estäisi tuollaisenkin ihmettelyblogin kirjoittamisen!
Ilmoita asiaton viesti
Kiinnostavinta tässä avauksessa on tuo suosittelijoiden luettelo. Ilmeisesti lukutaitoisia on joukossa harmillisen vähän.
Ilmoita asiaton viesti
Joskus peukutan Henriä lukematta tekstiä – niin takuuvarmaa juttua pukkaa.
Ilmoita asiaton viesti
No tuota,
fiksuudesta tuo nyt ei kerro yhtään mitään eikä varsinkaan asian ymmärtämisestä.
Hatusta heitän että asian ymmärtää kymmenys kansasta, joista puolet kannattaa ja puolet vastustaa EMU/Euroa. Ne kannattaja-ymmärtäjät tekevät sen ahneudesta tai omaa etua muuten tavoitellakseen.
Toisella kymmenyksellä on joku vihi asiasta ja lopuilla ei hajuakaan. Heidän kantansa muodostuu näissä keskusteluissa ja niitä myötäilevässä valtamediassa. Ymmärtämisen kanssa sillä harvoin on tekemistä, saati fiksuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Aika moni kansalainen uskoakseni ymmärtää ettei naapurin velkojen maksaminen voi olla kestävää kehitystä pidemmän päälle. Aika moni ymmärtää mitä yhteisvastuu ja liittovaltiokehitys tarkoittaisi. Esimakua on jo saatu.
Aika moni kansalainen ymmärtää että pm Katainen on syvästi huolissaan Eurosta. Eikä paljon muusta sitten taida ollakaan ainakaan Suomen asioista. Kokoomuksen kannatuksen lasku saattaa hieman jo huolestuttaa. Onneksi tekevälle löytyy töitä muualtakin jos oikein huonosti alkaa mennä.
http://www.kaleva.fi/jari/2013-02-12
Ilmoita asiaton viesti