Kyproksen, eli Venuksen viikot

Kyproksen EMU-jäähyn piti ennakkokaavailujen mukaan kestää viikon, mutta välittömästi pääomakontrollien täytääntöönpanon jälkeen puhuttiin kahdesta viikosta. Euroopan komission tiedote asiasta pistää silmään muutamassa kohdin liittyen aikamääreisiin. Siinä on mainittu ”väliaikainen” (temporary), ”mahdollisimman lyhyt ajanjakso” (the shortest possible period), ”7 vuorokaudesta” (7 days) ja kontrollien purku ”niin pian kuin mahdollista” (as soon as possible). Vuorokaudet ne on Venuksellakin. Tuon planeetan almanakkaa taitaa Kyproskin käyttää.

Nimittäin Venuksen viikolla nuo kontrollit purkautuisivat niinkin ohikiitävän ajan päästä kuin 23.11.2017. Sen me jo tiedämme, ettei komissiokaan tarkoittanut ainakaan Maan viikkoa. Kyprokselta ilmoitettiin, ettei nyt ainakaan ennen syyskuuta tapahdu mitään, mutta saattaa se venähtää siitä ylikin. Tarkoittaakohan se sitten kahta viikkoa?

Leikkimieliseen kilpailuun sopiikin veikata, että minkä aurinkokuntamme planeetan (tai Pluton) mukaan Kyproksen päivät lasketaan, kun annamme pääomakontrollien keston määrätä tuon mainitun yhden viikon.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu