Ristiriita
Kaksi kommenttia, joskin eri henkilöiltä ja siten varmastikin erilaiselta katsontakannalta.
”EVM on vain pieni osa maailmantaloudessa. On helppoa tarketua
”joutaviin” kuten Lauri Viita runossaan ”joki” Ei Eurooppa, Suomi
mukaanlukien ole irrallaan muusta maailmasta. Jos kuvitellaan, että me
Euroopassa ” eläämme omaa eläämmääme” se on virhe. Mylliniemi, jolta
käsittäkseni puuttuu käsitys hieman laajemmasta ympäröistä, kuten
itsellenikin, ei kannttaisi tehdä lyhyitä johtopäätöksiä, luotan
kuitenkin ihmisiin jotka ovat perillä taloudesta joilla koulutus on
siihen. Sähkömies Myllyniemellä, tai koneistaja Granlundilla koulutus
ei siihen ,riitä, tietysti me voimme niin uskotella.”
Sähkömiehellä ei siis koulutus riitä. Okei. Sitten se toinen sitaatti:
”Soinihan on poliittinen broileri, joka ei liene eläissään muuta työtä
tehnyt kuin ollut opiskeluaikanaan kerran kesällä leipomossa.
Maisterisjätkä, popularisoi Soini akateemista loppututkintoaan ettei
liian hienolta kuulostaisi.”
Tässä taas peräänkuulutetaan käytännön töitä, ja akateeminen tutkinto olisikin vain haitallista.
Onko tämä kuinka yleistä, vai rajoittuuko näkemykset vain näiden kahden eri henkilön maailmankuvaan? Jos tämä on yleistä niin silloin tässä on aika pahanlaatuinen ristiriita. Yhdistävänä tekijänä voisi sanoa, ettei suomalainen kelpaa mihinkään. Näinkö paljon suomalainen arvostaa toista?
Federalisteillä on nyt vain argumentit hakusessa ja siinä mennään sitten helposti henkilökohtaisuuksiin ja epäasialliseen kielenkäyttöön.
Ilmoita asiaton viesti
ihan asiallinen kommentti se tässä muodollista pätevyyttä rakastavassa maassa on. Sitäkin taustaa vastaan on mielenkiintoista, että esim. urheilemalla kovasti tai olemalla vaikkapa opettaja tai teknologiayrittäjä pätevöityy lyhyen esiintymiskoulutuksen jälkeen esiintymään varteenotettavana ministerinä tai komissaarina. Tai että kielikurssit väliin jättänyt ja gradun palauttamaton olisi jotenkin vähemmän pätevä kuin ihan oikeasti valmistunut KTM.
Tai että vaikka markkinointi pääaineenaan valmistunut KTM olisi missään määrin vaikkapa rahoituksen tai kansantaloustieteen asiantuntija.
Koulutuksen merkitystä yliarvostetaan. Joku KTM lusii yhden perusopintokirjan kansantaloudesta, pääsee monivalintatentistä läpi. Ei se tee kenestäkään sen alueen asiantuntijaa. Käytännössä kuka tahansa, joka lukee sen kirjan läpi ja on silmät auki ja jatkaa lukemista, on samalla osaamisen tasolla.
Olen aiemmin sanonut tämän, joten sanotaan tämä nyt ääneen täälläkin: yhdeksän vuotta pankkiiriliikkeessä viettäneenä en epäröisi hetkeäkään palkata Henriä analyytikoksi. Joistain vain näkee ja kuulee, että ne osaavat.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä ainakin sähkömiehen koulutuksella pääsee pitkälle: https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou… Ei maisterin arvokaan mikään turha ole: https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou…
Ilmoita asiaton viesti
”Näinkö paljon suomalainen arvostaa toista?”
Henri, nämä blogissa esiin nostamasi kommentit kuvastavat hyvin kuinka vihapuhetta lietsotaan. Mitään muuta tarkoitusperiä en voi löytää varsinkaan silloin kun mennään henkilötasolla alatyylin arvosteluun. Noin kai tekevät ne joilla on oman katsantakantansa mukaan oikeus toisen vähättelyyn ja oman egon, arvomaailman, nostoon.
Vielä sitten ihmetellään julkisissa tv-lähetyksissäkin mistä johtuu kaikenmaailman vihapostit ja tällaiset kirjoittelut joissa panetellaan ja jopa uhkaillaan. Tottakai tuollaiset kirjoittelut vain lietsovat vihaan toisia kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
En minä näitä vihapuheina sinällään pidä. Näissä kahdessa erillisissä viesteissä ei vain ole mitään johdonmukaisuutta.
Jäin pohtimaan ennemminkin, että onko tämä kuinka yleistä.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä niin jos et pitänyt. Tosin joku toinen voisi pitääkin sinuun kohdistettuna vihapuheena. Siitä sitten voisi kehittyä ”lumipalloefekti”.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin siitä lumipalloefektiä kehittyisi; eihän perussuomalaiseen voi kohdistua vihapuhe, määritelmänomaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän fiksu ihminen kestää koululaitoksemme tasapäistävän koulutuksenkin ja kouluttamatonkin pärjää mainiosti, jos lukaisee sänkylukemisinaan maailman kirjallisuuden ja on valmis kokeilemaan omassa elämässäänkin saamiaan virikkeitä.
Ilmoita asiaton viesti
Liian monet näkevät tämän globalisaation ihanteena kun tavaraa saa halvalla, huomaamatta ettei näitä kauan ostella kun talous pysähtyy näissä ostajamaissa ja samalla tietenkin myös myyjämaissa. Eurooppa potkii itseään nilkkaan tekemällä haittoja omalle teollisuudelleen esim päästömaksuilla ja direktiiveillä jotka tekevät valmistuksen liian kalliiksi EU-maissa, kuten tämä CE-sertifikaatti sahoille.
Ilmoita asiaton viesti
Myllyniemi, ei ole tarkoituksenani ali-arvioida sinun näkemyksiä EU:a. Turkulaisena varmaan tunnet Jukka Mikkolan sekä Naantalisaisen Mikko Rönnholmin. 90-alulla oli vaalikeskustelun asialistalla päätös ydivoiman lisärakentamiselle. Mikkola, joka on koulutukseltaan lakimies vastusti, Rönnholm, sähköalan Dib,isninööri, kannatti. Mikkola totesi ”ei pitäisi antaa asiantuntioiden päättää” Kysyin Mikkolalta, jos hän sairaustuu, meneekö hän lääkäriin vai toisen tuomarin vastaanotolle,no lääkärille, miksi hän silloin tukeutuu asiantuntemukseen. Tällä esimerkillä tarkoitan, ymmärtääkseen mistä kaikesta EU:n ja siihen liittymisestä ongelmista on kysymys, pitäisi tietää kaiken oleellisen, siihen en usko meidän tavallisten kansalaisten tiedon riitävän, siksi en kannata kansanäänestystä EU:a
Ilmoita asiaton viesti
EU <> rahaliitto.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaisten nousun ohessa yhä useammat, enimmäkseen vähän koulutetut ovat alkaneet ääneen halveksia koulutusta, varsinkin akateemista.
Viisaus ei synny koulimalla, mutta sivistys kyllä, ja sivistys onkin saanut eräissä piireissä negatiivisen sävyn. Nykyään aidosti sivistyneistäkin puhutaan muka-sivistyneinä.
Viisaus syntyy elämänkokemuksesta, eikä koulutus ja sivistys sitä yleensä heikennä. Viisaita tarvittaisiin maata johtamaan, mutta viisauden sekoittaminen ”broileriuteen” aiheuttaa viisaiden joukkopaon luottamustehtävistä ja tilalle ovat marssineet itsensä kauppaajat.
Haluan kuitenkin uskoa, että viisautta ja viisaita on vielä olemassa, niin paljon kun he saavatkin kuraa niskaansa. Se on kuitenkin johtamassa siihen, että he katsovat viisaimmaksi pysytellä piilossa.
Vaikka vanhat hyvät ajat eivät niin hyviä olleetkaan, silloin viisaita kuitenkin kuunneltiin ja sivistystä ja koulutustakin arvostettiin, vaikka se herranpelon sävyjä joskus saikin. Ajan heiluri lienee nyt toisessa ääripäässä, kun äänekkäät tyhmät nähdään harkitsevia viisaita arvokkaammiksi ja paremmiksi tekemään kansaamme koskevia päätöksiä.
Ilmoita asiaton viesti
vedän samantyylisistä havainnoista toisenlaisen johtopäätöksen. Sdp (koivisto) pissi asiantuntijoiden silmille. Saman teki Lipponen. nyt sen tekee Rehn.
ei asiantuntijoiden tai tieteen halveksunta ole mikään kansanliikkeen tai persujen ominaisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Soinihan ei vastusta EU:ta ja euroa.
Eikö tämä ole selvää Soinin puheista ja ivallisesta hymystä?
Hän vain käyttää kriisiä hyväkseen omassa valtapelissään, jonka hyväntahtoiset maltilliset perussuomalaiset ovat hädissään hyväksyneet – ja sallivat samalla äärioikeistolaisten perussuomalaisten ottaa Soinin suojissa vallan perussuomalaisten eduskuntaryhmässä ja eduskunnan valiokuntapaikoissa.
EU on euron viputuhovoimaa käyttävä, pelkästään eurolla ratsastava ideologia liittovaltion plutokratiaa kohti
– ja koska Soini ei todellakaan vastusta EU:ta vaan odottaa vain herkullista virkaa jopa liittovaltiossa niin pelkkä suunsoittajahan hän vain on.
Huijari.
Käärmeöljyn myyjä.
Kokoomuksen seuraava avustaja, Arhinmäen kopio.
Ilmoita asiaton viesti
Onpa sinulla paha olo. Kannattaisi varmaan purkaa tuo kiukkusi suoraan kohteelle eli Soinille. Miksi kirjoitella muiden blogiin ala-arvoista tekstiä?
Ilmoita asiaton viesti