Änkyrä?
Tulipahan mielen, kun hyvin usein sanotaan, että kaikki ovat puoluepoteroissaan. Te olette väärässä mielikuvinenne, tai sitten te selektiivisesti valitsette tietyt selkääntaputtelijat, joita seuraatte. En haluaisi mollata ketään. Tein pienen eläinkokeen teillä siitä tietämättänne. Sutkautukset purivat, mutta asia ei. Ne, jotka syyllistävät mm. Timo Soinia (ps.), voisivat todeta tietynlaisten kirjoittelun ”myyvän” paremmin kuin toisten. Itse sanoisin, että en käännytä ketään ovelta.
Saan ihan mukavasti postia, ja toivottavasti pystyn vastaamaan.
Mutta en aina. Toisinaan kysymykset liippaavat niin paljon ohitse, etten minäkään osaa ottaa kantaa. Olen silloin tällöin lähettänyt postit eteenpäin.
Haluaisin muistuttaa, ettei eurokriisiä seurata ihan ”vasemmalla kädellä”, ja ettei minulla paljoa jää aikaa muiden asioiden pohdiskeluun. Realiteetit: olen työtön. Yritän markkinoilta tehdä leipää pöytään. Jos se on epäkunniallista niin osaan minä hitsata ja kytkeä kaapeleita. Osaan myös vetää kaapeleita, mutta erään trauman vuoksi en maapuoella. Eli minulla ei ole ajokorttia.
Minulta kysytään milloin mitäkin kantaa. Minä taistelen kuitenkin olemassaolostani joka ainoa päivä, ja usein saldo on alle 50 euroa.
Huomenta Henri, kynälläsi tai oikeastaan kirjoitustaidollasi voisit perustaa vaikkapa lehden. Vaikka en ole perussuomalainen, rohkenen ehdottaa puoluepampuillesi, että sinua palkataisiin kirjoittelemaan siihen uuteen lehteen.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Henrin tasoinen kaveri joutuu olemaan työttömänä, kertonee se karua kieltä yhteiskunnan tilasta.
Ilmoita asiaton viesti
Tasoinen, ja tasoinen. Viittaatko nyt työttömyyden uhriksi joutuneita Henriä tyhmemmiksi.
Jos Henri ei lukuisista yrityksistä huolimatta ole työllistynyt, on työnantaja mitannut silloin tason, eikö niin.
Monille työttömyys on valinta… Tietoinen valinta, koska työttömyys on myöskin ”vapaa-aikaa.” Kas, työlliseksi meneminen on vapaa-aikansa myymistä työnantajalle.
Tämä ei ole Henriä vastaan kirjoitettu, vaan siksi, että jaottelua tehdään paremman tiedon puutteessa, jota kommentti mielestäni edustaa.
Ilmoita asiaton viesti
Markku: ”Tasoinen, ja tasoinen. Viittaatko nyt työttömyyden uhriksi joutuneita Henriä tyhmemmiksi.”
.. hm. Tyhmyydestä ei ollut tässä puhe. Tasovertailua suoritin niihin, joilla on työpaikka ja siinä osajoukossa erityisesti niihin, joiden palkka maksetaan verovaroista. Kiitos Markku hyvästä huomautuksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Tyry on siinä mielessä oikeassa, että työttömyydessä ei kaverin ”taso” välttämättä paljoa paina. Väärä ammatinvaltina, suhteiden puuttuminen ja jopa väärä paikkakunta sitäkin enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Painoittaisin tuota ”suhteiden puuttumista” sillä on aina ollut merkitystä muissakin asioissa kuin työn haussa.
Ilmoita asiaton viesti
Tutkintoja, aukotonta työhistoriaa ja kaikenpuolista nuhteettomuutta liiallisuuksiin arvostava yksityinen sektori voisi ottaa mallia julkisesta sektorista. Lukio on sopiva pätevyys ministeriksi, kansa uusii mandaatin rikostuomioista huolimatta, työpaikalla voi olla kännissä, silpputyö ”luottamustoimissa” ja kokemuksen puute on vain etu, jos on valokuvauksellinen, esiintymistaito painaa enemmän kuin osaaminen, avustajat hoitavat vaikean ajattelun ja kirjoittamisen.
Pahiten luonnevikaisille ja töpänneille järjestetään jostain yhdistyksestä tai virastosta homma, joka ei vastaa mitenkään työkokemusta. Puoluekirja pätevöittää mihin tahansa tehtävään, ja vaikka ollaan muka eri mieltä toisten puolueiden kanssa, pääsääntöisesti pystytään kyllä sopimaan virkojen läänityksistä.
Yksityinen sektori ei loppupeleissä ole sen siistimpää. Ainoastaan niissä firmoissa, joissa firman omistaja istuu työpaikalla ja päättää asioista, tapahtuu firman etua ajavia ratkaisuja. Muuten yritetään päästä helpolla, ja rekrypolitikka korostaa riskien välttämistä ja ”sopivien” eli itselleen mukavien palkkaamista.
Työmarkkinoiden tuomio ei ole pitkään aikaan ollut mikään merkki työnhakijan tai -tekijän hyvyydestä tai huonoudesta. Se hävisi silloin, kun työn tuloksien arviointi muuttui mahdottomaksi. Kuka on hyvä maahanmuuttokoordinaattori? Entä kaupunginjohtaja? Tai ekonomisti? Abstraktit tehtävät abstrakteilla tavoitteilla tekevät reiluuden mahdottomaksi.
Joku sanoo, että asiat vaikeamman kautta tekeminen on valinta. Mielestäni näin voivat sanoa vain vanhat tai tietämättömät. Politikointi ei ole mikään puoluejärjestelmän yksinoikeus. Samanlaista se on muuallakin.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on aika hyvä siivu Huopaiselta: ”Ainoastaan niissä firmoissa, joissa firman omistaja istuu työpaikalla ja päättää asioista, tapahtuu firman etua ajavia ratkaisuja.” Ei yrittäjällä ole oikeastaan varaa muuhun: kaikki kolahtaa omaan nilkkaan eivätkä yhteisvastuun julistajat ilmesty pelastamaan.
Julkisilla insituutioilla on usein toisin: sakot maksetaan ”yhteisestä pussista” ja aniharvoin vastuunkanto osuu todella vastuullisten nilkkaan. Siksi mm. poliittisten kvoottien perusteella jaettavat mandaattihommat ovat niin haluttuja…
Ilmoita asiaton viesti
Työhistoriassani ja kuulopuheiden perusteella yrittäjävetoisissa yksityisen alan firmoissa meno on raakaa, mutta reilua. Kun päädytään agentti-päämies-linjalle, eli on itseään ajatteleva palkkajohtaja, tai itseään ajatteleva osasto- tai henkilöstöpäällikkö, meno on raakaa ja epäreilua.
Julkisella puolella käy pahimmillaan niin, että ei ole meininkiä, mutta raakaa ja epäreilua kylläkin.
Ilmoita asiaton viesti
Kivelä ei ehkä ihan tiedä, miten muualla maailmassa ajatellaan sisällöistä. Esim. MOL:n asiakkaana jatkoin tiukasti linjaani ja tutkin asioita tilapäishommien ohella. Tutkimustyön perusteella tuli luentokutsuja mm. seuraaviin kansainvälisiin kongresseihin:
Perth 2004 (AUS), Lawrence/Kansas 2004 (USA), Kuala lumpur 2006 (MAL), Bergen 2007 (NOR), Portland/Oregon 2009 (USA), Helsinki 2011, Turku 2010 ja 2011 (FIN).
Suomessa taas valtionyliopistot ottavat tällaisen asenteen:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/143412/Turun+ylio…
Ammatinvalinta, verkostot ja paikkakunnat eivät aina ole se ongelma, vaan Suomen suojatut instituutiot, joille on sallittu tulosvastuuttomuus.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo Saari, tuon linkkisi takaa aukeneva todellisuus, on juuri sitä, mihin noin kansanomaisesti viitataan sanoilla ”akateeminen idioottimaisuus” -silloin kun ei käytetä hienostunutta fraasia ”s******* byrokratia”.
Meillä on alkamassa projekti, jossa kylläkin olisi suuresti käyttöä sinun panoksellesi hyvin tärkeässä ei-akateemisessa ja epä-byrokraattisessa hankkeessa. Jos sain uteliaisuutesi heräämään, ota yhteyttä niin kerron mielelläni lisää. Ethän sinä siinä ainakaan mitään häviäkään.
Ilmoita asiaton viesti
Olet Marko täysin oikeassa. Esittäisin kuitenkin vasta-argumentin, että, mikäli Suomessa esimerkiksi yrittäminen olisi aidosti avostettu asia, yksikään mainitsemistasi ongelmista ei olisi oikeasti ongelma. Voisiko jopa väittää, että esitit seurauksia, et syitä?
Ilmoita asiaton viesti
Aivan. Ja lisäksi ”väärä puoluekanta”, vaikkapa puolisonkin, saattaa vaikeuttaa työllistymistä, ainakin Porvoon kaupungilla. https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou…
Ilmoita asiaton viesti
Suhteiden puuttuminen on toki iso ongelma työnhaussa, mutta muut luettelemasi asiat kuuluvat mielestäni käsitteeseen ”kaverin taso”. Jos ei ole valmis vaihtamaan paikkakuntaa, uudelleenkouluttautumaan tai ottamaan vastaan myös oman alan ulkopuolisia töitä, niin sanoisin, että aika tasoton kaveri on kyseessä.
Ilmoita asiaton viesti
”Tulipahan mielen, kun hyvin usein sanotaan, että kaikki ovat puoluepoteroissaan. Te olette väärässä mielikuvinenne,”
Ei koske minua. En ole puoluepoterossa. Olen tasapuolinen vasemmistolainen,, en poterossa.
Henri puolestaan on poterossa. Ps-poterossa joka on tietenkin reilua ilmoittaa.
Sitoutumattomaksi ilmoittautuminen on itsepetosta ja epäreiluakin. Ei ole olemassa sitoutumattomia paitsi….. Sitten suurin osa on sitoutumattomia, jotka eivät ole puolueiden jäseniä…. Minäkin. mutta minä en ole mielipiteiltäni sitoutumaton, eikä sellaisia ole muitakaan.
Sitä kai sitotumattomuudella tarkoitetaan,- olla ikäänkuin kaikkien puolella tai ei kenenkään puolella…
Olla mielipidekeskustelun ulkopuolella, ja olla siellä oikeassa vain siksi, että ilmoittaa sitotumattoman mielipiteen, joka oikeasti ei ole sitoutumaton.
Sitoutumattomaksi ilmoittaudutaan aivan ylivoimaisesti porvarillisella rintamalla ja se johtuu siitä, että se on aika likainen poliittinen puoli. Se sisältää ahneutta, talousrikollisuuden kannattamista, yritysten vientiä entiseen Neuvostoliittoon, Viroon-Venäjälle jne… Sitä hävetään…porvarillisuutta nykyään nääs.
Joo, on reilua olla puoluepoterossa, kuin istua kahden eri puolueen poteron välissä. Ei tiedetä mitä mieltä välissä kulloinkin ollaan mistäkin…. Ainoa mikä tiedetään että se edustaa porvarillista oikeistoa.
Ilmoita asiaton viesti
Määrittelisin sitoutumattomuuden niin, että pystyy sanomaan kenen tahansa olevan väärässä, jos tosiasiat siltä näyttävät – ja kenen tahansa oikeassa, jos tosiasiat siltä näyttävät. Aivan liian usein ilmiselvä tosiasia huudetaan puoluepoteroasiaksi.
Lojaalisuus on hyve, jota arvostetaan liikaa ja väärissä paikoissa. Omille käsityksilleenkin lojaalisuus on mielestäni iso ongelma. Vaikka kuinka menisi seinille, käsityksiä ei korjata.
Ymmärrän kyllä, että pahan pelossa on vaikeaa tunnustaa, että on väärässä – kasvothan siinä menee, sekä uskottavuus. Vaikeaa on tunnustaa, että ”omat” ovat väärässä – siinähän pelaa suoraan vastustajan pussiin.
Lojaalisuus on, tai sen ainakin pitäisi olla jotain paljon enemmän kuin ylimielisyyttä ja omaneduntavoittelua. Paskaa on voitava kutsua paskaksi, ja hyvää on voitava kehua.
Ilmoita asiaton viesti
Sitoutumattomuutta ei ole olemassakaan. On vain rohkeutta tuoda se esille, tai olemalla tuomatta.
Ilmoita asiaton viesti
Tai ehkä sitoutumattomuus on kykyä introspektioon ja itsekritiikkiin. Sitoutumattomuus on hyvä päämäärä. Se mahdollistaa sen, että voi olla yksittäisistä asioista samaa mieltä ihmisen kanssa, jonka kanssa muuten on eri mieltä. Ihmiset eivät ole vain yhtä asiaa, vaikka kovasti tykkäävät niin ajatella ja korostaa sitä muille. Se on valehtelua. Jokainen on vähän vihreä, vasuri, persu, demari jne.
Sitoutuminen ja puolen valinta on hyväksi hetkeä ennen kuin ruumiita aletaan laittamaan riviin. Muissa tapauksissa se on oikeastaan vaan pelokkaan ja yksinkertaisen ihmisen rasittavaa leukojen louskutusta ja maailman yksinkertaistamista.
Ilmoita asiaton viesti
Tyry. Periaatteessa kukaan ihminen ei ole täysin kokonaan sitoutumaton toisista ihmisistä. Koskaan.
Ihminen on sosiaalinen olento joka pyrkii löytämään itselleen sopivan viitekehyksen – pyrkii samaistumaan johonkin ”porukkaan”. Kuka enemmän kuka vähemmän. Ne harvat jotka eivät omaa viitekehystään löydä – ja samalla omaa itseään – heille käy useimmiten huonosti. Usein tosi huonosti.
Mutta – etenkin politiikassa – vaikka mielipiteet olisivatkin osin tahi täysin yhteneväiset jonkun porukan kanssa niin – mielestäni – on ”sitoutumaton” jos et ole ottanut porukan värejä ja tunnuksiasi kantaaksesi. Voi kannattaa voit kehua voit olla samaa mieltä. Mutta aivan yhtä hyvin voit eräänä aamuna päättää että tänään mieli muuttuikin. Ei tarvitse tehdä mitään muuta. Ei tarvitse lähettää irtisanoutumisilmoitusta eikä odottaa irtisanoutumiselle hyväksyntää. Päättää vaan. Tahto on kahleista vapaa.
Olen poliittisesti sitoutumaton.
Ilmoita asiaton viesti
Olisin enemmän kuin onnellinen voidessani tunnustaa olleeni väärässä, jos Euro olisikin vahva ja ikuinen valuutta, Euroopan työttömyys katoaisi ja elintaso nousisi uusiin ennätyksiin sekä Euroopasta tulisi maailman kilpailukykyisin maanosa, jota muutama vuosi sitten vähän lupailtiinkin. https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou…
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän pitäisi erittäin tärkeissä asioissa puoluekurista yhteispäätöksellä eduskunnassakin luopua, ja esimerkiksi eduskunnan äänestykset niissä asioissa järjestää salaisina. Niissä pitäisi kaikkien kansanedustajien olla ”sitoutumattomia” ja äänestää omantuntonsa mukaan. Eräs sellainen oli perustuslain muutos.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä puoluepoteroista, mutta epäilemättä me kaikki istumme eräänlaisissa arvopoteroissa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on totta.
Ilmoita asiaton viesti
Puoluepotero on itselleen kaivettu kuoppa (kts. puoluekuri ja takinkääntäjät, viimeksi sote-esitys ja yksimielinen kannatus.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä ja tuttu kuvaus siitä, miten huonosti EU:n paras hyvinvointivaltio (ns. Boole-arvoltaan) osaa hyödyntää ihmisten kapasiteettia.
Eipä tässä voi muuta kuin yrittää rohkaista jatkamaan änkyröintiä, jos vain voimia on ja jääkaapista löytyy edes jotain.
Ilmoita asiaton viesti
Henri Myllyniemi, olen muistaakseni ennenkin sanonut, kuinka tärkää työtä mielestäni teet, juuri tuolla eurokriisin seuraamisellasi ja muita siitä informoidessasi. Hienoa, että jaksat sitä jatkaa.
Tiedoksi: tämä räkyttävä muija täältä Kangasalta on nyt hiljalleen saanut talkooporukkaa kokoon, joten muutakin alkaa jonkun ajan kuluttua kuulua kuin vain pelkkää haukuntaa.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on tekijänoikeus omiin ajatuksiini.
Omaan ikäryhmääni kuuluu valitettavasti liian paljon sellaisia, joiden sisäisen radiolähettimen, aivojen kommunikaatiolohkon vastaanotto puoli ei enää toimi kunnolla.
He ovat menettäneet tekijänoikeutensa.
Sinänsä sääli, koska monella olisi vielä paljon annettavaa elämän kokemustensa takia, jos mieli olisi avoimempi ja no sanotaan elastisempi kritisoimaan niitä tietoja mitä sisäisellä kovalevyllä on.
Tyry tuossa analysoi sitoutumattomuutta omalla tavallaan. Kyseistä titteliä kannan toistaiseksi, vaikka PS:a olen viime vaaleissa äänestänytkin ja tasan varmaan äänestän edelleenkin. Syy on hyvin yksinkertainen ja perustuu omaan epävarmuuteeni sitoutua.
Ilmoita asiaton viesti
Olen varma, että henrejä on valtakunta täynnä. Kapitalismi siis oikein toden teolla hukkaa tilaisuudet käyttää jo olevaa taiturillistakin työvoimaa. Talousteorioissa kuvitellaan, että kapitalismi kohdentaa kysynnän ja tarjonnan edes jotenkin järkevästi.
Julkisella sektorilla on 400.000 palkansaajaa liikaa. Näistä 400.000:sta enemmistö on isopalkkaisia, sillä yksikään siivooja, poliisi ja hoitaja ei ole liikaa. Eikä yksikään lääkäri, mikä hiukan muuttaa jakaumaa.
Noista 400.000:sta liikapellestä pitäisi panna 10.000 työllistämään työttömiä ja pätkätyöllistettyjä julkisen sektorin tilaamiin, mutta tarpeellisiin työttömyystöihin. Luulenpa, että Henrin voisi palkata heti kärkeen suunnittelemaan tällaista aparaattia ennen niiden muiden 10.000 kapon palkkaamista.
Työttömyystöihin meillä on varantoa noin 600.000 ihmistä. Ajatelkaa – sellainen määrä käsiä, jalkoja, aivoja – ja EK valittelee työvoimapulaa. No, on eilisten uutisten mukaan havainnut, että ei olekaan karjuvaa pulaa sentään. Ja jokaisen supisuomalaisen työllistäminen on tehtävänä noin 90% helpompi kuin työllistää mamuja, joista vain pohjoiset kansat + nepalit ovat ainoita itse itsensä työllistäviä.
Rahathan saadaan siitä, että julkisille turhakkeille (400.000) annetaan potkut, jolloin heidän jättiläispalkkansa säästyvät. Nuokin turhakkeet tietysti voidaan työllistää tärkeisiin hommiin, joista tunnetusti maksetaan noin 1500-3000 euroa kuussa. Silloin säästyy vielä ne ylisuuret palkat. Muistakaamme, että valtion palkat ovat keskimäärin 40% korkeammat kuin yksityisillä, ilman minkäänlaista muuta perustelua kuin se, että virkamiehet ovat olleet taitavampia rosvoina. Rosvokykyä voidaan tarvita myös Suomen puolustamiseksi eikä vain suomalaisilta rosvoamiseen.
Voin tulla kaveriksi.
Ilmoita asiaton viesti
Jo pidemmän aikaa kunnioituksella Henrin tekstejä seuranneena, toteaisin että riippumatta siitä mitä mieltä on näiden päätelmistä, juuri kukaan ei täällä blogistanissa pohjusta ja perustele tekstejään samalla pieteetillä kuin herra Myllyniemi.
Se, että joku jaksaa tuottaa toisille kiteytettyjä pohdintoja, joista pääsee helpommalla seuraaville tasoille omissa mietteissään on erittäin arvokasta työtä.
Kuten useammassa kommentissa yllä on kirjoitettu: sanoo paljon meidän yhteiskunnasta, sen arvoista ja käsittämättömästä tyhjänkäynnistä, että tämänkaltaiset, joko itse- tai kirjaoppineet resurssihenkilöt joutuvat tekemään panostaan paitsiosta käsin.
Väärät mittapuut ja arvot vallassa?
Ilmoita asiaton viesti
Ja Henri, henkilökohtainen julkinen tsemppaus. Kun änkyröillä ei ole enää mitään muuta argumenttia, ne sanovat ”änkyrä!”.
Ottaisinko pahaan paikkaan kaveriksi ihmisen, joka tietää jotain, mitä pahat paikat ja se viimeisellä viisikymppisellä meneminen on, vai sellaisen, joka sanoo, että eimullahätääoo, iteoonkaikenansainnut, omavalintasjavikas.
Tässä kun on itse vienyt lapsensa roskiin, hoitanut vakavasti sairasta omasta vapaasta tahdosta päivittäin ja tauotta vuosien ajan, kuunnellut työnantajien ja sukulaisten valitusta siitä, että teen kuten teen, tehnyt ne työt mitä olen saanut tehdä kunnon kehuilla ja minimipalkoilla, niin vetää aika mykäksi, kun joku sanoo, että itsepähänristisivalitsit, omavalintas, sullaeioonäyttöjä. Tai jos sanoo paskaa paskaksi, että säetvaikutaoikeintiimipelaajalta, tai tuoontotapopulismiaänkyrää. Oikeassa olemisestakaan ei saa bonuspisteitä, koska väärässä olleet pitävät sitä epämiellyttävänä.
Mitä ihmiset oikein haluavat? Mitä yhteiskunta haluaa? Onko suurin osa vain korulausetta ja tekopyhyyttä?
Miehen malli: periksi ei anneta, arvoista pidetään kiinni ja pusketaan läpi vaikka mitä tapahtuisi. Mutta käsityksiään voi korjata, ja suuntaa vaihtaa. Suunta vaihtuu. Mies pysyy ennallaan.
Sä olet aina ollut se, mitä sä olet nyt. Kiitos, että olet olemassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Miehen malli: periksi ei anneta, arvoista pidetään kiinni ja pusketaan läpi vaikka mitä tapahtuisi. Mutta käsityksiään voi korjata, ja suuntaa vaihtaa. Suunta vaihtuu. Mies pysyy ennallaan.”
Tuon voisi oikeastaan kehystää ja laittaa seinälle.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä se miehen malli on?
Onko se puistonpenkillä naukkaileva puliukko? (isä) Vai yrityselämässä irtisanova huippujohtaja. (moraalikato, yhteiskuntavastuuton.)
Isiensä lapsilla on hirveä paine hakea miehen mallia…
Ilmoita asiaton viesti
jos oikein tarkkaan heittoani mietit, niin sanoisin, että lojaalisuus omia arvoja ja käsityksiä kohtaan, mutta vain siihen pisteeseen asti, kun ne on käsitykset on syytä päivittää. Ilman omantunnon ääntä ja korvien auki pitämistä ne vaihdot eivät onnistu. Ei kukaan ole koskaan väittänytkään, että elämä helppoa olisi. Mutta kun sen vaikeuden hyväksyy, ja alkaa jopa pitää sitä mielenkiintoisena haasteena, mielekkyys ja ehkä onnellisuuskin palaavat kuvioon.
Ilmoita asiaton viesti
Henri
Joku Sinut nappaa.
Kirjoitustaitosi ja talouspuolen osaamisesi poikkeaa huomattavasti keskitasoisen yläpuolelle + .
Ilmoita asiaton viesti
Tsemppiä Henri. Perusta Ajatuspaja voisi laittaa ”sivupisteen” Turkuun. Sehän käy virtuaalisesti. Säätiön hall.pj näyttää nytkin olevan paikalla Somessa. Uskon että suosittelemme Sinua uuteen tehtävään puolueista ja taustoista riippumatta isolla joukolla. Olen varma, että sijoitus ei menisi hukkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Hukkaan menisi Henrin kyvyt kaapeleita kytkiessä! Hyviä ehdotuksiakin työtehtäviksi näkyy olevan kommenteissa, ja tämä Seppo Turusen ehdotus ihan sieltä parhaasta päästä.
Henriä ei voi päästää edes mepiksi, kun kykyjään tarvitaan vielä kipeämmin kotimaassa. Ajatusriiheläiset ovat aika tärkeitä ja tunnettuja vaikuttajia muissakin maissa, ja sellaisen johtaminen antaisi valtavasti sekä haastetta että käyttöä Henrin kyvyille.
Olisikohan tosiaan rikkaita sponsoreita ja säätiöitä jossain, että sellaisen saisi synnytettyä?
Ilmoita asiaton viesti
Tsemppiä Henri, oot fiksu kaveri ja hyvä jätkä! 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Eläinkokeesi tuotti aika lailla odotetun tuloksen.
Perussuomalaisista on sanottava, että Soini puhuu enimmäkseen järkeviä, mitä asioihinkin tulee, vaikka hyvä läpänheittäjä onkin. Aika harva miehen mukanaan raahaavista sen sijaan tekee hyvin kumpaakaan. Itse aisassa maamme ps-edustajat vaikuttavat keskimääräistä huumorintajuttomammilta kansalaisilta, joiden läppä ei nouse lentoon. Asiapuolella taas ollaan aika jumissa nationalismiin, jota impivaaralaisuudeksikin pilkataan, mutta ei savua ilman tulta tässäkään.
Henkilökohtainen tilanteeni on lähestulkoon sama kuin sinulla, sillä vaivainen eläke on työttömyyskorvauksen luokkaa, eikä tämänikäiselle töitä markkinoilta heru. Soinia en kuitenkaan äänestä tuon perässähiihtäjäpoppoon takia. Ja se työväenpuolue ilman sosialismia kuulostaa samalta kuin kalakeitto ilman kalaa. Sosialismi-käsitettä ja ennen kaikkea sanaa kammoksutaan ilman erityistä analyysia, pelkän neuvostomenneisyyden vuoksi.
Voin toki ymmärtää, että Soini saa sanomalleen pontta niiden muiden edustajien lukumäärällä, vaikka kalliiksi se ponsi tulee, koska niin paljon seliteltävää hänellä on ollut porukoidensa touhuissa ja varsinkin puheissa. Tarkoitus pyhittää keinot on Soinin metodi, jonka toimivuudesta en myöskään ole ihan samaa mieltä.
Mutta Soini on ollut nykyhallituksen aikana ainoa taho, ihan marginaaleja lukuun ottamatta, joka esittää (?) jotain muuta kuin nykyinen hallitus-Suomi, vaikka konkreettisia ehdotuksia on ollut niukanlaisesti. Hyvää on se, että hän on nostanut EU-jäsenyyden ja varsinkin euro-kissan pöydälle. Huonoa on se, että hänen peesaajiensa argumentit ovat usein niin tunneperäisiä, ettei niitä voi ottaa vakavasti.
On erinomaista että vaivaudut käyttämään työttömyysaikaasi EU-asioihin porautumiseen, jotta meille muillekin olisi siitä apua kantojamme muodostaessa. Kiitos siitä.
Ilmoita asiaton viesti
Useista kommenteista päätellen ”eläinkoe” jatkuu 😉
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin hoksattu kyllä.
Mutta niille, joille jäi jokin epäselväksi niin vilkaiskaapa:
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139004-…
ja:
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139549-…
(Jostain kumman syystä ”a href” -tagit eivät toimineet.)
Ilmoita asiaton viesti
P.S. Änkyräroolin vaihtumista ylösalaisin kuvaa tämä runo (tulkinta vapaa:-)
”EUkko kylän laskit kantoi,
joka murun läävään antoi.
Sika lihoi, eukko laihtui,
joulun alla vuoro vaihtui!”
Ilmoita asiaton viesti