Talousuutisointi retuperällä

OP-Pohjolan kyselyssä selvisi, että talousuutisten seuraaminen on jäänyt entistä enemmän vähemmälle huomiolle. ”Suomalaisten mielestä raha- ja talousasioista
uutisoidaan vähemmän selkeästi, ja talousasioiden ymmärtäminen on
entistä haastavampaa.
” Olen itsekin havaitsevinani varsinaisia puutteita uutistoimituksissa, joissa välttämättä ei rahkeet ja resurssit yksinkertaisesti riitä. Komissaarien tai EKP:n pääjohtajan viestit kyllä osataan kääntää sellaisenaan, mutta kaiken kaikkiaan luotettavuus on kadonnut.

Ei ole yksi eikä edes kaksi kertaa, kun komission talousennusteet ovat menneet täysin pieleen. Niiden havaitsemiseen on tarvittu aimo annos perehtymistä, sekä aitoa kiinnostusta asioihin. Valitettavasti sekään ei riitä, vaan uutisointi pitäisi saattaa ”kansantajuiseksi”. Tämä on varsinainen ongelma.

Koska Puheenvuoro on enempikin poliittisten ja yhteiskunnallisten asioihin pureutuvaa debatointia – joskus jopa kiitettävän kärkästä sellaista – niin olen itsekin ajatellut luopuvani täällä talousuutisoinnista. Joitain asioita käsittelen silti, jos ne suoranaisesti koskevat Suomea ja suomalaisia. Näin esimerkiksi Suomen ”Kreikkavakuuksien” kanssa oli asian laita.

Puhtaasti talousaiheiset kirjoitukseni suuntaan suosiolla pois ”vähemmän selkeiltä” uutissivustoilta. Niitä kirjoittelen mielummin Piksuun. Ohessa uusin analyysini talouskasvun autuaaksi tekevästä vaikutuksesta.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu