Brittilaki on Suomelle hyväksi

Suomen ja kreikkalaispankkien välillä, sekä täsmäytystiliä hoitavan asiamiehen välillä tehdyt sopimukset noudattavat ”Englannin lakia”. Tästä on näkynyt muutamia ihmetyksiä. Itse asiassa nuo brittilait ovat yhtä kuin ”kansainväliset lait” tällä raha-asiain saralla. Se on Suomelle hyväksi. Miettikääpä tilannetta, jossa siellä lukisi, että sopimuksissa noudatetaan ”Helleenien tasavallan lakeja.” Toisin sanoen, sopimustekstit olisivat täysin riippuvaisia siitä, miten Kreikan parlamentti haluaisi ne muovata.

Tästä esimerkkinä Kreikan velkasaneeraus, jossa Kreikan lakien alla olevat velkakirjat muutettiin taannehtivasti sisältämään yhteistoimintalauseke, jolla voidaan pakottaa kaikki Kreikan lakien alla olevat velkakirjat noudattamaan sopimuksen muutoksia. Tuossa tapauksessa sitä käytettiin niin, että velkojille pakotettiin lainapääoman leikkaukset.

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu