Suomalaisia tuotteita ei osteta!

Eilisillan tv-ohjelmassa muutamat hallituspuolueen puheenjohtajat toistivat mantraa, miten on ikävät ajat. Sen lisäksi pariinkin otteeseen kuului, ettei suomalaisten tuotteita osteta. Se, ettei kauppa käy ei johdu kuin tasan yhdestä asiasta: tuotteen hinta on liian korkea. Tästä syystä minäkään en ostele turistimatkoja avaruusasemalle. Se maksaa liikaa.

Tuotteen hintaa voidaan laskea pääsääntöisesti kahdella tavalla. Joko me täräytämme yleisen palkka-alen, jolloin työvoimakustannukset saadaan alemmas ja tuotteita voidaan laittaa myyntiin edullisempaan hintaan, tai sitten valuuttakurssi joustaa (valuutta halpenee), jolloin ulkomailla katsottuna tuotteemme käyvät huokeammiksi. Näin käy vaihtotaseen mennessä pakkaselle. (Oheinen kuva selventää tilaamme).

Koska emme tee kumpaakaan; ensimmäiseen ei ole halukkuutta, eikä jälkimmäinen yhteisvaluutassa ole mahdollista; niin me saamme jatkossakin kuulla ”vaikeista ajoista” ja neuvottomia hallituspuolueiden puheenjohtajia.

Levitellään käsiämme ja todetaan, ettei suomalaisia tuotteita osteta! Fantastista?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu