Minäkö pessimisti?
Ihmettelen. Ei ollut enää yksi puheenvuorolainen, joka vihjaili minun olevan pessimisti. Minä, joka viime vuonnakin sijoitin suomalaisiin firmoihin nettotuloistani noin neljänneksen. Miksi tekisin niin, jos näkisin maailman lohduttomana, ankeana ja toivottomana? Minä olen täynnä toivoa ja uskoa. Olen mielestäni yltiöoptimisti. Jaksan uskoa, että suomalaiset huomaavat mielummin ennemmin kuin myöhemmin mistä ongelmamme johtuvat. Yhteisvaluutasta.
Kritisoin epäkohtia. Niin kuuluukin tehdä. Jos epäkohtia ei tuoda esille niin silloin niistä hyötyvät hykertelevät käsiään, ja nämä hykertelijät pystyvät vast’edeskin riistämään meitä ja käyttämään meitä kaikkia hyväkseen. Tämä on johtanut koko eurooppalaiseen talouskriisiin. Haluan sen loppuvan.
Optimismini on saanut myös palkintonsa. Uskoni suomalaisiin firmoihin tuotti viimeisen 12 kuukauden ajalta n. 22% tuoton. Suuri ansio siitä kuului Stonesoftille, mutta en vähättele muidenkaan suomalaisfirmojen edesottamuksia. Monen vuoden uuttera ponnistus sai Stonesoftissakin palkintonsa.
Nyt alkavanakin kesänä olen aikeissa luottaa suomalaisuuteen, jos muut hylkivät tarpeeksi (eli jos hinta tulee kohdilleen.) Piruilkaa vain isänmaallisuudelleni. Kyllä minä sen kestän.
On se hienoa, että on selkärangallisia suomalaisia- Hyvä Henri ja, kun vielä olet turkulainenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Paljoon en pysty, mutta teen minkä voin. Pian pitää kuitenkin valmistautua lähtemään onnittelemaan tuoretta suomalaista ylioppilasta.
En pysty jokaista koulunsa päättänyttä onnittelemaan paikan päällä, mutta onnitteluni kaikille valmistuneille, koulusta riippumatta.
Ilmoita asiaton viesti
Henri, olet tainnut kohdata täällä blogistanissa henkilön/henkilöitä joiden kommenteissa ollaan menty sinuun henkilönä. Tämä on surullista silloin kun heidän oma arvomaailmansa poikkeaa sinun arvomaailmastasi. Jokseenkin aina kyseessä on tietyn suunnan omaavat,jotka jostain kumman syystä eivät käsitä tai halua käsittää sitä että ei kaikkien tarvitse olla heidän kanssaan asioista samaa mieltä. Mutta miksi hyökätä vieraan henkilön arvoihin? Ei sitä tarvitse hyväksyä.
Muuten tämän saitin keskusteluohjekin (https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje) edellyttää puuttumatta toisen henkilön yksityisyyteen. Yksityisyyteen kuuluu myös asiaton arvosteleminen, jona pidän Henrin kokemaa pessimistiksi luonnehdintaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten totesin, kyllä minä sitä kestän. Tai olen ainakin mielestäni melko hyvin kestänyt.
Nahkaa tässä voi hyvin kovettaa. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Haluan kuulla rehellisen, selkärankaiset kannanottosi tamperelaisen Halla-ahon eurovaaliehdokkuuteen ( juu olen kanssa syntyny Turuus).
Ilmoita asiaton viesti
Näkisin, että edustaja Halla-aho menee heittämällä läpi.
Ilmoita asiaton viesti
Minä taas näen että seuraavissa eduskuntavaaleissa Henri itse menee heittämällä läpi kansanedustajaksi. Jopa minullakin on yksi ääni Turun vaalipiirissä jaettavana jollekin ehdokkaalle joka ei kuulu nykyisiin hallituspuolueisiin. Siihen asti kun jaksat sinnitellä, niin sitten ainakin elintasonnousua on tiedossa henkilöäkohtaisella tasollakin. Toivottavasti kyllä jo ennen sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Olettaisin, että lista tulee täyteen muista halukkaista. Ei minulla ole resursseja taistella PS:lle riittävästi ääniä.
2016 kunnallisvaaleissa voisi nyt sentään harkita (jos kelpuuttavat.)
Ilmoita asiaton viesti
Henri, et ole pessimisti, vaan realisti. Monien mielestä realisti on henkilö, joka pitää pessimistiä optimistina, mutta tekee asialle jotain.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten sanoin, ihmettelen tällaista näkemystä, että olisin pessimisti.
Johtuuko se siitä, että näen asiat hieman eri tavalla kuin muut? Johtuuko se siitä, että hankin tietoa aiheesta, jota pääosin käsittelen tuntikaupalla (lähes) päivittäin, ja se näkemys mikä tästä muodostuu ei olekaan samanlainen kuin niillä, jotka ei sitä tietoa hae?
Minä yritän tarjota sitä tietoa, jotta muiden ei tarvitse penkoa tuntikaupalla.
Ei sitä tietoa ole pakko vastaanottaa. Sen voi ihan hyvin jättää huomioimatta – ja sitten ihmetellä, miksei kriisi päättynytkään. Tai kuten valtiovarainministeri Urpilainen (sd.) totesi, ettei parhaatkaan asiantuntijat nähneet tilannetta ennalta.
Ei se todellisuus siitä mihinkään muutu, vaikka denialismilla kieltäytyykin tiedosta.
Ilmoita asiaton viesti
Pessimisti on yleensä ihminen, joka näkee, kuinka hyvin asiat voisivat olla ja on siksi pessimisti. Optimisti taas näkee, kuinka huonosti asiat voisivat olla ja on sen vuoksi optimisti.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä olet analyyttinen. Analyysit taas puolestaan Suomessa, jossa johdetaan fiktioilla, ovat kritiikkiä. Näin ollen sinulle on tullut kriitikon viitta hartioillesi. Pessimismi taas varmaan liittyy kansalaisen vaikutusmahdollisuuksiin sekä kansanvallan kuolemaan. En voi välttää tässä yhteydessä kertaamasta vanhaa vitsiä pessimistin määritelmästä: se on informoitu optimisti. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos näistä sanoista.
Ilmoita asiaton viesti
”Optimistin ja pessimistin perimmäisin ero on siinä, että he ovat eri mieltä maailmanlopun ajankohdasta.” (laina)
Analyyttinen ajattelu ei ole vielä kansansairaus, joka olisi tarttunut myös kaikkiin johtaviin poliitikkoihin. Kansanvaltamme ei ole tottunut itsenäiseen eli siis myös kriittiseen ajatteluun (esimerkkinä HM) – siksi mennään henkilöön.
Olen otimisti siinä mielessä, että uskon yhä siihen, että tosiasiat on kuitenkin kohdattava. Toivon – kuten ilmeisesti blogistikin – että se tapahtuisi mieluusti ennemmin kun myöhemmin. Henri Myllyniemi ymmärtääkseni pyrkii vauhdittamaan tämän kohtaamisen toteutumista 😉
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä mitä pitäisi isänmaallisuudesta ajatella siinä kohtaa kun se toiminnan tasolla on rahaa ja sijoittamista. Arvotonta?
Sen sijaan pessimisti- , nihilisti- ja kyynikkosyytöksistä ei kannata häiriintyä silloin jos ne tulevat ihmisiltä, jotka ovat todellisuutta paenneet jonnekin fantasiamaailmaan, usein vieläpä melko tökeröön ja alkeelliseen sellaiseen. Syytös on pelkästään kehu kun se tulee ylipositiiviselta ääliöltä.
Se on vähän niinkin, että jos törmää kusipäähän kerran päivässä, ei ole mitään hätää, mutta jos niitä alkaa näkyä joka kulmalla, kannattaa katsella peiliin.
Minä saan aina kuulla olevani kyynikko, mutta en näe siinä mitään vikaa, etten käännä katsettani pois niistä tämän maailman rumimmista kohdistakaan, vaan pyrin pitämään siitä ja ihmisistä siinä tapahtui mitä tapahtui.
Ilmoita asiaton viesti
Perinteinen duunariminä ei juuri kelvannut, joten joutilaaksi marssitettuna minulla on ollut aikaa omille ”harrastuksilleni”. Duuniksi ei varmaan voida laskea tätä mitä teen; eli kaivan ja pengon analyysejä, tutkimuksia, raportteja; sekä tutkin tilastoja ja käppyröitä. Tämän jälkeen jaan saadun informaation muille. Sitä ei voida pitää duunina siitä syystä, etten minä sillä eläisi.
Mutta rahani ovat kelvanneet. On sekin jotain. Teen siis vain sen, minkä pystyn.
Ei henkilö, jolla on toinen jalka amputoitu pärjää juoksukilpailussa Boltille. Minäkin ”raajarikkona” (kuvainnollisesti) pyrin vain tekemään parhaani. Se riittää, jos riittää.
Ilmoita asiaton viesti
Niin henrikysyn vaan sitä että jos tuo käppyröiden luku ja tiedonvälitys menee noin hhyyvin ihan harastuspohjalla niin mikä estää menemästtä opikelemaan vaikka toimitajaksi ja jatkaa samaa rataa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei osaaville toimittajille ole kamalasti kysyntää. Selviää vaikka lukemalla Helsingin Sanomia.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka rahoittaa minun opinnot?
Ilmoita asiaton viesti
Eikös se Urpilainenkin kovasti kannata tätä ns. muuntokoulutusta? 😉
Eikö sen tarkoitus ole, että ihminen voi toteuttaa osaamistaan mielekkäästi ja saada vähän korvaustakin siitä…
Ilmoita asiaton viesti
Aika heikolta näyttää tarjontapuolikin. Syksyllä alkaisi tuollainen tutkintoon johtamaton kurssi, mikä nyt aihepiiriltään hieman kiinnostaa.
Sopii kuulemma alaa vaihtaville. Katsotaan nyt.
Ilmoita asiaton viesti
Riittää mihin?
Ehkä en vaan ymmärrä. Isänmaa on vaikea käsite, varsinkin kun ei mitään täällä oikeastaan omista tai peri. Paitsi velkaa. Isänmaa on saanut aika postmoderneja piirteitä. Ehkä todellinen isänmaa on velkaa. Rahaa.
Mutta joo, haluat kantaa kortesi kekoon. Mikä se keko sitten onkaan. Henkilökohtaisesti teen töitä rahan takia.
Tämä, mitä teet on kuitenkin minullekin arvokasta, sitä en kiellä.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin se Henri vaikuttaa menevän.
Asioiden pöyhimistä ei tunnuta arvostavan,mutta hittojakos siitä. Suurien kokonaisuuksien selvittäminen ei ole mitään kevyttä puuhaa ja jos sieltä löytyy virhe niin sinut koitetaan teilata välittömästi,koska muut eivät jaksa edes hakea sitä virhettä tai pitävät sitä tyypillisesti mitättömänä.Hyvänä esimerkkinä otettakoot sinun kantasi inhimilliseen kärsimykseen ja vastainen kanta talouden toimivuuteen. Siinäpä on sitä savottaa ja järjettömyyttä mitä käydä läpi.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni kuitenkin jatkuva maailmanlopun povaaminen on pessimismiä. On maailmassa, Euroopassa ja Suomessakin asioita, jotka ovat suhteellisesti ottaen hyvin.
Ilmoita asiaton viesti
Varmaannii näinkin voi olla, mutta jos jää lämmittelemään itseään hyvien asioiden lämmössä, jää myös korjaamatta kaikki ne asiat, jotka olisi pitänyt korjata. Ja seuraavaksi tulee lisää ja pahempia ongelmia.
Pikkuisen ’pessimismiä’ (oikein nimitys olisi realismi) on hyödyksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä ihmeen ”maailmanlopun povaaminen”? Missä olen näin sanonut? Realistina totean, että kyllä Apollon supernova pitänee huolen meidän planeettamme lopusta, mutta on tässä nyt vielä muutama miljardi vuotta aikaa. Ehkei sen suremista kannata aloittaa ihan vielä?
Olisi niitä akuutimpiakin ongelmia ratkaistavana.
Miksei asiat saisi olla vielä paremmin?
Ilmoita asiaton viesti
En ole huomannut Henrin povaavan mitään maailmanloppua. Euro on loogisesti ajatellen jumissa,siinä ei ole mitään povaamista vaan ns. realiteetit tulee vastaan.
Sen sijaan näiden loogisuuksien ja ns. realiteettien ohittaminen on kyllä jotain harhaista ajattelua mitä jatkuvasti saa lukea. Miksi sellaista kirjoitetaan?
On toki maailmassa asioita jotka ovat suhteellisen hyvin,toistaiseksi..mitenköhän juuri tuo euron looginen jumitus ja sen ns.realistiset vaikutukset mahtavat muuttaa tilannetta? Siten,että meidän päättäjät ovat kirjoittaneet läjän sopimuksia mikä varmistaa kaiken suhteellisen hyvän loppumisen,koska talouden globaali kilpailu ei voi jättää mitään kovinkaan hyvää olemaan. Taloudellisen kilpailun tarkoitus ja logiikka on kohti nollaa. Milloinka saamme lukea siitä asiat jotakin?
Ilmoita asiaton viesti
Terveiset Henri täältä Itävälta-Saksa akselilta. Sinun kannattaisi syvällisesti pohtia miksi euromaitten johtava yrityssektori ei ole yhteisvaluutan syyllisyydestä samaa mieltä kanssasi.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos terveisistä. Tuossa juuri eilen aloitin oman sivuprojektini (kirjoittelen kirjaa) osion Saksan ”miniduuneista”. Eli näistä ”työpaikoista”, joiden palkalla ei elä. Toimeentulotuen asiakkaita. Ja siitä, miten firmat itse asiassa opastavat uusia miniduunareitaan hakemaan valtion avustuksia.
Kun yritysmaailma kippaa laskun yhteiskunnalle niin hyvinhän ne firmat sitten pärjäävät?
Mitä kirjaan tulee niin kaipa minä sitten aikanani tarjoan jollekin. Todennäköisesti menee ilmaislevitykseen. Ei tiedon tarvitse maksaa. Sitä pitäisi pystyä hyödyntämään aivan ilmaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Kun yritysmaailma kippaa laskun yhteiskunnalle niin hyvinhän ne firmat sitten pärjäävät?”
Tämä lause pitää oikein esitellä omissa hallituspiireissä.
Ilmoita asiaton viesti
Ette tienneet tällaisten olemassaolosta? Tuossa käyn lävitse Goldman Sachsin ja UBS:n paria rapsaa työmarkkinoista, mutta mutta… Onhan näistä ihan uutispuolellakin. Sitä voisi kutsua ”aineiston kasaamiseksi”?
Kyllä tuossa kirjoittelun puolella pääsee Suomenkin sisäinen devalvaatio esiin. ”Tempputyöllistäminen” ja uudet kaavailut potkia palkolliset pois ja ottaa yhteiskunnan maksamat ”nuorisotakuulliset” tilalle.
Mutta nyt en ehdi enempiä rupatella, klo 14 olen sopinut pitäväni eksistenssiä tuoreen ylioppilaan kemuissa. Illemmalla sitten lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs jos tällä kertaa miettisit, ja sitten vasta esittelisit?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä sinä Henri olet tekstien perusteella kaikkea muuta kuin tunnekohkaaja pessimismin/optimismin asteikolla. Aina asiaa, perusteita ja valmiutta kommentojien dialogiin. Isänmaa tarvitsee tätä kaiken sumun hälventämiseksi.
ja muuta asiaa:
Mitä isot edellä, sitä muut perässä?
http://www.huffingtonpost.com/2013/05/31/walmart-t…
Ilmoita asiaton viesti
Juu, tuossa mitä nyt seurailen, miten muut eurooppalaiset voisivat kuroa kilpailukykynsä kuntoon Saksaan nähden niin ei Suomessakaan kohta enää tarvitakaan mitään työväen puoluetta. Osattomien puolue voisi pian olla paikallaan.
Ilmiö on kyllä laajempikin. Aikanaanhan vaateteollisuus lähti Suomesta Portugaliin. Kun siellä se touhu rupesi maksamaan niin sitten se siirtyi Bangladeshiin.
Ja kun kansa pidetään ostovoimaltaan heikkona niin eihän niillä muulla tavalla tuotettuihin vaatteisiin olekaan varaa.
Ja tähänkin Suomen tarvitsee velkaantua.
Ilmoita asiaton viesti
No niin taas terve.
Ylitiöpositiivisuus on tuhoisaa menoa.
Siksi tulee olla semipessimisti.
Pessimisti ei pety niin kovin ja kuoleekin nuorempana. Sehän on vain jippii niille jotka voivat olla koko elämänsä positiivisuusposetiivin veivaajia – toki koska ovat esim. saaneet isänsä ja äitinsä hikoilun tuotokset itselleen tekemättä mitään muuta kuin että ovat syntyneet.
Myllyniemi on järkimies paikallaan. Naiset vain pilaisivat tuollaisen joten kannattaakin pysyä niistä erossa.
Ilmoita asiaton viesti
Älä Henri välitä mokomista,jatka samaan malliin, koska teet mielestäni hyvää työtä arvioissasi ja esität ne jopa niin selkeästi ja perustellusti että tälläinen maalikkokin tajuaa.Mikä parasta/huonoa miten lukija haluaa asian nähdä,niin suurin osa analyyseistasi on toteutunut arvioimallasi tavalla ja näitähän olet kirjoittanut jo pitkään,eli ei ole mitään jälkiviisautta! Tsemppiä jatkossakin sinulle!
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä uskooko kukaan, mutta olisin hyvin mielissäni, jos sellaisia suuria epäkohtia ei olisi. Ei minustakaan ole kivaa niitä tuoda esille. Siksi tähän on ajan mittaan varmastikin tullut hieman kyyninen asenne.
Ilmoita asiaton viesti
Ajattelevan ja ymmärtävän osa taitaa olla sellainen. Toisaalta, jossain muualla tämä voisi olla tervetullutta: siis hienoa, että joku haastaa!
Ilmoita asiaton viesti
Goodbye, Henri! Menetystä sinulle! Sain kaksi varoitusta peräjälkeen Kommentoidessani Ilkka Luomen ja poistettua blogia. Kolmannesta tulee kuulemma ”Ikuinen porttikielto” tänne usariin. tv.-Bubi-
Ilmoita asiaton viesti
Sorry! Tarkoitin siis menestystä sinulle toivotan! Ollu täällä jo yli pari vuotta. Ei ollu tarkoitus kun kävästä täällä muuta jäin jotenkin koukkuun tänne.
Ilmoita asiaton viesti
Tsemppiä sinnekin.
Sekä muuallekin Suomeen.
Ilmoita asiaton viesti
Optimismi on ok silloin kun ei ole oletuksia lopputuloksen suhteen.
ps. meinasin vaan sitä että ei joudu sitten pettymään 🙂
Ilmoita asiaton viesti