Kyproksella ongelmia kuulua puolittain euroalueeseen

Financial Timesin uutisessa Kyproksen presidentti Nicos Anastasiades valittelee kirjeitse europampuille, että ei ole oikein kivaa. Maa ei selviä tukipaketin ehdoista ja kun vielä ne vaativat de facto euroalueesta luopumista pääomakontrolleilla kuitenkin kuuluten EMU:un juridisesti niin se tuhoaa elinkeinoelämän.

Anastasiades pyytääkin europäättäjiä ja IMF:ä tarkistamaan tukilainojen ehdot, eritoten koskien pankkijärjestelmän uudistuksia. Tässä uudistuksessa pistettiin toinen pankki teuraalle ja toiselle annettiin niin mojova tälli, että taju pakenee.

Anastasiades muistuttaa, että olis ihan kiva saada fyffeä myös Laikille, vaikka ELAtusapuna. Sellainen 9 miljardin paakku kuullostaa sopivan tingatulta. ELA on EKP:n hätäpaniikkitoimi, joita tuskin enää tarvitaan, sillä eurokriisihän on loppunut jo. Viimeksi asiasta muistutti presidentti Hollande. Suomalaisiakin eurokriisin ohi on -julistajia saattaa olla.

Eli suomeksi oikoluettuna Kyproksen presidentti Anastasiades sanoo, että tänne nyt vaan lisää massia, älkääkä kysykö mitä me niillä tehdään, kiitos kaunis.

Ja jos joltakulta on jäänyt ohitse, niin Portugalissakin esitettiin, että EKP voisi aivan hyvin ostaa huokealla Portugalin velkapapereita. Hyviä sijoitusvinkkejä satelee. Mikseivät he itse tarraudu näihin ”vain kerran elämässä” kohdattuihin huipputarjouksiin?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu