Miksi Suomeen ei investoida?

Tämä saattaa olla fantsuttelijoille liian kinkkinen pala. Lähtökohtina mainittakoon, että suuri työttömyys johtuu pitkälti siitä, ettei ole hyviä työpaikkoja tarjolla. Hyväksi työpaikaksi nykyisten asuin-, elintarvike- ja energiakustannuksen vuoksi ensisijainen määritelmä muodostunee palkkatasosta. Työpaikkoja syntyy, kun maahan perustetaan yrityksiä. Talousslangikielellä puhutaan investoimisesta. Mutta auttakaa te hyvät kommentaattorit näitä fantsuttelijoita ratkaisemaan visainen ongelma. Eli miksi Suomeen ei investoida?

a) Täällä rehottaa korruptio. Investoija ei voi koskaan tietää paljonko pitää voidella, kuten esimerkiksi Deutsche Bahnin piti Kreikassa tehdä.

b) Lainsäädäntö on epävakaa. Investoija ei voi olla täysin varma, että tuleeko aamulla sähköpostia, että ”tehtaanne maavuokrausoikeudet päättyvät tunnin päästä. Kiitos rakentamastanne tehtaasta, pidämme siitä hyvää huolta.”

c) Koulutustaso on surkeaa. Investoija joutuu aivan arpapelillä rekrytoimaan väkeä. Kahdeksan kymmenestä on lukutaidottomia, ja puolet väestöstä ei tiedä mikä on ruuvitaltta. Joku osaa mainita fysiikasta, että hiihtäjät ovat ainoita, jotka sitä tarvitsevat.

d) Liian kallista. Suomen käyttämä valuutta on yliarvostettu, koska esimerkiksi heikon sijainnin vuoksi logistiikkakuluihin uppoaa paljon rahaa. Raideyhteydet Venäjälle sentään löytyvät, mutta markkina-alueet ovat siksi hieman rajalliset.

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu