Suomeen on kallista investoida

Kyselin eilen aamupäivällä puheenvuorolaisten näkemyksiä niistä syistä, joiden vuoksi Suomeen tehtävät investoinnit ovat vähenemässä ja hyvin vaatimattomia muutenkin. Esitin alkuun muutaman mahdollisen syyn, ja puheenvuorolaiset saivat itse kertoa muita mahdollisia syitä. Oheinen pylväsdiagrammi kertoo selkeästi sen, että puheenvuorolaisten mielestä Suomeen olisi kallista investoida. Myös korruptio, byrokratia, heikko koulutus / osaaminen ja lainsäädännön epävakaus oli monen mielestä syynä heikkoon investointitasoon.

Tässä kyselyssä ei pyritty absoluuttisen totuuden etsimiseen. Lienee kuitenkin selvää, että kansalaiset näkevät näiden syiden johtavan Suomen korkeaan työttömyysasteeseen. Voisi siis olettaa, että politiikot, jotka pyrkivät puuttumaan näihin epäkohtiin tulevat saamaan enemmän ääniä. Ihan siitä syystä, että kansalaisten mielestä kansantaloudellisesti raskas työttömien armeijan perässävetäminen kevenisi. Se olisi meidän kaikkien etu.

Itse en äänestänyt tähän kyselyyn. Nyt voitte sitten tehdä johtopäätöksiä ja toimenpide-ehdotuksia, joilla näihin epäkohtiin puututaan. Toimikaa kuin varjopääministeri. Tarkempia yksityiskohtia eri pylväiden takaa olleista näkemyksistä voi käydä vilkaisemassa aiemman blogini kommenttiketjuista.

Estradi on teidän.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu