Natixis: kilpailukykymme on huippuluokkaa

Natixis oli laatinut mielenkiintoisen pikkuraportin siitä, miten harhaanjohtavasti euroalueella heidän mielestään kilpailukykyä luetaan yksikkötyökustannusmittareista. Usein maat laitetaan indeksoituna samaan pisteeseen vuonna 1999 ja sitten katsotaan, miten paletti leviää käsiin oikeastaan vain Saksan pinnistellessä. Toisenlainen lukutapa kertoo, että Suomella on parempi kilpailukyky kuin Saksalla.

Natixis perustelee näkemystään sillä, että huolestuttavaa toki on, jos kilpailukyvyltään Saksan kaltainen maa hullaantuu euroaikana. Mutta jos maa kehittyy niin silloin sen kilpailukyky on itse asiassa ollut Saksaa paljon perässä ja nousu on ihan oikeutettua yhteisellä talousalueella. Natixis tekee uudet laskelmansa ja päätyy huomaamaan, että Italialla, Belgialla ja Kreikalla on ongelmia. Suomella sen sijaan olisi teollisuusaloilla parempi kilpailukyky kuin Saksalla.

Tällöinhän herää kysymys: jos näin on, ja olemme siitä huolimatta ongelmissa niin mikä on vialla? Tuhlaammeko me rahaa? Kuluuko sitä byrokratiaan, julkiseen sektoriin ja typeriin hankkeisiin?

Lähde: Natixis, myös kuva.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu