Kaksi kuukautta ongelmia

Yhdysvaltain 10-vuotisten velkapaperien (Treasury) korkotaso oli 2.5. vielä niinkin alhainen kuin 1,62 prosenttia. Tällä haavaa, 6.7. se on kivunnut jo 2,74 prosenttiin. Tämä tietää ongelmia euroalueelle. Ehkäpä pahoja ongelmia.

Katsotaan Suomen korkotasot samoina päivinä. 2.5. tasavaltamme lainakorko oli 1,43 prosenttia, mutta eilen se kohosi 1,99 prosenttiin. Espanja: 3.5. korkotaso 4,01 prosenttia. Nyt 4,67 prosenttia. Italia 2.5. noteerattu 3,79 prosenttia, ja nyt 4,43 prosenttia.

Trendi näkyy. Toki Yhdysvalloissa on pistetty yli 100 korkopinnaa ylös ja Euroopassa nousu on siinä 60 korkopinnan hujakoilla. Ongelma on se, että jos täällä ei korkotaso (tuottovaatimus) parane niin pääoma pakenee paremmin tai varmemmin – sijoittajan riskihalukkuudesta riippuen – tuottavaan maahan, Yhdysvaltoihin.

Täällä nousevat lainakorot keskellä taantumaa on myrkkyä. Euroopassa on yli kolme vuotta kierrelty ongelmaa, rajua pankkikriisiä, tehokkaasti. Juuri mitään ei olla saatu ajoiksi. Nousevat korot heikentävät entisestään valtioiden rahoitusasemaa.

Ongelmasta tuli rustailtua muutamalla rivillä myös puolueen verkkosivuille.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu