Kasvu hoitaa
Tilastokeskus kertoi hieman tulevasta, mitä odottaa sopii. Suomen tasavallan budjetti on laadittu hallitusohjelman mukaisesti. Velkaantuminen taittuu. Valtiovarainministeriön kesän 2011 talouskatsaus ennakoi talouden kasvavan yli kahden prosentin vuosivauhtia. Taloutemme supistui viime vuonna 0,2 prosenttia. Nyt kansantalouden tuotanto antaa karun kuvan siitä, että budjettimme on laadittu päin seiniä. Tilastokeskuskin on vissiin sitten persuja täynnä?
Ystävänpäivänä 2012 eräs nimimerkki oli tällä palstalla valmis lyömään
vetoa, että Suomen talous kasvaa kyseisenä vuonna. Nimimerkki on
poistettu tai poistunut. Häntä kuitenkin raivostutti se, että ”maailmanlopun manaaminen”, kuten moni täällä vakavaa asiaa leikkisästi kutsuu, oli perusteltua. Tosiasiat eivät kuitenkaan muutu, ja niitä on siksi turha politisoida.
Hallitusohjelmamme on siis väsätty aivan väärillä ennakko-oletuksilla. Nyt julkaistut luvut kertovat sen, että mekin saamme tuta euron ihanuuden aivan uudessa valossa. Kun nautimme tästä sisäisestä devalvaatiosta ja euro on jees niin älkää todellakaan kinastelko siitä; tulisiko etuuksia, palkkoja ja eläkkeitä leikata; vaan kertokaa reilusti, kuinka paljon. Riittääkö neljänneksen leikkaus?
Verot lienevät kanssa nousupaineissa. Nehän tosin ovat olleetkin verrattain alhaisella tasolla ja valtiomme velkaantuu.
Hallituksen eurosumutus tulee teitä vastaan. Näin ei voi jatkua.
Helmikuussa vienti supistui 3% ja maaliskuussa 13%. Tullin mukaan muutokset ovat suuria osittain siksi, että viime vuoden maaliskuussa ulkomaankauppa oli keskimääräistä suurempaa.
Eilisissä puoli yhdeksän uutisissa kerrottiin samanlaista viestiä.
Urpilainen arvioi, ettei Kreikan velkoja tarvitse leikata ja sitten myönnettiin 8 miljardia lisää.
Katainen hokee talouskasvun pelastavan.
Miten on mahdollista, että näin naivit juniorit pysyvät asemassaan, vaikka kaikki on mennyt päin sitä itseään jo yli kaksi vuotta.
Sen lisäksi ministeri Stubbin tulisi ottaa jonkinlainen vastuu oman sektorinsa niiauksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kansalaiset nämä henkilöt valitsevat.
Joitakuita saattaa tosin nyt korveta se, että heitä on vedetty höplästä.
Ilmoita asiaton viesti
Pitää paikkansa ja lähes puolet jättää valitsematta.
Suomen ongelma on se, ettei virkamiehillä ja politiikoilla ole mitään vastuuta tekemättä jättämisistään, eikä oikeastaan tekemisistäänkään.
Ilmoita asiaton viesti
”Ystävänpäivänä 2012 eräs nimimerkki oli tällä palstalla valmis lyömään vetoa, että Suomen talous kasvaa kyseisenä vuonna. Nimimerkki on poistettu tai poistunut. Häntä kuitenkin raivostutti se, että ”maailmanlopun manaaminen”, kuten moni täällä vakavaa asiaa leikkisästi kutsuu, oli perusteltua. Tosiasiat eivät kuitenkaan muutu, ja niitä on siksi turha politisoida.”
Kapitalistinen järjestelmä perustuu jatkuvaan kasvuun, joten jos sitä ei ala kuulumaan, ei ole vaarana valuutan kaatuminen, vaan järjestelmän kaatuminen.
Kun varsinkin persujen taholta Suomessa luodaan maailmanlopun kuvaa Euroopan talouskriisin vuoksi, on kyseessä järjestelmää kohtaan kohtuva uhka.
On todellakin mahdollinen skenaario, ellei kasvua enää tapahdu, vaihtuu järjestelmä. Kapitalismi ei elä ilman kasvua, ja jostain ne pyrkivät sen väkisin loihtimaan.
Itse olen ennustanut, tai tiedän, että ainakin kerran vielä kapitalismi pelastaa järjestelmänsä valuuttapoliittisten (kepuli)keinojen kautta, mutta muuten raja alkaa tulemaan vastaan.
(Kepuli)keinojen käyttö on tietenkin oman järjestelmän ”huoraaminen” ja laittaa maksajiksi ”työn sankarit” eli kansa…..Köyhä kansa.
Jatkuvaa kasvua ei ole, kuten ei ikiliikkujaakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka paljon on väliä millä keinoin työllisyyttä yllä pidetään. Jos raha on uskonto, arvon säilytyksestä on tehty itsetarkoitus. Tämä toimii kansallisessa mittakaavassa, mutta huonosti yhteisvaluutassa. Kaiken lisäksi kurinalaisuus ei yhteisvaluutassa ole samassa määrin tärkeää. Raha pitäisi palauttaa takaisin vaihdannan välineeksi.
Ainakin tällä hetkellä laskeva kysyntä, kasvava työttömyys, tuotantoresurssin vajaakäyttö ja taloustilanteeseen nähden korkea valuutan arvo sallisivat rahapoliittisen kepulikeinon käytön. On totta ettei Saksalla mene kovin huonosti (-> inflaatio), mutta on Saksan omaa tyhmyyttä jos ei halua käyttää omaa talouttaan hillitseviä keinoja estääkseen ylikuumenemista.
Ilmoita asiaton viesti
Sanoin jo, että tosiasioiden edessä on turha politisoida. Ei se auta veivata virttä ”persut sitä, kapitalismi tätä”.
Olemme ongelmissa. Kauanko kansa jaksaa uskoa euron autuaaksi tekevään kurjistavaan voimaan? Tai muut eurokansat?
Ilmoita asiaton viesti
Eurouskovaisten kannattaisi seurata miten muissa pohjoismaissa menee, jotka vapaaehtoisesti kansanäänestyksen tuloksena jättäytyivät pois euron tuomista ihanuuksista.Paavo Lipponen voisi kertoa nyt mikä oli hallituksen varastrategia euroon kiirehdittäessä siinä tapauksessa , että kävisi huonosti?
Ilmoita asiaton viesti
kaatuu ja vaihtuu järjestelmä ?
Mihin se voisi vaihtua-ei suinkaan vaan sosialismiin ?
Sekin on jo nähty-eli kapitalismin täytyy uudistua-muuta tietä ei ole !
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole nähty kuin väläyksittäin, ja sekin Ruotsissa.
Ilmoita asiaton viesti
Joo ei ne maailman muutama kymmenen kommarimaata, joihin nämä tyryt pyhiinvaelsivat aikoinaan, olleet sitä Oikeaa Kommunismia lol.
Mutta Ruåtsissa, wallenbergien ja kampraadien kuningaskunnassa joka sai lentävän lähdön sodan jälkeen veljeillessää natsi-Saksan kanssa, siellä oli välähtäen Oikeaa Kommunismia!!!111
Totta puhuen heti kun sossut saivat vallan on Ruotsin suhteellinen hyvinvointi laskenut kuin lehmän häntä vaikka lyhyen tähtäimen finanssipolitiikka onkin paikallisten kokoomusten ansiosta nyt todella viisasta verrattuna kommarien johtamaan suomaliaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eläkkeet on viimeinen mistä voi leikata.
Vanhukset syö koiranruokaa jo nyt.
Ainakin pienimmät eläkkeet pitäisi jättää koskemattomiksi.
Suurten saajat ovat todennäköisesti pystyneet laittamaan sukanvarteen suuresta palkastaan.
Tarkkailkaapa marketteja!
Kalliit elintarvikkeet jäävät uutisten mukaan hyllyyn.
Tulee uusia huokeita.
Sikanautaa on koitettu niellä vuosia, nyt on ilmaantunut nautasika j-liha, jossa on nautaa enemmän, kun se jää kokolihana hyllyyn.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän valtio (tai sitten IMF viimeistään) voisi eläkekassoista käydä hiukan raidaamassa. 20 miljardia vuodessa, esimerkiksi. 10 miljardia valtion omiin juokseviin kuluihin ja toinen kymppi ensin EVM:lle, sitten jatkossa muille euromaille.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen työeläkekassat taitavat olla yksityisessä omistuksessa, joten niistä raidaaminen on hieman vastaavaa kuin kävisi raidaamassa pankkitileiltä tai kiinteistöomaisuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Joten? Oliko Kyproksen pankkitilit yksityisessä omistuksessa?
Tää on poliittinen hanke. Mielikuvitusta ei olla aiemminkaan unohdettu käyttää.
Ilmoita asiaton viesti
Jos säästöille mennään, mennään veloillekin. Laitetaan vahinko kiertämään, kyllä se jossain vaiheessa tulee kuoletetuksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kyproksen pankit ja Suomen työeläkejärjestelmä eivät ole analogisia sikäli, että Suomen työeläkejärjestelmä on maksukykyinen ilman valtion interventiota, Kyproksen pankit eivät. En ole seurannut mikä tämän hetken tilanne on Kyproksen pankkitileissä – jos Kypros takaa niille suojan 100 ke:n asti, niin silloinhan se on suoriutunut lupauksestaan.
Toki on täysin mahdollista, että valtio sosialisoi työeläkeyhtiönsä, mutta tuolla on korkea sisäpoliittinen hintansa – Tuntemattoman Sotilaan Lahtista lainaten, nyt ollaan rosvoretkellä. Todennäköisempänä pidän kuviota, jossa Suomi yksinkertaisesti defaulttaa, jolloin työeläkeyhtiöt joutuvat ottamaan tästä takkiinsa ja osa niiden taseesta siirtyy valtiolle, tosin silläkin on sitten ulkopoliittinen hintansa.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan samanlaiset on Kyproksen vaikeudet kuin muidenkin kriisimaiden. Tarvitsevat lisää tukipakettia jotta jotenkin selviäisivät pahimman yli ja edellisen tukipakettiehtojen helpottamisia. Tutut kuviot jatkuvat.
http://www.talouselama.fi/uutiset/nyt+kypros+halua…
Ilmoita asiaton viesti
Sirpa, tiedän toki, että Kypros tarvitsee tukipakettia, mutta en ole seurannut missä mennään sen suhteen, että tuleeko sinne kertaluontoinen ”talletusvero” (eli raidaus) vai takaako Kypros tallettajien saatavat siihen 100 ke:n asti ja ylimenevälle osalle käy miten käy (ei raidausta, Kypros pysyy virallisesti luvatussa talletussuojassa).
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä EU:ssa on yleisesti käytössä tuo 100 ke:n asti oleva talletussuoja. Noin käsitin myös euromaiden tehneen päätöksen Kyproksen suhteen. Alussa oli kyllä uutisointia alhaisemmmastakin rajasta, joka ei voinut toteutua.
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2013/03/25/…
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/03/16/ky…
Ilmoita asiaton viesti
Joo ei kannattaisi työntää niitä kelarahoja kulta-jaskoihin ja muihin peleihin, viinaakin voisi vähemmän kuten matkusteluakin.
Suomen naapurimaissa eläkkeet ovat murto-osa Suomen tasosta ja täytyy olla aika pölö että luulee täällä olevan rahaa suurempiin eläkkeisiin kuin esim. öljymaa Venäjällä.
Ilmoita asiaton viesti
Tulevia palkkojen korotuksia Ay-liikkeen puolelta perustellaan ostovoiman lisääämisellä mikä on typeryyden huippu. Palkkojen korotus pitää olla sidoksissa tuottavuuden kasvuun. Tuottavuus on taas viime vuosina ennemmin alentunut kuin noussut. Etenkin julkisten alojen ammateissa esim. opettajat, sairaanhoitajat jne. ovat saaneet palkankorotuksia, joilla ei ole mitään tekemistä tuottavuuden kanssa.
Kun meillä oli oma markka, kilpailukykyä hoidettiin liikaa devalvoinnilla. Tuolloin muut kuin vientiteollisuudessa työskennelleet hävisivät. Tätä aikaa en kaipaa takaisin, sillä se oli epäoikeudenmukainen.
Sisäinen devalvaatio on tuskallinen, mutta johtaneet parempaan lopputulokseen kuin ulkoinen. Paljonko palkkoja alennettava? Yritykset osaavat hoitaa oman osuutensa, kun se heille sallitaan- julkiselta puolelta 5 vuoden aikana 15-25 %.
Ei muuta kuin kohti parempaa huomista 😀
Ilmoita asiaton viesti
Sisäinen devalvaatio ei ole teollisuusmaissa onnistunut koskaan. Hyvin huonoja tuloksia on myös muun tasoisissa maissa.
Olette epäjohdonmukainen. Ensin valittelette, että julkinen sektori voi liian hyvin, mutta ette myöskään halua, että se ”tuottavaa työtä” tekevä vientiteollisuus pärjäisi.
Ylivelkaantuneet kotitaloudet eivät tule sisäisestä devalvaatiosta selviämään.
Saamme vain itseaiheutetun pankkikriisin.
Reseptinne on surkea.
Ilmoita asiaton viesti
”Ylivelkaantuneet kotitaloudet eivät tule sisäisestä devalvaatiosta selviämään.” Uskon, että tulevat selviämään, muuta vaihtoehtoa ei ole.
Alhainen korkotaso estää maassamme pankkikriisin.
90-luvun ulkoisesta devalvaatiosta on muistona karvaat tappiot. En toivo sitä enää kenellekkään.
Ilmoita asiaton viesti
90-luku tässä joka tapauksessa on toistumassa. Nimittäin ainekset ovat tismalleen samat. Sidottu valuutta ja pahoja ongelmia (silloin oli oma asuntokuplamme, nyt enempi yleiseurooppalainen pankkikriisi.)
Se ei selviytymistämme auta, että takerrumme tähän seittiin entistä enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Ainekset tosiaan ovat samat, jopa resepti on melkein sama. En toki väheksy yleiseurooppalaista pankkikriisiä, mutta olisi meillä lisäksi laittaa sitä asuntokuplaakin peliin. Tuota olen tilastokeskuksen dataa olen koittanut aina silloin tällöin kylvää:
http://tilastokeskus.fi/til/ashi/2013/03/ashi_2013…
Ihan vain siksi, ettei yleisölle synny sellaista käsitystä, ettei täällä mennä ympäri asuntolainojen ja pankkien kanssa, kunhan growsterityn raakuus vain saavuttaa tarvittavat mittasuhteet.
Ilmoita asiaton viesti
Jos asia on päässyt unohtumaan, voi tätä vilkaista. Jostain hyllynperältä löytyy…
http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=322296
Ilmoita asiaton viesti
#26 Vartiainen: Usko on huono korvike kokemusperäiselle näytölle.
Ilmoita asiaton viesti
.
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen aina ihmetellyt, miten eläkepommi puretaan. Sana eläkepommi on noin 30 vuotta vanha eikä sen keksijää löydy siten internetistä.
Sen muistan, kun Suomen Pankin johtaja Ele Alenius (SKDL) kertoi, että eläkepommia ei synny, jos
1. Bruttokansantuote nousee vuosittain vähintään 2,5 %
2. Työttömyys pysyy alhaisena
3. Työllisyysaste on reilusti yli 70.
Jatkuva tasainen nousukausi (BKT nousi keskimäärin 3 % vuodessa vuosikymmeniä), takaa sen että eläkepommia ei synny. Jatkuva tasainen talouskasvu, joka samalla perustuu vientisektorin suhteellisen osuuden pysyvyyteen, onkin varmasti ratkaisu koko julkisen sektorin paisuvuuteen. Mutta voiko talouskasvu Suomessa, jossa elintaso on jo nyt maailman huippua, jatkua loputtomiin sitä 3% vuosivauhtia?
TOTUUS:
1. BKT ei ole enää noussut edes keskimääräisesti 2,5 % vuodessa.
2. Työttömyys ei ole pysynyt alhaisena
3. Työllisyysaste on jatkuvasti alle 70 %
4. Vientisektori on kuihtunut suhteessa muuhun.
Kohta Suomi kuvittelee selviytyvänsä pesemällä toistensa paitoja. Muutama minuutti sitten ministeri Vapaavuori kertoi TV:ssä, että kotitalouksien työllistävää vaikutusta on lisättävä, jotta työllisyys lisääntyisi! Enää ei saisi pestä itse paitojaan, ei saa siivota itse jne jne.
Kotityön siirto naapurille ei todellakaan mielestäni ole se ikiliikkuja, jonka sen kuvitellaan olevan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kovempi murhe se lienee noissa kriisimaissa. Esimerkiksi Espanjassa. Katsoo niiden työttömyyslukuja niin huh-huh.
Toisin kuin meillä, heillä ei ole puskuroituja eläkekassoja.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinkas paljon niitä veroja pitää nostaa jos kaikkien palkkaa pudotetaan vaikkapa 10% ja näin ollen maksavat palkoistaan vähemmän veroa?.
Ilmoita asiaton viesti
Ennustan euroopassa aseellista hippaa 10v sisään.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä olen itsekin pelännyt tapahtuvaksi. Katsotaan, mennäänkö niin pitkälle.
Ilmoita asiaton viesti
Noteerasko moni sitä, että Puola jättäytyi nyt liittymästä euroon koska euro 🙂
Ilmoita asiaton viesti
On noteerattu.
Ilmoita asiaton viesti
Tästä ajasta tulee väkisinkin mieleeni vuosien 1988-1991 välinen kausi. Tuolloin Neuvostoliiton kauppa romahti, jonka perään parin vuoden päästä koko valtio lakkasi olemasta, valuuttamarkkinat ja sitä myötä valuuttaluotot vapautuivat aluksi yrityksille ja perään vielä perään kotitalouksille vailla minkäänlaista sääntelyä. Ja maassa oli kokoomusjohtoinen hallitus, ns. sateenkaarihallitus pääministerinään Harri Holkeri. Silloin toitotettiin kaikkialla termiä ”Jatkuvan kasvun aikakausi”. Tästä kaikesta seurasi suuri rakennemurros Suomen kansantaloudessa ja elinkeinoelämässä. Nähtävästi menneistä ei ole mitään opittu…
Ilmoita asiaton viesti
Tämä kuvio on kyllä tulossa taas niin kammottavasti uudelleen, ettei tosikaan. Mut kun tämä euro tästä kuolee niin jos sitten pidetään ainakin se 50 vuotta paussia näistä eurooppalaisista rahakokeiluista? Tällä frekvenssillä sitä katastrofia pukkaa noin neljä kertaa elinaikana. Se on hieman turhaa ja hölmöä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos jonkinlaisen aikajana-vertauksen esittää tuohon reilun 20 vuotta sitten tapahtuneeseen, niin veikkaan että olemme noin 3 kk:n päässä markan kellutuspäätöksestä. Ja näitä kumpaakin katastrofia leimaa voimallisesti juuri esille ottamasi kokoomuslähtöinen kasvun syndrooma eli kaikki hoituu kasvun kautta – ikään kuin muuta vaihtoehtoa … toisinsanoen pidemmän aikaa pysyvästi suhdannekehitystä ei voisi olla olemassakaan.
Ilmoita asiaton viesti
No, jos markkinatalous saisi toimia niin meillä olisi markka ollut kellumassa jo parin vuoden ajan. Pitää muistaa, että meillä on euroon sitoutunut valtioneuvosto.
En vain voi yhtyä tuohon optimismiin, että kolmen kuukauden päästä meillä olisi kansallinen kelluva valuutta. Sitä ennen Suomen tasavalta rimpuilee ainakin EVM:n täysimääräisenä (11 miljardia lisää luottotappioita) ja tämä menee ensi vuoden loppupuolelle.
Noin puolentoista vuoden ajan tällaisia makrolukuja Suomelle kuin nyt on tullut niin olemme reippaasti heikommassa tilassa.
Ei suomalainen oikein osaa hahmottaa tilannetta, ennen kuin se karu totuus tulee kantapään kautta esille. Sanoisin, että n. 5-15 prosenttiyksikköä suomalaisista suhtautuu kielteisemmin yhteisvaluuttaan kuin nyt. Sekään ei vielä riitä.
Sitten on toinen juttu, jos joku muu maa saa tarpeekseen ja lähtee kävelemään omin voimin tässä ensi vuoden loppuun mennessä. Poliittinen arvovalta on kuitenkin pelissä näillä kaikilla ja siksi tilanne pääsee pahenemaan varsin lohduttomaksi pitkin euroaluetta. Katsoo nyt vaikka Kreikankin tilannetta. Ei edes tuo kurjuus vielä riitä oikeiden ajatusten esille tuontia.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitin kuvainnollisesti tuota vertausta markan kellutuspäätökseen, joka oli se viimeinen järjetön niitti 1990-luvun alun rakennemurrokselle. Se on eräs maamme taloushistorian typerimmistä päätöksistä ja se taitekohta, josta voidaan tuota aikaa kuvata ennen ja jälkeen kellutuspäätöksen. Siitä tuo aikavertaukseni eli veikkaukseni on, että kolmen kuukauden sisällä syntyy sarja päätöksiä, joista voidaan jälkeenpäin todeta samalla tapaa ennen ja jälkeen noiden tapahtumien.
Ilmoita asiaton viesti
Ei meillä ollut silloin muuta vaihtoehtoa. Se oli typerää ajaa Suomi siihen tilaan, ettei talvesta 1991 syksyyn 1992 ollut mitään muuta tehtävissä.
Nyt ajetaan täysin samaa rataa ja tullaan uudelleen siihen täystörmäykseen.
Hiljainen vauhti ei kelpaa, vaan kaasu on painettu pohjaan. Ihan niinkuin 90-luvullakin.
Ilmoita asiaton viesti
Kysyin (parikymmentä vuotta sitten) kirjamessuilla ”Lamavuosi 91, Kriisivuosi 92, Katastrofivuosi 93” -kirjan kirjoittajalta Kimmo Pietiläiseltä, mihin he perustivat kirjassa ennusteensa ja johtopäätöksensä.
Hän vastasi lyhyesti: ”Julkisiin asiakirjoihin ja tilastoihin.” 😉
Ilmoita asiaton viesti
Pientä alkusoittoa vain. Loppusoitto alkaa vasta, kun Saksa ottaa ritolat ensimmäisenä. Suomi luonnollisesti jää roikkumaan turvallisuusratkaisussa loppuun asti.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen kannalta melko se ja sama, mikä maa ottaa ne ritolat.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä lähtisin sanomaan,että on menneistä opittu. Mitä tapahtui 90-luvun lamassa? Silloin tapahtui suurin omaisuuksien uudelleenjako sitten sotien.
Porvarit siis lisäsivät omistuksiaan ja halvalla.
Nyt tapahtuu sama,mutta entistä suurempana uudelleenjakona. Mielestäni jotkut piirit ovat oppineet hyvinkin,mutta ei niillä opeilla valtiota saada pyöritettyä.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos.
Kun ensimmäiset oireet alkoivat ilmetä, päätettiin elvyttää velalla, vaikka oikeastaan suurin osa koko arkkitehtuurista oli päin seiniä. Silloin kritiikki vaiennettiin sillä, että väliaikaiset ”pelastustoimet” pitivät hetken aikaa pään vedenpinnan yläpuolella.
Yritykset esimerkiksi lomauttivat, nyt irtisanotaan.
Kun muu maailma tuosta toipuu ja korot nousevat niin meillä on täällä lama, rutosti enemmän velkaa ja sitten ne nousevat korot täälläkin. Jälki tulee olemaan hyvin rumaa.
Nyt ei kuitenkaan keskitytä tähän. Eduskunta lomailee, ja suurempi puheenaihe tuntuu olevan se, ettei PS:n eurokantaa ymmärretä.
Voisi oikeastaan aivan hyvin heittää hanskat naulaan näillä lähtötiedoilla, mutta pakkohan minun on yrittää. Tomaatteja ja raakoja kananmunia kyllä lentelee kohti. Mutta heittäjät ovat itsekin uppoavassa laivassa. Heidätkin tulisi pelastaa, vaikka he eivät sitä haluakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kyllä lukenut kirjoituksiasi – ja tarvitsee sanoa, että niissä on mainittu sellaisia epäkohtia, joille ei voi tehdä mitään. ”Kun kukaan ei ole esittänyt mitään vaihtoehtoja.” Silloin vain mennään, vaikka tekisi kuinka kipeää.
Olet yrittänyt varmasti parhaasi. Minä olen mielestäni ja tehnyt samoin. En ainakaan keksi mitään, miten olisin voinut toimia paremmin.
Ei tainnut riittää. Sellaista se on, Kobayashi Maru:ssa.
Ilmoita asiaton viesti
En minä oikeastaan juurikaan vaikuta. Kyllä näitä kirjoituksia saattaa jokunen lukea, mutta valtaosa on kuitenkin niitä, jotka ovat lyöneet lukkoon jo oman kantansa, eivätkä siitä muuta mihinkään.
Ja kohta minäkin pidän ehkä viikon loman. Tai ainakin pidennetyn viikonloppuvapaan. 😀
Ilmoita asiaton viesti
10 tuhatta ääntä oli muistaakseni se ehdokkaan tavoite. Lista siis täytetään tällaisilla henkilöillä. Minun ei kannata myöskään lähteä jonain sooloilijana syömään niitä ääniä, jotka muutoin menisivät EFD:lle (PS:lle).
Realismia kehiin. Seuraavaksi voin olla ehdokkaana 2016 kunnallisvaaleissa. En ole tosin siitä mitään päätöstä tehnyt, saati että minua oltaisiin pyydetty ehdokkaaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Lopeta nöyristely. Perusta oma puolue niin ei tarvitse odotella pyyntöjä ehdokkaaksi.
Ilmoita asiaton viesti
No nyt mennään vielä kauemmas siitä realismista.
Jätetään tällainen vatvominen tästä aiheesta kokonaan pois.
Ilmoita asiaton viesti