Kasvu hoitaa

Tilastokeskus kertoi hieman tulevasta, mitä odottaa sopii. Suomen tasavallan budjetti on laadittu hallitusohjelman mukaisesti. Velkaantuminen taittuu. Valtiovarainministeriön kesän 2011 talouskatsaus ennakoi talouden kasvavan yli kahden prosentin vuosivauhtia. Taloutemme supistui viime vuonna 0,2 prosenttia. Nyt kansantalouden tuotanto antaa karun kuvan siitä, että budjettimme on laadittu päin seiniä. Tilastokeskuskin on vissiin sitten persuja täynnä?

Ystävänpäivänä 2012 eräs nimimerkki oli tällä palstalla valmis lyömään
vetoa, että Suomen talous kasvaa kyseisenä vuonna. Nimimerkki on
poistettu tai poistunut. Häntä kuitenkin raivostutti se, että ”maailmanlopun manaaminen”, kuten moni täällä vakavaa asiaa leikkisästi kutsuu, oli perusteltua. Tosiasiat eivät kuitenkaan muutu, ja niitä on siksi turha politisoida.

Hallitusohjelmamme on siis väsätty aivan väärillä ennakko-oletuksilla. Nyt julkaistut luvut kertovat sen, että mekin saamme tuta euron ihanuuden aivan uudessa valossa. Kun nautimme tästä sisäisestä devalvaatiosta ja euro on jees niin älkää todellakaan kinastelko siitä; tulisiko etuuksia, palkkoja ja eläkkeitä leikata; vaan kertokaa reilusti, kuinka paljon. Riittääkö neljänneksen leikkaus?

Verot lienevät kanssa nousupaineissa. Nehän tosin ovat olleetkin verrattain alhaisella tasolla ja valtiomme velkaantuu.

Hallituksen eurosumutus tulee teitä vastaan. Näin ei voi jatkua.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu