Vihaiset nuoret haluavat äänensä kuuluville

Uutistoimisto Reutersin mielenkiintoinen analyysi kertoo, että ensi vuoden Euroopan parlamentin äänestyskäyttäytymisessä saattaa muhia varsinainen pommi. Olkoonkin, että tässä on vielä liki vuosi aikaa itse äänestykseen niin kaksi trendiä olisi nousemassa tällä menolla esiin. Ensimmäinen on äänestysaktiivisuuden lisääntyminen. Toinen on se, että tyytymättömyys Euroopan nykysuuntauksilla tulee esille.

Lisäksi on syytä muistaa, että yleinen taloudellinen tilanne on euroalueella vain pahentunut koko tämän nykyisen kauden aikana, eikä helpotusta ole nähtävillä vielä ensi keväänäkään. Uusimmat velkaluvut eri euromaista kertoo, että aiemmin pidetty käsittämättömän korkea 120 prosentin velkaisuustaso bkt:hen nähden on ylittynyt jo muutamalla muullakin maalla kuin vain Kreikalla ja Italialla.

Italian parlamenttivaalien tulos kertoi sekin hyvin konkreettisella tavalla, mihin tämä nykyinen linja johtaa. Pääministeri Enrico Letta on jo vaikeuksissa yrittäessään ylläpitää hallituksen rivejä suorassa. Portugalissa presidentti tuli pistämään koko poliittisen arvovaltansa peliin säilyttääkseen kansaansa tuhoavan politiikan. Siitä huolimatta hänen ”kansallinen pelastusohjelma” ei syntynyt. Espanjassa muhii hallituksen laaja lahjusskandaali ja Kreikassa päästään oikeastaan vasta nyt tositoimiin: julkisen puolen irtisanomisiin. Vielä kun muistaa, että massairtisanomiset tehdään jo työttömyysprosentin huiniessa yli 25:n.

Voi olla, että tulen pettymään vaalitulokseen. Olen silti yksi Reutersin tarkoittamista turhautuneista eurooppalaisista. Tällä kertaa ääneni menee EFD:lle. Ihan vaikka vain siksi, että Eurooppa ansaitsee jotain parempaa kuin tämän nyt suoritetun itsensä hengiltä nirhaamisen.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu