Sisäistä sisäinen devalvaatio

On ollut jokseenkin hämmentävää seurata kansalaiskeskustelua täällä Puheenvuorossa koskien niitä yhteisvaluuttaan kuuluvan periferiamaan toimia, joilla kilpailukyky palautuu. Ehdotuksia ja avauksia tulee joka suunnalta. Sitten aloitetaan politisointi. Jokainen ryhmä katselee pöyristyneenä muiden ryhmien ehdotuksia ilmeisen tarkoituksellisesti jättäen huomaamatta, että he itse ehdottelevat tismalleen samaa.

Kilpailukyvyn mittarina käytetään yksikkötyökustannusta. Jos kilpailukyky on huono niin silloin yksikkötyökustannusta pienennetään em. kyvyn palauttamiseksi. Sellaisia toimia ovat niin Sampo Terhon työryhmän papereissa, kuin hallituksenkin kaavailemissa ideoissa. Lisäksi poliittisista puolueista ainakin näennäisesti erossa olevat instituutiot tuovat esille omia ehdotuksiaan. Niihin kuuluu lomarahojen poistaminen tai ”palkkajousto”, joka tarkoittaa tietysti yksinomaan joustoa alas.

Keskustelu menee täysin väärille raiteille tällaisen politisoinnin vuoksi. SDP:n A. Koskelan blogissa keskustelu siirtyi ns. ikäsyrjintään. Kenet potkitaan pellolle: nuoret vai ikääntyneet? Sitten tapellaan siitä. Ennemminkin tulisi sisäistää se tosiseikka, että molempien leirissä puuhataan samaa sisäistä devalvaatiota. Reilua tai epäreilua, tilanne on kuitenkin se, että kyseessä on se hinta, joka pitää maksaa yhteisvaluuttaan kuulumisesta. Valtaosa suomalaisista siis haluaa sisäistä devalvaatiota.

Jos tästä kohderyhmän määritelmästä haluaa tehdä reilun, niin ainoa oikea tapa olisi kohdentaa irtisanomiset ja palkka-alet hallituspuolueita äänestäneille. Koska tällaista erittelyä ei voida suljetussa lippuäänestyksessä tehdä, koko maukas EMU-kakku – kuten Paavo Lipponen mainitsee – tulee siis syödä kaikkien kesken. Bon Appetit.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu