Liikeidea postille: myykää kirjekuoria!

Tällaisen kohtuullisen kokoisen yhdistyksen sihteerinä lähestyvä syksy tietää yhtä suurta puuhaa: sääntömääräisestä syyskokouksesta pitäisi tiedottaa jäsenille niin kuin on yhdistyksen säännöissä mainittu. Kutsukirjeitä varten lasken nopeasti yhdistyksellä olevat kirjekuoret ja postimerkit. Noin sata kappaletta kumpaistakin tarvitaan. Ei muuta kuin fillarin satulaan ja lähimmän postin konttoriin.

Saapuessani paikalle huomaan, että aiemmin varsin hyvävarusteinen posti on muuttanut R-kioskin yhteyteen. Uusi kompassilukema ja hedelmäpelien, olutkylmiöiden ja makeisten maailmaan. Sadan kappaleen postimerkkirulla hoituu helposti. Sen sijaan kirjekuorien kanssa tulee tenkkapoo. Myyjällä olisi tarjota yhteensä 65 kpl kirjekuoria 5 kappaleen nipuissa. Myyjä kysyy, jotta otanko ne. Päättelen, että joudun joka tapauksessa asioimaan vielä muualla, ja vielä viemällä kaikki tämän kokoluokan kirjekuoret tietäisi vain mielipahaa muille asiakkaille, jotka eivät välttämättä tarvitse kuin muutaman kirjekuoren akuuttiin postitusvimmaansa. Jätän kirjekuorien osalta kaupat tekemättä.

Postialueemme ei ole Turunkaan mittakaavassa niitä kaikkein vähälukuisempia. Voisi siis olettaa, että postitoimistoa varten varaudutaan, kuten alakohtaisilla liikkeillä on taipumus tehdä. Jos siis annan ihan ilmaisen liikeideaneuvon: pitäkää huoli, että postiliikkeenä olisi myynnissä myös kirjekuoria. Syksyn edetessä varmasti moni muukin yhdistys kaipaa isoja eriä kirjekuoria. Ja jos niitä nyt kuitenkin jää myymättä vuoden vaihtuessa niin ei se liene iso rikos, jos liikkeessä avataan isompi kirjekuoripaketti ja myydään kuoria sitten vaikka yksitellen.

Minä sain nyt kuitenkin ostokseni tehtyä loppujen lopuksi. Otin polkupyöräretken Varissuolle hyvänä ulkoiluna. Keli oli kuitenkin mitä ihanteellisin.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu