Ja miten sitten kävikään? Osa 2

Aiemmin tuli pohdittua Saksan bkt-lukuja, ja mistä ne johtuivat. Sitäkin aiemmin kävin kertomassa hälyttäviä lukuja Suomen tuonnin romahduksesta, sekä muutamasta muusta huolestuttavasta talousluvusta. Viennin ja tuonnin arvon muutokset ovat molemmat omina komponentteinaan, kun lasketaan bkt:a. Arvaatte varmaan, mistä Suomen ”talouskasvu” johtui ja mikä teknisen taantumamme katkaisi?

Kyllä. Tuonnin hetkellinen ja syvä romahdus. Sellaista nämä eurointoilijat ovat minulle kertoneet, että omassa valuutassa kävisi niin, että tuonti romahtaa, jos oma valuutta halpenee. Nyt nämä voisivat kertoa, miksi tuontimme romahti nyt, kun sitä kirottua omaa valuuttaa ei ollutkaan?

Talouselämän artikkeli kertoo seuraavaa: ”Vuoden 2013 toisen neljänneksen yllättävän vahva 0,7 prosentin kasvu
johtui pääasiassa tuonnin romahtamisesta eikä ennuste odota tahdin
jatkuvan loppuvuonna.

Lisäksi Suomen kaameista makroluvuista pääteltiin, että näiden on pakko näkyä työttömyysluvuissa. Olen samaa mieltä.

Yhtä kaikki. Kreikkakin käytti lyhyen aikaa ”kasvukorttinaan” tuonnin romahtamista. Taisi olla tammikuu 2010. Sen jälkeenhän luvut ovatkin olleet suorastaan uskomattomat.

Se johtuu siitä, että tuota kasvukorttia voi käyttää oikeastaan vain kerran. Suomikin on nyt sen sitten käyttänyt. Tästä ei ole hyvä jatkaa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu