Suomi tuo öljyä Venäjältä

No niin. Tapaus Saarela on saanut kansan hullaantumaan. Yleinen mielikuvamanipulaatio on iso, julma Venäjä retuuttelemassa suomalaista aktivistia, joka ei oikein ole perehtynyt Suomen talouteen, tarkemmin sanottuna ulkomaan kauppaan. Jotta muillekin kansalaisille valkenisi, mikä tätä kuviota pyörittää, suosittelen vaikka uhraamaan pari minuuttia ajastanne lukeaksenne tuoreinta katsausta Tullin tiedotteesta Venäjän demonisoinnin sijaan.

Lainaan siitä muutaman kohdan:

Öljy kasvatti tuonnin volyymia”, seisoo itse otsikossa. ”…energian tuonnin volyymin kasvu nosti tuonnin arvon neljä prosenttia
viimevuotista suuremmaksi, hieman yli 4,8 miljardiin euroon.
” Energia on siis tärkeä ”tuontitavara”.

Mutta Suomi myös jalostaa öljytuotteita myyden sitä ulkomaille: ”Öljytuotteiden sekä raudan ja teräksen viennin arvo puolestaan kasvoi
volyymin kasvun ansiosta. Tuonnin arvoa hilasi kasvuun raakaöljyn ja
eräiden muiden energiatuotteiden tuontimäärien nousu.
” Raakaöljyn tuonnilla on siis työllistävä vaikutus, ja sen jalostusvaiheiden jälkeen katettakin jää. ”Yli kolmanneksen kasvu öljytuotteiden viennin volyymissa nosti öljyn osuuden heinäkuun koko viennin arvosta yli 12 prosenttiin.

Miten tämä liittyy Venäjään? ”Tuonnissa Venäjä oli sen sijaan suurin kasvumaa.

Tuonnin arvo kasvoi lähinnä raakaöljyn tuontimäärän voimakkaan kasvun vuoksi.

Ja sitten vielä voitte lepuuttaa silmiänne oheisessa kuvassa, joka on poimittu Tullin tästä linkistä.

Mitä tämä kaikki sitten oikein tarkoittaa? No osapuilleen sitä, että olemme energiariippuvaisia Venäjän raakaöljystä. On jokseenkin tekopyhää aloittaa Venäjä- tai öljynporausvainot samalla, kun tuomme vainotun kansan vainottua tuotetta. Moni suomalainen varmasti tuntee lähipiiristään jonkun, joka lämmittää vaikkapa asuntonsa öljyllä. Joku saattaa käyttää öljystä jalostettua bensiiniä autossaan.

Oikeampi tapa ”protestoida tätä hyytävää vääryyttä” vastaan on vaatia Suomen Venäjältä öljyä tuovien yritysten öljytuonti Venäjältä. Se tosin tietää pakkasilla jäätyneitä ruumiita, hevoskärrykuljetuksia ja sen sellaista.

Kun tällaiset tosiasiat sisäistää, havaitsee melko nopeasti sortuvansa suoranaiseen hurskasteluun taivastellessaan Saarelan saamaa ”raakalaismaista kohtelua”. Saattaa olla, ettei presidentti Niinistökään lähtenyt vetoamaan Venäjän valtiojohtoon tässä blogissa esitettyjen syiden vuoksi. Olettaisin, että Suomen ulkopolitiikan johtajana presidentti on kyllä tietoinen kenen kanssa Suomi käy kauppaa, ja mistä tuotteista.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu