Kehitysidea US:lle 175 samanlaisesta blogista
Katsotaanpas. Pari päivää puhuttiin ”merirosvouksesta”. En jaksanut laskea blogien lukumäärää. Itsekin tungin lusikkani soppaan, mutta mielestäni uudelta kannalta: Suomen ja Venäjän välisen öljykaupan nimissä. Tänään Hirvisaarta, joitain kymmeniä blogeja.
Kasvottomat eivät alkuun esiintyneet etusivulla. Nyt ei esiinny enää lainkaan? Sen sijaan ”etusivulla” on useita ”geneerisiä” blogeja samasta aiheesta – samoin juupas-eipäs -asetelmista ladattuja kirjoituksia. Yksi kumpaistakin riittäisi. Yksi puolustus ja yksi syyttävä blogi riittää per aihe.
Tämä kävi joskus joitain kuukausia sitten, kun olin tehnyt huolella valmistelevan kirjoituksen niin tuli joku ”kohupommi”. Arvatkaapa harmittiko, kun tyhjänpäiväistä asiaa jauhettiin tismalleen samoin argumentein joka ainoan blogissa?
Ehdotus: kun yksi hyvä puolesta ja yksi hyvä vastaan -blogi löytyy yhdestä aiheesta niin jättäkää ne etusivulle, ja niiden, joiden mielestä juuri tätä asiaa pitäisi käsitellä heidän blogissaan siirtykööt suoraan ylläpidon toimesta sivulle 2 vaikka automaattisen kommentin kera, että ”aihettanne on käsitelty tässä blogissa [URL-linkki] ja voitte osallistua tähän keskusteluun.”
Vaadittuja kriteereitä ovat kommenttien salliminen reaaliajassa, sekä tietysti puhdas estolista (itse en kelpaa jälkimmäiseen, koska olen estänyt henkilöitä, jotka eivät pysy aiheessa sinne päinkään.)
Nostot ovat tietysti tarkkaan harkittuja helmiä niin kuin ennenkin, mutta etusivulla saisi olla muitakin kirjoituksia kuin yhdestä tai kahdesta aiheesta samanlaisia kirjoituksia, joihin tulee samat kommentit kuin niihin kymmeneen muuhun blogiin.
Kehitysidea on toimitettu US:n Puheenvuoron ylläpitäjille täysin veloituksetta. Kiitos.
Periaatteessa hyvä ehdotus. Vaikea vapaassa blogistaniassa toteuttaa.
Kilpailevia blogeja samasta aiheesta tulee…Niissäkin, joku on edellä muita.
Ei taida olla muuta mahdollisuutta kuin jatkaa samalla linjalla. Kommentoijat valitsevat mielestään parhaan.
Toisaalta, saman aiheen blogeja voi linkittää sisäkkäin.
Hmm. Vaikea juttu.
Ilmoita asiaton viesti
Yleensä kun ”uutispommi” tulee niin se on ensimmäiset pari tuntia, jolloin kirjoituksia satelee. Jokaisella on samat argumentit.
Niistä valitaan puolesta ja vastaan parhaat, yksi kumpaistakin, ja säilytetään ne etusivulla. Toisinaan voidaan antaa hieman höllää kommenttien perusteella – oli ne sitten tarpeeksi provosoivia – tai ei.
Huomasin tässä Saarelan ”merirosvousjupakassa” sen, että samoja ns. vasta-argumentteja oli viljelty noin kymmenessä blogissa. Minusta argumentit eivät kuitenkaan olleet ottaneet asiaa kaikilta osin huomioon. Ristilinkityksistä olisi tullut yksi linkkimeri.
Pidän rakentavaa kritiikkiäsi arvossaan, koska siinä tuodaan teknistä ongelmaa esille. Kehitetään tässä parempaa ideaa kaikille. Niin blogien lukijoille (joiden ei tarvitse rekisteröityä lukeakseen, mutta jotka luovuttavat kymmenien samanlaisten blogien edessä) kuin kirjoittajillekin.
Ilmoita asiaton viesti
OT:Minua vieläkin hämmentää nuoren GP-kiipeilijän saama huomio; pidätettyjen joukossa on 1 ruotsalainenkin, mutta ei Pohjanlahden toisella puolen pidetä samanlaista mekkalaa kuin täällä.
Ilmoita asiaton viesti
Jonkunasteinen itsesensuuri sen suhteen pitäisi toimia, jossa miettii kahdesti, onko omaa kantaa esille tullut tai voisiko sen oman kannan riittävästi selvittää jonkin blogin kommenteissa. Itseäni vähän harmittaa nuo kolmen rivin blogaukset, joissa sitten blogistin paremmat perustelut tulevat esille vasta kommenteissa. Ei toki voida mitään merkki- tai sanarajoitetta ottaa käyttöön, mutta tähän ei kai auta kuin toivoa ihmisten itsensä heräävän.
Ilmoita asiaton viesti
Edellyttäisi paljon lisää toimittamista ja toimituksen resurssit rajalliset. Muuten olen aivan samaa mieltä, muotiaiheista kirjoitetaan liikaa ja se täyttää sivun.
Itse lähtisin siitä, että jokainen voisi itselleen räätälöidä etusivun, eli tehdä listan ”huonoista” blogisteista, jotka eivät blokkaantuisi vaan jotka automaattisesti näkyisivät muualla kuin etusivulla. Etusivulla vain ne joita ei luokiteltu ”kakkossivulle”. Sillä saisi vinon pinon oman maun mukaisia b-luokan blogikirjoittajia pois aktiiviselauksesta ja siten helpottaisi blogien seurantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Samat resurssit näitä valvoisi kuin nostotkin. Se on totta, että US:n toimittajilla on heilläkin työajat, ja jos jotain tapahtuu työajan ulkopuolella niin tapahtukoot. Kunhan ei seuraavana aamuna taas tule uusia blogeja (vanhojen lisäksi) tismalleen samasta aiheesta.
Ilta- ja yöaikaan siis voi kukkapenkki rehottaa, kuten ennenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeassa olet Henri. Kohta keksittävä uusi alusta, kun 15/15 luetuinta aloitusta on samojen kinastelevien naamojen eipäs-juupas, sinäpäs-minäpäs vääntö samasta aiheesta… oksettavaa, kyllästyttävää ja karkoittavaa
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä alustasta. Itse olen pyrkinyt siirtymään muualle. Haluaisin kyllä pitää yhteyttä ihan kaikkien kanssa päivänpolttavistakin asioista, mutta kun se menee ns. ”jankkaamiseksi” kun samat asiat, samoin argumentein (ja vasta-argumentein) pyörii blogista toiseen.
Myönnän, että siinä on ”toimituksen mielivaltaa” päättää, millä mentaliteetilla ollaan etusivulla ja millä ei. Samaa arvelua on ollut karusellin osalta. Mielestäni karuselli toimii kuitenkin hyvin, ja niin neutraalisti kuin vain voi olla. Täten täydellistä diktatuuria tuskin tulee.
Myös ne blogit, joissa on ”tämä bannas minut”, ”miksi bannasitte hänet” ja ”miksen saanut kirjoittaa haista v, kun olisin halunnut” eivät kuulu etusivulle.
Keskustelua keskustelijoista käydään vaikka muilla palstoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Ongelma johtuu siitä, että moni kirjoittaja kokee, että juuri heillä on tärkeintä sanottavaa kuumasta aiheesta – ja perustavat uuden blogiavauksen. Vaikka sisältö sopisi kommentiksi jo perustettuun blogiin.
Se on kyynärpään käyttöä ja huomiohuoraamista.
Kannatan Henrin ehdotusta.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärsit täydellisesti sen, mitä olin sanomassa. Ilmeisesti en pode totaalista itseilmaisuongelmaa. Siitä suositus, kun piristit päivääni. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Oletko itse valmis luopumaan aiheesta jos joku toinen perussuomalainen on ennättänyt ensin ja kirjoittanut selvästi huonommin perustellun blogin kuin mihin itse koet pystyväsi? Tai miksi et niin tehnyt tuon venäjän öljytekstin suhteen kun näit, että aiheesta oli monta samansuuntaista tekstiä jo valmiiksi puheenvuorossa?
Eli johtaisiko tuo todella mihinkään hyödylliseen?
Ilmoita asiaton viesti
Kuten ehkä tarkkaavaisena huomasit, kerroin kriteerit. En täytä niitä. Jos vatvon samaa asiaa niin suoraan minutkin kakkossivulle, kiitos.
Se helpottaa kaikkien argumenttien tulemista samaan ketjuun, jossa nopeasti nähdään, kenen argumentteihin vastataan ja kenen ei.
Olen itse pyrkinyt metsästämään kakkos- ja kolmossivultakin keskusteluja, koska pidän tärkeänä sitä, että hyvät argumentit vaativat aina huomioni.
En siihen aina ole kuitenkaan vaivautunut.
Ilmoita asiaton viesti
Itse pidän ensimmäisen etuoikeutta vähän huonona. Mielummin näkisin laadun korostuvan (varsinkin kun nykyään on vähänlaisesti aikaa puheenvuorolle). Mutta tuossa taas on tämä ikuinen mitattavuuden ongelma, se mikä on yhdelle laatua on toiselle kuraa ja toisin päin.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa, M. Tyry huomasi saman asian. Usein käy kuitenkin niin, että sen parin tunnin aikana tulee ”kohupommista” niitä kirjoituksia, että niistä sopii valita.
Ja kun samaa asiaa ei vatvota ziljardilla blogilla niin se naseva kommenttikin pysyy esillä – aivan kuin olisi kirjoittanut sen oman blogin – suosittavuutensa vuoksi.
Tämä ehkäisee myös sitä, että vaivautuneet vasta-argumentit on vaikea sivuuttaa vain latomalla samaa tavaraa joka ainoaan muuhun blogiin, johon yksi naseva vasta-argumentti on tullut. Vastatkoon siihen, ja keskustelu edetköön.
Ilmoita asiaton viesti
Taas samaa mieltä Henrin kans. 🙂
Olen yrittänyt olla tekemätä avauksia, jos täällä on samasta jo joku teistä tehnyt.
Ilmoita asiaton viesti
Henri, itse pyörität samaa levyä EU:a ja eurosta ainoastaan rahapolitiikan näkökulmasta joka on vain pienenä osana syynä siihen minkä vuoksi koko Eurooppa on vaikeuksissa. Jos haluat olla uskottava, kannattaisi hieman laajentaa näkökulmaa taloudesta, ei ero eurosta tai saati EU:a ole Suomelle mikään ratkaisu avain onneen. Silloin kun yrittää sovittaa itselleen viittaa talouden asiantuntijaksi pitäisi kyllä ymmärtää miten talous toimii maailmanlaajuisesti, rahapolitiikka ja euro on vain pieni osa sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Eurooppa on vaikeuksissa siksi, että niin monet kuvittelevat rahapoltiikan olevan niin vähäpätöinen tekijä. 🙂 Se teidän illuusio on mahdollistanut kriisin pidentymisen. Jaa mutta niin, sehän onkin pitkittynyt.
Jos haluaisit olla uskottava, pysyisit aiheessa, etkä ota sitä mainitsemaasi ”kulunutta levyä” soittolistalle, kun sitä ei tässä blogissa juuri nyt soiteta.
Kumma miten KAIKKI asiat aina käännetään EU- tai eurojäsenyyteen?
Ilmoita asiaton viesti
Arto, Henri tekee tärkiää työtä ja ihan antautuneena.
Pyyteettömästi kääntää meille selkosuomeks tekstejä, ollaan kuules kiitollisia siitä että meille jostain tulee tietoa.
Henrillä pysyy myös taskulaskin kourassa, että on luvutkin hallinnassa.
Meitä on paljon jotka lukee Henrin kirjoituksia, ja on antanut linkittää niitä muillekkin palstoille, ja siellä lukemiset jatkuu.
Ilmoita asiaton viesti
Paha on lähteä niitä lukuja kritisoimaan, paitsi että Espanjassa pyörivät numerot miten sattuu. Valtion velkasumma 88,9 pyörähti 98,9 miljardiksi.
Ilmoita asiaton viesti
En lähtökohtaisesti kannata tätä ehdotusta. Uusi Suomi on tällä hetkellä kanava, missä jokainen voi saada sen äänensä kuuluville. Nopeasti käy sitten niin, että puolesta/vastaan -argumentit ovat pian suunnilleen samoilta käyttäjiltä ja muiden hyvin argumentoidut blogit katoavat blogien taivaaseen. Jos joku teema on esillä ja siitä on ihmiset innostuneita kirjoittamaan niin olkoon kaikki esillä.
Ilmoita asiaton viesti
Meriktään ei -ääneksi.
Ne muut hyvin argumentoidut blogit voi liittää niihin, missä keskustelu käydään kommenttina.
Se vääristää Google-analyticsiä ja siten sen e-penin paisumista, mutta parantaisiko se keskustelun laatua?
Kiitos hyvästä kannanotosta, vaikka sainkin tyrmäyksen. Sellaista se joskus on. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Tavalaan Santeri on oikeassa, mut jotenkin olisi suotavaa, että saman kaltaisia avauksia kun tulee useita, niin olisi käyttäjänkin kannalta helpompaa osallistua, kun nämä olisivat yhdessä blogissa. Tomitus voisi katso mitkä avaukset ovat hyvin samankaltaisia ja liittää niitä yhteen. Etusivukin olisi selkeämpi.
Ilmoita asiaton viesti
Laitetaan nyt Santerille suositus, vaikka jostakin syystä on estänyt kommentointini.
Ilmoita asiaton viesti
Santeri lienee bannannut montakin kommentoijaa ainakin yhden polemiittisen kirjuutuksensa takia.
Ilmoita asiaton viesti
Minun seinälläni hän ei voi sellaista tehdä. Jos Lavikaisen kommentti on ollut estossa niin se on voinut johtua teknisestä virheestä (netti on mitä on) tai vaikka ihan siitä, että olen huomannut jonkun huolimattomuusvirheeni kirjoituksessa ja ollut editointitilassa korjaamassa sitä (silloin tulee ”ei ole oikeuksia” -läppää, samoin kuin jos korjaa kommenttiaan, mutta joku on siihen jo vastannut sillä aikaa, kun korjaustoimenpide on saatu valmiiksi.)
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin olen luonnostellut aiheesta blogia, juurikin Kivelän blogauksen innoittamana. Vähän olen siinä ja tässä julkaisenko sen lainkaan ja käytän ”Noin. yksi blogi vuodessa puheenvuoroon” oikeuteni siihen. Aihe itsessään on tylsä, mutta aktivismin, hyvän ja pahan pohdinnasta vielä saisi jotakin, mitä en ole kymmentäkään kertaa vielä eri yhteyksissä jauhanut.
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei kirjoita mitään Välimereen ja Atlanttiin hukkuneista (tuhansia per vuosi) afrikkalaisista. Märkkillistä.
Noh, netissä on espanjalaisia ja italialaisia lehdyköitä.
Ilmoita asiaton viesti
Lähinnä minua mietityttää tällä hetkellä tämä aktivismi, sen päämäärät ja niiden hyvyys/pahuus vs. saavutettu/ei saavutettu.
Ilmoita asiaton viesti
Meinasin ihan samanlaisen viestin laittaa tänään. Sitten muutin otsikon nimeksi ”Vittu mitä paskaa!” ja lopulta en jaksanut tehdä mitään.
Ei sinänsä lehden vika, että ihmisä kiinnostaa vain juupas eipäs väittely aamusta iltaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta tuli mieleen tuo Markku Tyry, jonka kommentit samanaikaisesti sekä ärsyttävät että naurattavat, mikä on todiste kommenttiensa/tokaisujensa korkeasta älyllisestä tasosta.
Joskus on tehnyt mieli sanoa hänelle, että häivy v****n, mutta enpä ole sanonut ja hetken kuluttua jo alan nauraa.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko parempi ajatus kirjoitusten ”tagittaminen” ainakin päivänpolttavan aiheen ollessa kyseessä? Silloin voisi koostaa yhden (toimituksen valitseman?) otsikon alle useamman kirjoituksen ja toisaalta etusivulla näkyisi useampaa aihepiiriä. Tälle päivälle sopisi nähtävästi jonkinlainen ”Hirvisaari-Seppo Lehto-natsitervehdys”, jonka alle voisi laittaa monta kirjoitusta. Jos katsoo lukeneensa kaiken Hirvisaarikohusta, ei aihepiirin alasivulle tms. tarvitsisi mennä.
Ilmoita asiaton viesti
Erinomainen idea. Joskus voi mennä pesuvettä lapsien mukana (joo, toi ei ollut lipsahdus, vaan sitä huumoria) niputtautuessaan, mutta nyt menee eri aiheista kertovat kirjoituksen unholaan, kun päästään Suomen kiinnostavimman puolueen jäsenistön pariin.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri meinasin tällaista ratkaisua ehdottaa, mutta tässäpä se tulikin sanottua. Ihmisillä on kuitenkin tiettyjä blogisteja, keitä he seuraavat ja joiden mielipiteet ajankohtaisiin aiheisiin kiinnostavat. Sitä mielipidettä harvemmin tulee lähdettyä etsimään jonkun itselle tuntemattoman/ei kiinnostavan bloggarin kommenteista.
Ilmoita asiaton viesti
Henry hyvä, piti ottamani kantaa, mutta ei kait se siitä minun kannasta paljon ole kiinni mitä täällä blogistanissa tapahtuu. Mutta kirjoitetaan vähemmän ja ajatellaan enemmän!
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä neuvo, kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Ajankohtaiset aiheet puhuttaa. Voisin kuvitella monien suuttuvan siitä, jos heidän mielestään täysin asiallinen ja hyvä kirjoitus poistuu etusivulta. Ja varmasti monilla olisi ylläpidon kanssa erimielisyys mikä oli paras blogi aiheesta.
Ilmoita asiaton viesti
Sellaista se joskus on. Olen kuitenkin huomannut nostoista, että US:n toimitus on kyllä niin oikeudenmukainen, kuin voi odottaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ja silti niistäkin valitetaan jatkuvasti.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä. Jossain aiemmassa tämän avauksen kommentissa kritisoin sitä, että valitetaan milloin mistäkin.
Ja lähes poikkeuksetta täysin turhasta. Haenpa sen kommentin ja linkkaan sitten.
MUOKKAUS: kas tässä.
Ilmoita asiaton viesti
Aiemmin oli etusija karuselliin pääsyyn ulkomaalaisilla/maahanmuuttaneilla, kansanedustajilla/eu-parlamentaarikoilla, vihreillä.
Enää näin ei taida olla asiain laita, kun kyvyt ja sanojen painavuus on punnittu.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä muutaman tunnin ajan olen esimerkiksi odottanut joltakulta blogia siitä, mitä tapahtuikaan Italian merialueilla.
http://online.wsj.com/article/SB100014240527023049…
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/ed08b892-2c0d-11e3-…
Merialukset puhututti ensin niin paljon, mutta sitten kun kyseessä olisikin tällainen tapaus, että luvattomasti EU-alueelle hakeutuvat ovatkin kuolleet, niin mitäpä siitä?
Immigranttibisnes on niille vähäosaisillekin aika surkeaa, mutta koska joku eurokriittinen ei näiden hengenlähtöä aiheuttanut niin ovat vain tilastotietoa.
Herkkää.
Ilmoita asiaton viesti
Taisin jotain mainita tuosta asiasta
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150821-…
Ilmoita asiaton viesti
No niinpä teit!
Ja minä kyttään avauksia, enkä minun seinälle tulleita kommentteja.
Olinpas minä nyt kömpelö.
Ilmoita asiaton viesti
Kymmenisen vuotta sitten Nizzan suunnalla paikalliset kertoivat, että välillä sukeltajat löytävät ruumiita täynnä olevia kontteja merenpohjasta. Jos rannikkovartiosto lähestyy huonolla hetkellä, tuupataan ihmisiä täynnä oleva kontti yli laidan.
Ilmoita asiaton viesti
Aika sanattomaksi vetää.
Ilmoita asiaton viesti
Espanjassa asuessani kuuluin pieneen ryhmään, joka otti vastaan niitä maahanpyrkijöitä, siis niitä, jotka olivat selvinneet hengissä Gibraltarin salmen ylityksestä. Kertomuksensa olivat karmeita.
Homma loppui kun molemmin puolin salmea alettiin rantoja vartioida paremmin, mutta silloin tällöin saattaa edelleen lukea yrittäjistä ja hukkuneista.
Tuo bisnes on sittemmin siirtynyt Välimerelle.
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsin Flashback-forumilla on tapa, jossa keskustelut samasta aiheesta yhdistetään yhdeksi ketjuksi.
https://www.flashback.org/
Joskus toimii, mutta ongelmana on se, että ketjuista tulee tolkuttman pitkiä, jopa tuhansia kommenteja sisältäviä pötköjä, joita kukaan ei jaksa läpi lukea.
Tänäänkin olisi voinut US:n blogisfäärissä olla blogi otskikolla:
Yksi ja ainoa keskusteluketju James Hirvisaaren erottamisesta Perussuomalaisista.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on hieman tai aika paljon hommafoorumin näköinen, rasittavaa.
Joskus kun ulkona sataa tai muuten vain haluaa olla kotona, mulla saattaa mennä 12-14 tuntia lukea usarin blogeja ja kommentteja. välillä on tietysti käytävä lukemassa ulkomaidenkin asioita.
Ilmoita asiaton viesti
Mulla menee usein tuo aika siihen muuhun seurantaan. Sitten vain joskus tähän Puheenvuoroon jää niin koukkuun, että muut asiat jää taka-alalle. =D
On tää vaan niin jotenkin ”turinaolohuone”, mut haluaisin joskus hieman kertoa, että mikä koko touhussa mättää. Ja sit ehdottaa korjaustoimia.
Ilmoita asiaton viesti
Siihen on tietysti ihan syynsä, että moni saattaa haluta kirjoittaa samasta aiheesta. Blogia ei välttämättä pidetä Puheenvuoroa varten, vaan omaa lukijakuntaa varten. Oma lukijakunta saattaa olla sellainen, joka ei seuraa muita Puheenvuoron blogeja. Ei se ole mikään synti. Toki Puheenvuoron aktiiviselle seuraajalle ja kirjoittajalle hieman ärsyttävää.
On siinä kuitenkin etunsakin: on helposti seurattavissa mikä aihe erityisesti saa kielenkannat vetreiksi. Se kertoo paljon hetken hengestä.
Oma vika tietysti, ellei saa edes omaperäistä näkökulmaa massa-aiheeseen.
Ilmoita asiaton viesti
Tohon olis sitten hyvä toinen idea: vois samalla lailla ”seurata” haluamiaan kirjoittajia ikäänkuin twitterissä, mutta niin, että omien suosikkikirjoittajien uusimmat näkyvät aina omalla etusivulla.
Nimittäin ne ”halutut” kirjoitukset hukkuvat yhtä lailla nopeasti n-1 sivulle, kun väki alkaa puhua Hirvisaaresta tai Halla-ahosta.
Suomi on viikon sekaisin niistä teksteistä.
Ilmoita asiaton viesti
Entä sitten? Hirvisaari on ainakin tehnyt kaikkensa jotta moni jaksaisi keskustella hänestä vilkkaasti. Ja nyt keskustellaan. Ylihuomenna ketään ei enää jaksa kiinnostaa, vaan keskustellaan jostain muusta.
Niin se vain menee, kun kirjoittajia on paljon. Pieniä hetkellisiä meemejä ja sirkushuveja.
Ilmoita asiaton viesti
Juuripa tuon takia en kirjoita blogeja ainakaan mistään tusina-aiheesta, koskapa sellaiseen on parempiakin kirjoittajia. Sitten pelkään tietysti arvostelua:)
Kännissä joskus jotain lätisin, mutta ne meni persiilleen ja ne olen poistanut.
Ruotsiksi olisi kiva joskus jotain kirjoittaa, pitääpi hahmotella.
Ilmoita asiaton viesti
Nettiväki osaa puhua vain parista asiasta – mieluiten henkilöstä – kerrallaan. Me kärpäset pörräämme Saarelan ja Hirvisaaren ympärillä oli blogialusta minkälainen tahansa. Mihin muuten häipyi Susanna Koski, onko hän vielä olemassa?
Kauan sitten oli vielä Kreikka – retsina ja feta, ihanaa!
Ilmoita asiaton viesti
Hämäläinen pitää meidät onneksi ajan tasalla Kreikan asioista, Huuskon vastaponnisteluista huolimatta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Koski ainakaan täällä ole, tosin en ole kaikkia huoneita tarkistanut. Eiköhän se ole Kokoomuksen toive pitää mahd. matalaa profiilia, että ei tää eurosirkus kaatuisi ennen aikojaan.
Ilmoita asiaton viesti
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ehdotan kansalaisaktivismia. Jos törmäätte samanlaiseen aiheeseen, kommentteihin vain linkki siihen blogiin, joka on jo aihetta käsitellyt / missä keskustelu on käynnistynyt. Varsinkin, jos on toinen toistaan muistuttavia. Ehkä siten voitaisiin opastaa hiljalleen siihen itsesensuuriin (no, sensuuri sinällään huono sana, kun kommentteihin sopii varsin hyvin sama sanoma) ja toinen toistaan muistuttavat blogit vähenisivät. Kukaan ei ensisijaisesti halua tulla ohjatuksi muualle, vaan haluavat kerätä lukijoita ja suosittelijoita itselleen. Oman kommenttinsahan voi tarvittaessa edelleenkin sosiaalisessa mediassa jakaa, joten ei ole siitäkään kyse, etteikö omaa sanomaansa kommenttienkin kautta levittää.
Ilmoita asiaton viesti