Myrskyvaroitus Ranskasta

Ranskassa järjestettiin Brignoles’n alueneuvostovaalit, jonka voitti Marine Le Penin johtaman Kansallisrintama-puolueen ehdokas. Ensimmäisellä kierroksella presidentti Hollanden sosialistipuolueen ehdokas putosi tyrmäysluvuin. Tämän jälkeen Hollande antoi äänitestamentin Jean-Francois Copén johtamalle keskusta-oikeistopuolueelle (Sarkozyn puolue). Sekään ei auttanut. Äärioikeistolaiseksi nimitetty Le Penin puolueen ehdokas voitti 2. kierroksen äänestyksen suhdeluvuin 54-46.

Tässä pohdittavaa sitten Ranskaan ensi vuoden kunnallisvaaleihin, eikä niitä eurovaalejakaan sovi unohtaa. Le Pen kertoi vaalituloksen jälkeen: ”Tämä on suuri voitto. Se ilmaisee ranskalaisten muutoshalua. Ranskalaiset haluavat tulla kuulluksi ja he ovat lähteneet liikkeelle. Se enteilee satoja – ellei tuhansia – kunnanvaltuutettuja”.

Kansallisrintamalla on nyt eurovaaligallupeissa kahden prosenttiyksikön kaula ”Sarkozyn puolueeseen” (mies harkitsee paluuta tuon vaalitappion jälkeen) ja viisi prosenttiyksikköä Hollanden puolueeseen. Lukemat ovat 24 prosentin kannatuksessa. Vertailun vuoksi voisi ottaa istuvan presidentti Hollanden suosion: 26 prosenttia ranskalaisista tukee istuvaa presidenttiä. Tuollaisilla luvuilla ei vaalien toisella kierroksella tultaisi valituksi uudelleen. Hollanden suosio onkin romahtanut ennennäkemätöntä tahtia, ja on ollut noissa surkeissa lukemissa jo pitkään. Vaalien jälkeen ei kauaa mennyt, kun ranskalaiset huomasivat, ettei mikään muuttunutkaan heidän vaihdettuaan Sarkozy pois.

Sellaista se elämä on europakkopaidassa. Sitten se muutos haetaan niistä puolueista, joita ei muutoin kyllä äänestettäisi. Ehkei ranskalaisetkaan ymmärrä suoraan, mistä heidän kurimuksensa johtuu – eli yhteisvaluutasta. He vain ovat valmiita tarrautumaan mihin tahansa, jotta se kurimus joskus päättyisi.

Sosialistipuolueen sihteeri Harlem Desir kertoi, että tämä vaalitulos osoittaa ”vasemmiston ehdotonta tarvetta yhdistäytyä”. Voi sen niinkin varmasti sanoa. Kohta on ”tusenpack”-koalitio Ranskassakin tappelemassa keskenään yhtä hyvällä menestyksellä kuin Suomessa ja Italiassa. Katastrofi tästä syntyy.

[Muokattu 14.10.2013 klo 10.23: Le Penin puolueen nimi korjattu muotoon kansallisrintama.]

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu