Eurooppalaisen unelman loppu

Ranskassa yhteisvaluutta euron murskajaiset eivät ole Kansallisen rintaman Marine Le Penin yksinoikeudella esillä. Otsikon mukaisen kirjan kirjoittanut professori Heisbourg latoo painavaa tekstiä, ja lähes yhtä tarmokkaasti arviota julistaa Telegraphin Ambrose Evans-Pritchard. Eurooppamyönteinen Heisbourg pelkää yhteisvaluutan olevan jo uhkana Euroopan Unionille. Olen samaa mieltä. Heisbourgin ratkaisu on hajoittaa tuhoisa EMU-kokeilu.

Federalistina hän toteaa, että ajatus yhteisvaluutasta voisi olla asialistalla sitten, kun Euroopasta muodostetaan poliittinen liitto, eli liittovaltio. Realistina hän myöntää, ettei tällaiselle ole tällä hetkellä riittävää kannatusta. Arvelisin, että jatkuva sekoilu myös vähentää kaikenlaisen yhteisen eurooppalaisen liittovaltioajatuksen syntymistä.

Tämä on huomioitava lisä yhä kasvavaan joukkoon perusteltuja mielipiteitä: yhteisvaluutalla ei ole tulevaisuutta ilman täydellistä liittovaltiota. Suomessakin järkevät ja asiaan perehtyneet tahot jo myöntävät tämän.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu