Espanja nousi taantumasta – hurraa?

Espanjan pitkä ja viheliäinen taantuma on nyt siis virallisesti ohitse. Teknisesti taantuma määritellään vähintään kahden peräkkäisen vuosineljänneksen aikana tapahtunutta talouden supistumista, eli bruttokansantuotteen putoamista. Espanjan talous kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä. Suuri vaikutus oli viennin kasvulla. Joko on aika korkata samppanjapullot ja juhlia EU:n talousstrategian satumaista onnistumista?

No, ehkei nyt sentään. Italian tilastokseskus Istat vihjaili, että Italian taantuma kyllä jatkuu. The Wall Street Journal on osuvasti koonnut sosiaalisen kriisin vaikutukset tukiohjelmiin ajautuneissa maissa. Tukirahoilla on todellakin ”autettu” Kreikkaa tai Kyprosta, kuten virallinen mantra kuului. Vai onko reilun kolmen vuoden aikana toteutettu tukiruletti nyt pelastanut meidän työpaikat, kuten toinen virallinen mantra kuului.

Pankkieliitti kiittää siitä, että suostuimme maksamaan heidän saatavansa. Kiitokseksi he nyt jarruttavat yritysten luototuksia ja pitävät työllisyystilanteen siten heikkona.

Ehdottiko joku, että toisinkin olisi voinut toimia? Vai oliko eurooppalaisten köyhdyttäminen kaikkien intresseissä?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu