Mafia rakensi EU:n rahoilla sutta ja sekundaa

On taas se aika vuodesta, jolloin Euroopan tilintarkastus on löytänyt jälleen uuden ennätyksen huonosti tehdystä EU:n rahanjaosta, tällä kertaa (v. 2012) rahaa on jaettu 7 miljardia, ja loiskäytön prosentuaalinen osuus on nousussa. Kun vuonna 2011 EU:n rahoista 3,9 prosenttia käytettiin väärin, päädyttiin vuonna 2012 jo 4,8 prosenttiin. Räväkkäämmät asiat tulevat tietysti helpostikin päivän puheenaiheeksi. Kelpaisiko siihen se, että EU jakoi rahaa mafialle L’Aquilan maanjäristyksen jälleenrakentamiseen?

Määrärahat eivät riittäneet, ja lopputuloskin on surkea. Lysti maksoi liki puoli miljardia euroa. Europarlamentin valiokunnan raportissa kuvataan jälleenrakennettuja taloja ”vaarallisiksi ja epäterveellisiksi”. Sähköt pätkivät, viemäröinti on miten sattuu jne.

Valiokunnan raportissa syyttävä sormi kohdennetaan Euroopan komissioon, joka on laiminlyönyt pahoin valvonnan rahojen käytöstä. Toimia (ja rahaa) on jaettu mm. etsintäkuulutetuille rikollisille.

Komissio on aivan äimän käkenä. Heidän omat paperit kun eivät löydä pienintäkään väärinkäyttöä.

Niinpä niin. Komissiohan on tavattu rakentaa omalla tyylillään. Urheilua seuraaville analogiana sopii se, että esimerkiksi toisen jalkapallojoukkueen kapteenista tehdään erotuomari. Peli on varmasti reilua ja objektiivista.

Nyt, kun budjettia ollaan taas nostamassa, niin voisiko siitä eritellä suoraan korvamerkinnöin, jotta minkä verran aiotaan tulevina vuosina jakaa rahaa suoraan järjestäytyneelle rikollisuudelle? Tämän lystin maksajana minua nimittäin se kiinnostaa. Muistutan vielä niitä, jotka mainitsevat EU:n budjetin olevan murto-osia jäsenmaiden omista budjeteista, että tuo EU-budjetti tulee niiden kansallisten budjettien päälle.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu