Lukijan kuluttajasuoja

En tiedä onko mitenkä tavallista täällä Puheenvuorossa se, että bloggaaja kertoo olevansa eri mieltä Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n ja Euroopan komission kanssa niin, että myöhemmin molemmat instituutiot tulevat tämän bloggaajan kannalle. Ajattelin ilmoittaa tästä ihan vain lukijoiden kuluttajansuojan vuoksi. Näin on nimittäin päässyt käymään. Lisäksi neutraalimpaa positiota pitänyt Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on tullut tämän bloggaajan kannalle.

Kyseinen bloggaaja kirjoitti mm. Euro vai ei? -kirjassa seuraavan poimitunkin virkkeen: ”Mikäli Saksa suostuu tasoittamaan euroalueen kriisimaiden kustannuksella saavuttamansa hyödyn tulonsiirroin liittovaltion tapaan, voi euro selvitäkin.” Bloggaaja kirjoittaa siinä samalla, että EKP:n tulisi höllentää rahapolitiikkaansa. Onhan näitä Saksa-aiheisia kirjoituksia Puheenvuoron puolellakin toki useita, tässä pari esimerkkiä.

IMF otti ensimmäiset askeleensa kohti bloggaajan näkemystä eräässä työpaperissaan, Vaikka Euroopan komissio yritti vielä pitää IMF:n uutta näkemystä pimennossa talouskomissaari Olli Rehnin tahdosta niin jotain siellä komissiossakin tapahtui, koska kurssi kääntyi täysin bloggaajan ladulle.

Suomen hallitus ei nyt sentään ole vielä ymmärtänyt, että kyseessä on kaksi vaihtoehtoa: liittovaltio tulonsiirtoineen, yhteisine velkoine ja vastuineen, yhteisellä valtiovarainministeriöllä ja budjetilla, yhteisillä talletussuojilla jne. (Se toinen on ”populismia”.) Lukijan kuluttajasuojassa on siis vielä parannettavaa, mutta se ei ole bloggaajan käsissä, vaan Suomen tasavallan hallituksen.

Aiheesta on luvassa lisää sunnuntaina 17.11. Turussa, kun Turun Perussuomalaiset ry järjestää pääkirjaston auditoriossa esitelmä- ja keskustelutilaisuuden klo 12-14. Tilaisuus on avoin yleisölle, ja täysin maksuton. Aiheina on lähestyvien eurovaalien vuoksi EU:n tulevaisuus, mutta myös yhteisvaluutan tuomat haasteet. Keskustelussa ovat mukana Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen ja Satakunnan ikipirteä eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari. Tervetuloa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu