Euromaa tuotti seuraavan äärioikeistolaisensa

Slovakian paikallisvaaleissa, jotka ovat melkein verrattavissa meikäläisten kunnallisvaaleihin, yksi mies pääsi otsikoihin. Hän on Marian Kotleba, joka voitti oman vaalialueensa vaalit. Kotleban tavotteisiin kuuluu mm. NATO:sta eroaminen ja ulkomaisten investointien hankaloittaminen.

Kotleban Kansanpuolue – Meidän Slovakia ei ole hänen ensimmäinen askeleensa. Aiemmin hän johti Slovakian yhtenäistä kansaa -puoluetta, jossa aika avoimesti vainottiin romaneja. Puolue lakkautettiin vuonna 2006 oikeuden päätöksellä, syinä olivat mm. ”suvaitsemattomuus ja vihapuhe”.

Uuden puolueensa lippu muistuttaa Slovakian 2. maailmansodan aikaisen natsihallinnon symbolia.

Talouspuolella Kotleban reseptit ovat melko lailla tutut muistakin euromaista: säästöt eivät ole kivoja. Säästöt Kotleban mukaan kohdentuvat väärin. Hän luopuisi kalliista rauhanturvaamisprojekteista ja irrottaisi Slovakian ”terroristijärjestö” NATO:sta. Sen lisäksi Kotleban teeseihin kuuluu vahva protektionismi.

Keskusta-oikeistolaisen puolueen puheenjohtaja mainitsee Kotleban vaalivoiton olleen ”suuri isku demokratialle”. Kansa siis äänesti väärin?

Mutta tällainen tuote euromaasta tällä kertaa. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu