Mihin heitä tarvitaan?

Uuden Suomen uutisen mukaan Kevan valtuuskunnan pj. Harri Jokiranta kertoo Kevan hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan epäluottamusjupakasta: ”Eihän tilanne hyvä ole silloin, kun tällaiselle keskustelulle on sijaa. Perustoiminta Kevassa kuitenkin toimii.” Kevan perustoiminta – eli operatiivinen liiketoiminta – on sijoitusvarallisuudesta huolehtiminen. Varallisuuspotilla sitten maksellaan kuntatyöntekijöiden eläkkeitä.

Sekä hallituksen pj., että toimitusjohtaja eivät ole Jokirannan mukaan siis millään muotoa tarpeellisia henkilöitä toiminnan ylläpitämiseen. Ymmärrän sen, että lakien puolesta tällaiset tontit on henkilöistettävä, mutta onko silloin tarpeen ylläpitää ylisuuria etuuksia?

Tämä on varsin poikkeavaa muista yrityksistä. Esimerkiksi Fortumin tj. Tapio Kuulan sairauslomasta kun aikanaan tiedotettiin, niin omistajat säikähtivät. Onneksi Kuulan kohdalla kuuluu nyt parempaa.

Mihin siis Kevassa tarvitaan toimitusjohtajaa ja hallituksen puheenjohtajaa? Näkemistäni vuosikorvauksista päätellen rohkenen sanoa, että verraten isosta potista on kyse, ja jos näiden palkkiot ja muut etuudet kanavoidaan edes 95-prosenttisesti operatiiviseen liiketoimintaan, eli kuntien työntekijöiden eläkerahaston kasvattamiseen, toiminta on varmasti tehokkaampaa ja tuloksellisempaa – kuin vertailun vuoksi se, ettei rahojen vastineeksi tapahdu yhtään mitään.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu