Maahanmuuttokeskustelu alkaa Euroopassa

Eipä tuossa tarvitse kuin vilkaista, mitä Financial Timesin otsikoissa pyörii. Ison-Britannian pääministeri David Cameron kirjoittaa mielipidekirjoituksen, että ”Euroopan vapaan liikkumisen tulisi olla vähemmän vapaata”, ja sitten Berliini ja Pariisi ovat ottamassa myös maahanmuuton asialistalle.

Kuinka yhtä-äkkiä Suomessakin virsikirja vaihtuu tuomiopäivien profeettojen valituslaulujen kirjaseksi? Vasemmistoliiton kansanedustaja Lapintie kertoo, ettei EU:n sisällä pidä polkea palkkoja. Olen aivan samaa mieltä. Ja kun Perussuomalaiset ovat yrittäneet pitää asiaa esillä niin keskustelu on käännetty lähes täydellisesti noitavainojen aikaan. Jos ei halua rapauttaa oman maan kansantaloutta niin on ksenofobinen.

Sinällään tässä ei ole mitään uutta: Suomessa katsellaan ensin, mitä mieltä Saksa on Euroopan asioista, sitten lyödään uusi kanta lukkoon ja lopuksi esitetään, että ollaan päättävissä pöydissä tekemässä politiikkaa. Tämä asia olisi voinut tulla keskustelun kohteeksi jo aiemmin. Vielä niinkin myöhään kuin lokakuussa teki Financial Times kyselytutkimuksen suurien EU-maiden kansalaisille koskien maahanmuuttajien etuuksia. Perussuomalaiset uutisoivat kyselytutkimuksen tuloksista.

Totean kuitenkin, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toivottavasti maahanmuuttokeskustelu saa nyt Yhdistyneiden kuningaskuntien, Saksan ja Ranskan myötävaikutuksella myös Suomessa sen aseman, ettei puheenaihe ole enää tabu.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu