Alma Media voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, mainontaa ja säätietoja. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.
Tuohon ei ennustajaa tarvita, typeryytensä
peittämiseksi oli jotain kehitettävä, mutta
kun ensin menee suhteellisuudentaju, sitten
todellisuudentaju…
ZiZZOZ – Urpiaisen puheet tukevat kuin köysi
killuvaa hirtettyä. Heimomme on hieman hidas,
ehtii vain maksamaan laskut; ei muuhun ole
näillä näytöillä.
Toki onhan sekin mahdollista että Jutalle
luvattu evantra noista puheista – tokitoki.
Täst’edes elän toivossa että Denarit
yltyvät morfiseen resonanssiin.
En halua uskoa, että politiikka on sitä, mitä Urpilainen nyt esittää. Haluan uskoa, että kyseessä on Urpilaisen toimintahäiriö. Mikäli nimittäin kyseessä ei ole Urpilaisen, vaan politiikan toimintahäiriö, olemme lirissä.
Sitä mieltä minäkin että jos poliitikoilta tulee yksikin kotiin päin vetävä harkitsematon lausunto niin lirissä ollaan. Puolueessa jos toisessakin, ja ennen kaikkea koko maassa.
– Pitäisiköhän tähän loppuun vielä laittaa se yleisessä suosiossa oleva lausunto, että en ole ko. puolueen kannattaja 🙂
Aika moni on vaahdonnut talouden tasapainottamisen tärkeyttä vuosia. Aika moni muu puolue hallituksessa nämä linjaukset teki.
SDP:n ”ansioksi” tässä yhteydessä jää talouden tasapainottamista VAIKEUTTAVA oppivelvollisuusiän nostaminen. Urpilainen vetelee oppositiopolitiikkaa hallituksessa. EDIT: pointtini siis on, että yhteistyötä tehtäessä on noloa, että statistin roolissa ollut nostaa itsensä aurinkokuningattareksi. Hieman vaatimattomampi asenne ja ansiottomien itsekehujen heittelyn välttely olisi mielestäni sopivaa. Mutta kelpaa varmasti SDP:n äänestäjille. Kokoomuksen puolelta terveiset olivat vähintään yhtä kylmiä:
Tästä voi tulla vielä surullinen teatteri. Riippuu nyt siitä, jäädäänkö arvailemaan kuka tuon härvelin toi tallista ulos – vai aiotaanko sillä huristella pellot matalaksi.
No, ihan kansantaloustieteen valossa suunta on selvä – velkadeflaatiota kohti ja growsterity-meiningillä. Koska ”markka-aika oli kaameaa” ja ”meillä Teknologiateollisuudessa”. Urpilainen ampuu itseään jalkaansa ottaessaan kunnian paketista, joka tullaan muistamaan alkusoittona -10% BKT-muutokselle.
Ihan kuten Lipponen otti aikoinaan eurosta kunnian itselleen. Tai Koivisto vahvasta markasta ja rahamarkkinoiden liberalisoinnista.
Kyykkäprosenttiarvaukseni on sama kuin sinulla. Kymppi lipsahti, koska aina kannattaa varautua huonompaan lopputulokseen. Huomaa, että ”korjaukset” eivät välttämättä jää tähän. Asiaanhan kuuluu, että sitten, kun alkaa mennä huonosti, määrätään samaa lääkettä lisää. Valitettavasti meiltä puuttuu Krugman type II-kriisin mahdollisuus, mikä pakottaisi poliitikot toimimaan oikein.
Joo, ymmärrän kyllä pointtisi. Jos nyt vedetään kunnolla matalaksi niin se 10 prossaa ehtii kyllä tulemaan parin vuoden aikana, ja nimenomaan niin – että väärää lääkettä otettiin vain liian vähän.
Tuota Kokoomuksen ulostuloa Urpilaisen johtajuusohjaksiin tarttumisesta olen odotellut. Näyttääkin otetun hyvänlainen takapotku SDP:lle mitä tulee sanalliseen antiin; ”Tässä samassa voimanpuuskassa voidaan varmasti ratkaista maaliin saakka kuntauudistus, sote-uudistus ja eläkeuudistuskin, eikö vaan”, kokoomuksen Lasse Männistö ja Sanni Grahn-Laasonen kannustavat tiedotteessaan.” Verkkouutiset
Onkohan erimielisyyttä ilmassa puolueiden välillä kunta- ja soteuudistuksen suhteen, niin tuosta lausunnosta voi hyvin vetää johtopäätökset tuohon suuntaan.
Sanni Grahn-Laasonen ja Lasse Männistö lausahtavat vielä riemukkaan toteamuksen;
”Nyt vaan, Jutta, lisää suurta johtajuutta ja tarmokkaita askelia! Lupaamme, että Kokoomus ei pistä hanttiin, kun esität lisää talouden tasapainotusta ja uusia rakenteellisia uudistuksia”.
Männistön ja Grahn-Laasosen mukaan kokoomus on mielellään jatkossakin ideapankkina, jos demareilta uhkaavat omat ideat loppua. Lisää hyvää ”herjan heittoa” takaisin;
”Meille sopii hyvin, että niin Sdp kuin muutkin puolueet ottavat johtajuuden meille tärkeistä asioista. Tärkeintä on lopputulos! Eli ole hyvä Jutta, anna mennä, ei muuta kun taloutta tasapainottamaan sinun johdollasi”.
Hyvä huomio. Tuntuisi oudolta, jos kunta- ja soteuudistuksessa olisi täysi harmonia päällä, että tuollainen ulostulo tulisi Kokoomukselta. Arvatenkin tätä growsterityäkin on emmitty, mutta sitten tapahtui jotain aivan käsittämätöntä.
Tässä voi olla sekin vaihtoehto, että nyt pedataan ”kovalla pelillä” pinnoja himaan eurovaaleja ajatellen, myrkky ei välttämättä ehdi vaikuttamaan vielä siinä vaiheessa. Mutta sitten vuoden päästä pitäisi kehitellä uudet juonikuviot.
Muistan kun aikoinaan Pitskussa Romppasen tehtaalla koestettiin generaattoreita. Jos sattui että magnetointivirrat meni vähän sinne päin niin kone niin sanotusti ryntäsi.
Kiihdytti kierrosnopeutensa kunnes kone hajosi keskipakovoimista johtuen tuusan p****ksi.
Pelkään pahoin että Henrin tarkoittama kone ei sitä tee.
Niin no, Urpilainen taisi herätä siihen että asemaansa puolueen puheenjohtajana ääneen kyseenalaistetaan, oli sitten tehnyt päätöksiä ja antanut lausuntoja yksin tai omine sisäpiireineen.
Lauri Korhonen 1.12.2013 19:21: ”Luulen että kykypuolue luovutti johtajuuden ihan tarkoituksella. Ei sillä että päätös olisi ollut heille vaikea mutta saivatpa vasemmiston mukaan ottamaan tuosta kunniaa itselleen.
Todennäköisesti demarit (vasemmisto) ei edes tajunnut mikä heihin iski. Kuinka heitä vedätetään.”
Voisiko tällainen ”toimintahäiriö” johtua kaksoisroolista? Välillä hän on puolueensa puheenjohtaja, ja välillä EU:n (BuBa, komissio…) lakeijana valtiovarainministeri?
Pianpa tuo selviää, kumman roolin toimintahäiriöstä on kyse.
Aika mielenkiintoinen irtiotto. Ja samaan aikaan Kokoomuksen piiristä on ollut havaittavissa jonkinasteista hermostumista kritiikkiä kohtaan; Näinpä tässä viikonlopun aikana jopa yhden aikamoisen hepulin Kataista kohtaan esitettyä perusteltua kritiikkiä kohtaan. Turhautuminen alkaa näkymään ulos asti. Toisesta paikasta Kokoomuksen sisältä kuulin, että sielläkin oltaisiin viimeinkin kyllästytty nykyisen puoluejohdon ja hallituksen saamattomuuteen.
Tässä voimme siis olla tilanteessa, jossa vääntöä ei niinkään käydä puolueiden välillä vaan paremminkin puolueiden sisällä. Ja mihin vääntöön myös Urpilaisen ulostulokin oli tarkoitettu.
Suomen asioita hoitamaan kykenevämmät syrjäyttäneet poliittiset broilerit ja pyrkyrit ovat viimeinkin helisemässä. Olisimme saamassa todellisia vastuunottajia poliittisen suosion kalastuksen mestareilta. Jo olisi aikakin, mutta liekö turhaa toiveajattelua…
Saimme erittäin mielenkiintoisen hallituksen, jonka ainoa päämäärä oli pitää tukihanat Eurooppaan auki.
Kaikesta muusta sitten tapellaan ja koitetaan kalastella jokainen irtopiste, minkä nyt voi – oli se sitten puolueen ideologian mukaista tai ei.
Oletin virheellisesti, ettei vasemman laidan hallituspuolueet lähde silmittömään leikkausvimmaan, mutta erehdyin pahemman kerran. 😀 Nyt he pitävät sitä jopa omana ideanaan.
Teknisestihän niin tapahtuukin. Suurin osa muutoksista astuu voimaan vasta seuraavalla hallituskaudella. Vaihtoehto a) PS:lle asetetaan taas ”hanat auki Eurooppaan” kynnyskysymykseksi ja PS kieltäytyy, vaihtoehto b) leikkaukset astuvat voimaan sopivasti 2015-2017 ja n. puolet äänestäjistä saa kuvan, että PS mokasi.
Onhan mahdollista kumota nuo tämän hallituksen ”viisaat” päätökset ja tehdä toisenlaiset paremmat päätökset, jotka saatetaan voimaan pikaisesti. Leikkaukset menoista joiltakin momenteilta joilla ei ole vaikutusta kansalaistemme elintasoon. Kuten esim. Nato-operaatioihin osallistumisista, kehitysmaa-apu järjestetään uuteen uskoon (tukee kotimaan työllisyyttä),lakkautetaan tarpeettomat virastot. Niitähän on, kuten maahanmuuttoon liityviä jne.
Niitä kumoamisesityksiä olisi syytä tehdä sitten jo nyt. Toivottavasti PS niitä tehtailee. Toisaalta tässä on lähiaikoina yksi hyvä tilaisuus tulossa, jossa tämän voin ottaa esille – vaikka taitaa tämä episodi olla muutoinkin puheenaiheena.
Onko Seijan mielestä jokin vaihtoehto hyvä? Et ole liiemmin omia näkemyksiäsi tuonut esille. Paitsi nyt tänään vähän vihjailit siihen suuntaan, ettei demarit ole ykkösvaihtoehtosi (olen kyllä arvellut pidemmän aikaa, että mikä on…)
Ja mitä tähän kirjoittamaasi ”(olen kyllä arvellut pidemmän aikaa, että mikä on…)” tulee niin olet päättelykykysi huomioon ottaen todennäköisesti ainakin oikeilla jäljillä 🙂
Meinaatko että pitäisi pistää Soinia paremmaksi, hän kun sanoi hallitusneuvotteluiden aikaan 2011 niinkin että Portugalin pelastaminen voi olla Suomen etu.
Mutta muuten olen siinäkin samaa mieltä kuin Soini, että Suomi ei voi yksin erota eurosta, enkä muutenkaan ole eurosta eroamisen kannalla. Jos nyt eurosta on kyse.
En ole siitä sen kummempaa mieltä kuin että liika on aina liikaa, mutta rajan ennakointi minkin vaikutuksineen on vaikeaa. Nuorallatanssiahan tämä on ollut, ja tulee vielä ainakin toistaiseksi olemaankin.
Jälkiviisastelun puolelle kun päästäisiin, niin a vot.
Mielettömyyttä on monenlaista, ilmeisesti kerrankin Jutta tunsi pientä pelkoa. Katsoin tuon Hesarin uutisen, ainut asia joka tuli mieleen, silmän räpäyksessä. Mljoonasade – Olkinainaen.
Varmemmaksi vakuudeksi Juho Antikainen (vas) blogissaan Hallituksen esittelemä rakenneuudistuspaketti: ”Valtion taloudellinen tilanne vaatii radikaaleja säästötoimenpiteitä”
Tunnustan – meinasin tippua tuolilta kun tuon luin. Luulin ensin että Urpilainen on ainoa vasemmalta joka on kokenut herätyksen. 😀
Raha on kova konsultti myös politiikassa. Mitähän Suomen eliittihallituksessa alkaa tapahtumaan jos ja kun luottoluokittajat tosissaan puuttuvat menoomme.
Suomen talouskehitystä ei ole käsittääkseni vielä huomioitu markkinakoroissa.
Mutta esin Hollannissa se on jo tehty.
Luottoluokittajat kuitenkin tulevat markkinoiden jäljessä ennemmin tai myöhemmin.
Suomeenkin.
Kyllä soijaa pukkaa Cässin otsalle ennen kuin puolitoista vuotta on kulunut.
Kestää Suomen kohdalla vielä jonkin aikaa tuo seuraaminen ennen kuin luokitus tipahtaa. Kestihän Hollanninkin kohdalla jokunen aika ennen kuin luokitus tippui.
Eihän tuo Ranskan kohdalla nyt vielä kovinkaan vakavaa talouden horjuttamista tiedä, 0,3 % korotus (2,5 mrd lainan vuoden korkoon korotusta 7,5 milj.). Onko sekin tilapäistä heilahtelua? Saattaahan Suomenkin kohdalla korko nousta tuosta 1,95 % hieman jolloin ero ei enää ole tuota 0,3.
Ei minustakaan nuo ole niin katastrofaalisia lukuja, joiden vuoksi tulisi täristä kauhun vallassa. Ruotsinkin kympit on päälle 2,3 prosentin. Ei nyt ole ihan viime päivinä kuullut kuitenkaan minkäälaista ”Ruotsi on selvitystilassa ja IMF on matkalla Tukholmaan” -uutisia.
Sivuhuomautus. Elonkorjuuta ei helpottane euron hiipiminen taas 1,36:n tuntumaan eli pari centiä viimeisen 3 viikon aikana? Sehän ehti käväistä 1,335:ssä…
Eräs itseäni fiksumpi alter egoni sanoi 21.11, että ”We will thus see a steady stream of verbal interventions from Europe every time the euro tries to show strength. Should the EURUSD start climbing above 1.36-level, ECB-related headlines would be probable.”
Draghi ei ole tyhmä. Olen oikeastaan aliarvioinut hänet. Privaatisti hän on sanonut, että OMT on systeemikriisin backstop, eikä mikään pelastusohjelmassa olevan maan tukimuoto. Lisäksi hän on sanonut, että Etelä-Eurooppa ei ole kilpailukykyinen mikäli EURUSD on yli 1.30.
Tämä siis on vain sitä, mitä ihmiset ovat privaattikeskusteluista kertoneet. Todennäköisesti hän on sanonut paljon, paljon muutakin, mitä ei ole vuodettu julkisuuteen. Tästä vedän johtopäätökset:
1) Mario Draghi tietää, kuinka karmea tilanne oikeasti on, mutta puhuu julkisuudessa toista virkansa puolesta.
2) Fantsuttelijat ovat ihan pihalla – Draghikin on jo persuuntunut.
3) Jos Draghi tietää, olen aivan varma, että Merkel, Hollande, Rajoy, Letta, Bundesbank, IMF, OECD ja oikeastaan kaikki rahoitusalalla kannuksensa ansainneet tietävät.
4) En ole ollenkaan varma, tietääkö Katainen.
5) Olen aivan varma, että n. puolet suomalaisista äänestäjistä ei tiedä.
6) Kulisseissa on jotain outoa liimaa, mikä pitää sirkuksen kasassa, jonka luonteesta voimme esittää vain arvailuja.
Ohi blogin aiheen seuraava Taloussanomien kirjoitus, jossa Saksassa Telekom panee kilometritehtaalle 4000-6000 työntekijäänsä. Alkaako Saksassakin jo yskiä talous? Johtuuko uudesta hallituksesta ja sen sopimasta vähimmäispalkasta? SPD oli Saksassa tuon vaatimuksen takana, joten alamäki kutsunee sielläkin.
Tuota… Uusimmassa The Economistissa oli juttua SPD:n vaateista. Lehden mukaan Saksa potkii itsensä pihalle. Minimipalkkajuttu oli yksi asia. En ole aivan varma, joko tällaiseen varauduttaisiin. SPD:hän äänestää hallitusohjelmasta parin viikon päästä.
Kiitos Henri linkistä ja hyvästä kirjoituksestasi. Tuosta Saksan SPD:n äänestyksestä hallitusohjelman hyväksymisestä ei ainakaan tuon vähimmäispalkan osalta ole odotettavissa soraääniä, sillä vaatimus oli puolueen ehtona hallitukseen menolle. Muistelisin lukeneeni jotta myös Merkelille ennettiin valtuudet hyväksyä tuo vaatimus.
Suuri kysymys onkin kuinka saksalaiset yritykset tulevat ottamaan vastaan tuon päätöksen, sillä kyllä sielläluultavasti on valtava määrä pk-yrityksiä, joissa on maksettu huomattavasti pienempää palkkaa. Irtisanomisia ja lopettamisia kuten Suomessa?
Kuten varmaan uutisen luonteen vuoksi ymmärrät: informoin vain siitä, mitä asiasta on sanottu.
Mutta ei minun oma näkemys tuosta paljoa poikkea. Mites täällä yritykset suhtautuisi tuollaiseen likimain 50 prosentin palkankorotuksiin matalapalkkaisille aloille?
Hyvä kysymys. Mitähän Merkel oikein ajatteli hyväksyessään tuollaisen ehdotuksen kertarysäyksellä? Järjetön teko yritysten kannalta katsottuna. Ja kun se vaikuttaa myös suoraan maan talouteen.
Parikin vaihtoehtoa tulee mieleen: 1) kokeillaan demarilinjaa (käy huonosti, ja seuraavien vaalien jälkeen CDU & FDP taas puikoissa. 2) Saksa valmistautuu hyväksymään EKP:n taselaajennuksen vuodenvaihteen jälkeen, inflatoimaan hieman omaa talouttaan ja yhdistettynä USA:n keskuspankin osto-ohjelman taaperointiin (=vähentävät kuukausittaisia jvk-ostoja), EURUSD kohtaa pitkästä aikaa myyntipainetta, joten Saksa pystyy pitämään makronsa suunnilleen ennallaan. Tarvittaessa voivat hillitä kiinteistömarkkinoiden kuplaantumista verotuksella, mikä kaikenlisäksi tasapainottaisi kivasti elvyttävämmänkin budjetin.
Niin, mutta taisipa vaaliohjelmassaan SPD luvata myös avittaa kriisimaita rahallisesti ja vähän muitakin solidaarisuuden nimissä. Ei käsittääkseni edes puhuttu takauksista vaan suorista lainoista tai avustuksista. Samaa loogisuutta eli solidaarisuutahan ajaa meillä SDP (=kuuluu ideologiaan) kokoomuksen hyväksynnällä.
Kestääkö yhteistyö Saksan hallituksella kaikki tulevat ”tarverahoitukset”, sillä niitähän on tulossa varmasti. ESM taitaa myös tarvita lisäpääoma myös Saksalta kun rahasto alkaa rahoittamaan pankkeja.
Joo, oikein monitoimikone, jolla putsataan Suomen pellotkin. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Tällä se ”orastava” talouskasvu käynnistyy. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Muiden kuin kannattamansa puolueen irvisteleminen on aina paikallaan(?), eikä sitä missään nimessä kannata jättää vain yhdelle blogistille:)
Ilmoita asiaton viesti
Tätä voikin pitää eräänlaisena ”ennustuksena”, jos kuvasta ei saa riittävästi vihjeitä niin se johtuu vain minun huonosta piirrostavasta. 😀
Ilmoita asiaton viesti
No nyt selkeni, kuvassasi on väärä sana: po. aivan aluksi. Korjaa mitä pikimmiten!
Ilmoita asiaton viesti
Sehän viittaa sitten jo liiaksi henkilöön? (Nyt pitää ladata näppiksen akut, kaiketi mulla oli vara-akut…)
Ilmoita asiaton viesti
Näppikseen(kinkö)?
Ilmoita asiaton viesti
Njuu, mutta nämäkin ovat jo hieman ehtineet menettää varaustaan. Ehkä selviän tästä illasta. Pitää vaan lukea enempi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuohon ei ennustajaa tarvita, typeryytensä
peittämiseksi oli jotain kehitettävä, mutta
kun ensin menee suhteellisuudentaju, sitten
todellisuudentaju…
ZiZZOZ – Urpiaisen puheet tukevat kuin köysi
killuvaa hirtettyä. Heimomme on hieman hidas,
ehtii vain maksamaan laskut; ei muuhun ole
näillä näytöillä.
Toki onhan sekin mahdollista että Jutalle
luvattu evantra noista puheista – tokitoki.
Täst’edes elän toivossa että Denarit
yltyvät morfiseen resonanssiin.
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 3
Ilmoita asiaton viesti
Hauska nähdä, mihin tämä johtaa. Pidän sitä varsinaisena ihmeenä, jos viime viikonlopun edesottamukset eivät tule edestänsä löydetyksi.
Ilmoita asiaton viesti
En halua uskoa, että politiikka on sitä, mitä Urpilainen nyt esittää. Haluan uskoa, että kyseessä on Urpilaisen toimintahäiriö. Mikäli nimittäin kyseessä ei ole Urpilaisen, vaan politiikan toimintahäiriö, olemme lirissä.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä mieltä minäkin että jos poliitikoilta tulee yksikin kotiin päin vetävä harkitsematon lausunto niin lirissä ollaan. Puolueessa jos toisessakin, ja ennen kaikkea koko maassa.
– Pitäisiköhän tähän loppuun vielä laittaa se yleisessä suosiossa oleva lausunto, että en ole ko. puolueen kannattaja 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Aika moni on vaahdonnut talouden tasapainottamisen tärkeyttä vuosia. Aika moni muu puolue hallituksessa nämä linjaukset teki.
SDP:n ”ansioksi” tässä yhteydessä jää talouden tasapainottamista VAIKEUTTAVA oppivelvollisuusiän nostaminen. Urpilainen vetelee oppositiopolitiikkaa hallituksessa. EDIT: pointtini siis on, että yhteistyötä tehtäessä on noloa, että statistin roolissa ollut nostaa itsensä aurinkokuningattareksi. Hieman vaatimattomampi asenne ja ansiottomien itsekehujen heittelyn välttely olisi mielestäni sopivaa. Mutta kelpaa varmasti SDP:n äänestäjille. Kokoomuksen puolelta terveiset olivat vähintään yhtä kylmiä:
Kokoomuksen Grahn-Laasonen ja Männistö: ”Missähän Urpilainen on käynyt kesälomalla vesihiihtämässä?” – Verkkouutiset
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Mannisto_Gr…
Ilmoita asiaton viesti
Tästä voi tulla vielä surullinen teatteri. Riippuu nyt siitä, jäädäänkö arvailemaan kuka tuon härvelin toi tallista ulos – vai aiotaanko sillä huristella pellot matalaksi.
Ilmoita asiaton viesti
No, ihan kansantaloustieteen valossa suunta on selvä – velkadeflaatiota kohti ja growsterity-meiningillä. Koska ”markka-aika oli kaameaa” ja ”meillä Teknologiateollisuudessa”. Urpilainen ampuu itseään jalkaansa ottaessaan kunnian paketista, joka tullaan muistamaan alkusoittona -10% BKT-muutokselle.
Ihan kuten Lipponen otti aikoinaan eurosta kunnian itselleen. Tai Koivisto vahvasta markasta ja rahamarkkinoiden liberalisoinnista.
Ilmoita asiaton viesti
Mä olen varovaisempi sanoessani, että jospa kyykätään vain siinä 5 ja 7 prosentin välissä.
Syy: onhan tässä tultu hiljalleen jo alas, jos lähtötaso olisi vähän aiempi niin se 10 prossaa ei olisi mikään mahdottomuus.
Ilmoita asiaton viesti
Kyykkäprosenttiarvaukseni on sama kuin sinulla. Kymppi lipsahti, koska aina kannattaa varautua huonompaan lopputulokseen. Huomaa, että ”korjaukset” eivät välttämättä jää tähän. Asiaanhan kuuluu, että sitten, kun alkaa mennä huonosti, määrätään samaa lääkettä lisää. Valitettavasti meiltä puuttuu Krugman type II-kriisin mahdollisuus, mikä pakottaisi poliitikot toimimaan oikein.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, ymmärrän kyllä pointtisi. Jos nyt vedetään kunnolla matalaksi niin se 10 prossaa ehtii kyllä tulemaan parin vuoden aikana, ja nimenomaan niin – että väärää lääkettä otettiin vain liian vähän.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota Kokoomuksen ulostuloa Urpilaisen johtajuusohjaksiin tarttumisesta olen odotellut. Näyttääkin otetun hyvänlainen takapotku SDP:lle mitä tulee sanalliseen antiin; ”Tässä samassa voimanpuuskassa voidaan varmasti ratkaista maaliin saakka kuntauudistus, sote-uudistus ja eläkeuudistuskin, eikö vaan”, kokoomuksen Lasse Männistö ja Sanni Grahn-Laasonen kannustavat tiedotteessaan.” Verkkouutiset
Onkohan erimielisyyttä ilmassa puolueiden välillä kunta- ja soteuudistuksen suhteen, niin tuosta lausunnosta voi hyvin vetää johtopäätökset tuohon suuntaan.
Sanni Grahn-Laasonen ja Lasse Männistö lausahtavat vielä riemukkaan toteamuksen;
”Nyt vaan, Jutta, lisää suurta johtajuutta ja tarmokkaita askelia! Lupaamme, että Kokoomus ei pistä hanttiin, kun esität lisää talouden tasapainotusta ja uusia rakenteellisia uudistuksia”.
Männistön ja Grahn-Laasosen mukaan kokoomus on mielellään jatkossakin ideapankkina, jos demareilta uhkaavat omat ideat loppua. Lisää hyvää ”herjan heittoa” takaisin;
”Meille sopii hyvin, että niin Sdp kuin muutkin puolueet ottavat johtajuuden meille tärkeistä asioista. Tärkeintä on lopputulos! Eli ole hyvä Jutta, anna mennä, ei muuta kun taloutta tasapainottamaan sinun johdollasi”.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä huomio. Tuntuisi oudolta, jos kunta- ja soteuudistuksessa olisi täysi harmonia päällä, että tuollainen ulostulo tulisi Kokoomukselta. Arvatenkin tätä growsterityäkin on emmitty, mutta sitten tapahtui jotain aivan käsittämätöntä.
Tässä voi olla sekin vaihtoehto, että nyt pedataan ”kovalla pelillä” pinnoja himaan eurovaaleja ajatellen, myrkky ei välttämättä ehdi vaikuttamaan vielä siinä vaiheessa. Mutta sitten vuoden päästä pitäisi kehitellä uudet juonikuviot.
Ilmoita asiaton viesti
Muistan kun aikoinaan Pitskussa Romppasen tehtaalla koestettiin generaattoreita. Jos sattui että magnetointivirrat meni vähän sinne päin niin kone niin sanotusti ryntäsi.
Kiihdytti kierrosnopeutensa kunnes kone hajosi keskipakovoimista johtuen tuusan p****ksi.
Pelkään pahoin että Henrin tarkoittama kone ei sitä tee.
Ilmoita asiaton viesti
Fyysikkominäni onneksi lukee tuon niin, että tarkoitit tietysti keskihakuvoimaa. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Niin no, Urpilainen taisi herätä siihen että asemaansa puolueen puheenjohtajana ääneen kyseenalaistetaan, oli sitten tehnyt päätöksiä ja antanut lausuntoja yksin tai omine sisäpiireineen.
Ilmoita asiaton viesti
Mähän sanoin, että tämä kelpaa SDP:n kannattajille (ref: Tyryn puheenvuoro). Parodiahorisontti.
Ilmoita asiaton viesti
Lauri Korhonen 1.12.2013 19:21: ”Luulen että kykypuolue luovutti johtajuuden ihan tarkoituksella. Ei sillä että päätös olisi ollut heille vaikea mutta saivatpa vasemmiston mukaan ottamaan tuosta kunniaa itselleen.
Todennäköisesti demarit (vasemmisto) ei edes tajunnut mikä heihin iski. Kuinka heitä vedätetään.”
http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155089-hallit…
😀
Ilmoita asiaton viesti
Voisiko tällainen ”toimintahäiriö” johtua kaksoisroolista? Välillä hän on puolueensa puheenjohtaja, ja välillä EU:n (BuBa, komissio…) lakeijana valtiovarainministeri?
Pianpa tuo selviää, kumman roolin toimintahäiriöstä on kyse.
Ilmoita asiaton viesti
Puheenjohtajuus on katoavaista, euroveljet eivät. Go and figure.
Ilmoita asiaton viesti
Aika mielenkiintoinen irtiotto. Ja samaan aikaan Kokoomuksen piiristä on ollut havaittavissa jonkinasteista hermostumista kritiikkiä kohtaan; Näinpä tässä viikonlopun aikana jopa yhden aikamoisen hepulin Kataista kohtaan esitettyä perusteltua kritiikkiä kohtaan. Turhautuminen alkaa näkymään ulos asti. Toisesta paikasta Kokoomuksen sisältä kuulin, että sielläkin oltaisiin viimeinkin kyllästytty nykyisen puoluejohdon ja hallituksen saamattomuuteen.
Tässä voimme siis olla tilanteessa, jossa vääntöä ei niinkään käydä puolueiden välillä vaan paremminkin puolueiden sisällä. Ja mihin vääntöön myös Urpilaisen ulostulokin oli tarkoitettu.
Suomen asioita hoitamaan kykenevämmät syrjäyttäneet poliittiset broilerit ja pyrkyrit ovat viimeinkin helisemässä. Olisimme saamassa todellisia vastuunottajia poliittisen suosion kalastuksen mestareilta. Jo olisi aikakin, mutta liekö turhaa toiveajattelua…
Ilmoita asiaton viesti
Saimme erittäin mielenkiintoisen hallituksen, jonka ainoa päämäärä oli pitää tukihanat Eurooppaan auki.
Kaikesta muusta sitten tapellaan ja koitetaan kalastella jokainen irtopiste, minkä nyt voi – oli se sitten puolueen ideologian mukaista tai ei.
Oletin virheellisesti, ettei vasemman laidan hallituspuolueet lähde silmittömään leikkausvimmaan, mutta erehdyin pahemman kerran. 😀 Nyt he pitävät sitä jopa omana ideanaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä mieltä minäkin että leikkaukset olisi pitänyt ulkoistaa oppositiopuolueille 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Teknisestihän niin tapahtuukin. Suurin osa muutoksista astuu voimaan vasta seuraavalla hallituskaudella. Vaihtoehto a) PS:lle asetetaan taas ”hanat auki Eurooppaan” kynnyskysymykseksi ja PS kieltäytyy, vaihtoehto b) leikkaukset astuvat voimaan sopivasti 2015-2017 ja n. puolet äänestäjistä saa kuvan, että PS mokasi.
http://www.youtube.com/watch?v=RYzZPsK78Gg
Ilmoita asiaton viesti
Onhan mahdollista kumota nuo tämän hallituksen ”viisaat” päätökset ja tehdä toisenlaiset paremmat päätökset, jotka saatetaan voimaan pikaisesti. Leikkaukset menoista joiltakin momenteilta joilla ei ole vaikutusta kansalaistemme elintasoon. Kuten esim. Nato-operaatioihin osallistumisista, kehitysmaa-apu järjestetään uuteen uskoon (tukee kotimaan työllisyyttä),lakkautetaan tarpeettomat virastot. Niitähän on, kuten maahanmuuttoon liityviä jne.
Ilmoita asiaton viesti
Niitä kumoamisesityksiä olisi syytä tehdä sitten jo nyt. Toivottavasti PS niitä tehtailee. Toisaalta tässä on lähiaikoina yksi hyvä tilaisuus tulossa, jossa tämän voin ottaa esille – vaikka taitaa tämä episodi olla muutoinkin puheenaiheena.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoittamasi perusteella Soinin luulisi asettuvan ehdolle europarlamenttivaaleihin / kotimaassa ei olisi muita kuin huonoja vaihtoehtoja.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Seijan mielestä jokin vaihtoehto hyvä? Et ole liiemmin omia näkemyksiäsi tuonut esille. Paitsi nyt tänään vähän vihjailit siihen suuntaan, ettei demarit ole ykkösvaihtoehtosi (olen kyllä arvellut pidemmän aikaa, että mikä on…)
Ilmoita asiaton viesti
Soinilleko?
Ja mitä tähän kirjoittamaasi ”(olen kyllä arvellut pidemmän aikaa, että mikä on…)” tulee niin olet päättelykykysi huomioon ottaen todennäköisesti ainakin oikeilla jäljillä 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ei, vaan Suomelle.
Ilmoita asiaton viesti
Meinaatko että pitäisi pistää Soinia paremmaksi, hän kun sanoi hallitusneuvotteluiden aikaan 2011 niinkin että Portugalin pelastaminen voi olla Suomen etu.
Mutta muuten olen siinäkin samaa mieltä kuin Soini, että Suomi ei voi yksin erota eurosta, enkä muutenkaan ole eurosta eroamisen kannalla. Jos nyt eurosta on kyse.
Ilmoita asiaton viesti
Lähinnä kiinnosti, että oletko mitä mieltä taantumassa säästämisessä (vyönkiristelystä)?
Jos meitä ohjaa pelko 20 korkopisteen noususta velkakirjamarkkinoilla, niin onko tämä nyt aivan aiheellista?
Ilmoita asiaton viesti
En ole siitä sen kummempaa mieltä kuin että liika on aina liikaa, mutta rajan ennakointi minkin vaikutuksineen on vaikeaa. Nuorallatanssiahan tämä on ollut, ja tulee vielä ainakin toistaiseksi olemaankin.
Jälkiviisastelun puolelle kun päästäisiin, niin a vot.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikuttaa hyvin rehelliseltä vastaukselta. Nythän olisi mahdollisuus tehdä ”pölhöpopulistit” – eli olla jälkiviisas näin etukäteen? 😉
Ilmoita asiaton viesti
Mielettömyyttä on monenlaista, ilmeisesti kerrankin Jutta tunsi pientä pelkoa. Katsoin tuon Hesarin uutisen, ainut asia joka tuli mieleen, silmän räpäyksessä. Mljoonasade – Olkinainaen.
https://www.youtube.com/watch?v=RvKcnfWqG8g
Toivotaan ettei tahti olisi tämä.
Ilmoita asiaton viesti
Varmemmaksi vakuudeksi Juho Antikainen (vas) blogissaan Hallituksen esittelemä rakenneuudistuspaketti: ”Valtion taloudellinen tilanne vaatii radikaaleja säästötoimenpiteitä”
Tunnustan – meinasin tippua tuolilta kun tuon luin. Luulin ensin että Urpilainen on ainoa vasemmalta joka on kokenut herätyksen. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Tässä sitä pohditaan, mitä tapahtuu kun leikellään. =D
Ilmoita asiaton viesti
Raha on kova konsultti myös politiikassa. Mitähän Suomen eliittihallituksessa alkaa tapahtumaan jos ja kun luottoluokittajat tosissaan puuttuvat menoomme.
Suomen talouskehitystä ei ole käsittääkseni vielä huomioitu markkinakoroissa.
Mutta esin Hollannissa se on jo tehty.
Luottoluokittajat kuitenkin tulevat markkinoiden jäljessä ennemmin tai myöhemmin.
Suomeenkin.
Kyllä soijaa pukkaa Cässin otsalle ennen kuin puolitoista vuotta on kulunut.
Ilmoita asiaton viesti
Kestää Suomen kohdalla vielä jonkin aikaa tuo seuraaminen ennen kuin luokitus tipahtaa. Kestihän Hollanninkin kohdalla jokunen aika ennen kuin luokitus tippui.
Ilmoita asiaton viesti
Ranskan kohdalla ei (siis tämä AAA -> AA+). Jälkimarkkinakorot siinä 2,25 prosenttia. Katastrofi? (Suomella nyt n. 1,95 prosenttia).
Ilmoita asiaton viesti
Eihän tuo Ranskan kohdalla nyt vielä kovinkaan vakavaa talouden horjuttamista tiedä, 0,3 % korotus (2,5 mrd lainan vuoden korkoon korotusta 7,5 milj.). Onko sekin tilapäistä heilahtelua? Saattaahan Suomenkin kohdalla korko nousta tuosta 1,95 % hieman jolloin ero ei enää ole tuota 0,3.
Ilmoita asiaton viesti
Ei minustakaan nuo ole niin katastrofaalisia lukuja, joiden vuoksi tulisi täristä kauhun vallassa. Ruotsinkin kympit on päälle 2,3 prosentin. Ei nyt ole ihan viime päivinä kuullut kuitenkaan minkäälaista ”Ruotsi on selvitystilassa ja IMF on matkalla Tukholmaan” -uutisia.
Ilmoita asiaton viesti
Sivuhuomautus. Elonkorjuuta ei helpottane euron hiipiminen taas 1,36:n tuntumaan eli pari centiä viimeisen 3 viikon aikana? Sehän ehti käväistä 1,335:ssä…
Ilmoita asiaton viesti
Eikös selkänah… siis viljasta silloin saa parempaa hintaa? 😉
Ilmoita asiaton viesti
Eräs itseäni fiksumpi alter egoni sanoi 21.11, että ”We will thus see a steady stream of verbal interventions from Europe every time the euro tries to show strength. Should the EURUSD start climbing above 1.36-level, ECB-related headlines would be probable.”
Draghi ei ole tyhmä. Olen oikeastaan aliarvioinut hänet. Privaatisti hän on sanonut, että OMT on systeemikriisin backstop, eikä mikään pelastusohjelmassa olevan maan tukimuoto. Lisäksi hän on sanonut, että Etelä-Eurooppa ei ole kilpailukykyinen mikäli EURUSD on yli 1.30.
Tämä siis on vain sitä, mitä ihmiset ovat privaattikeskusteluista kertoneet. Todennäköisesti hän on sanonut paljon, paljon muutakin, mitä ei ole vuodettu julkisuuteen. Tästä vedän johtopäätökset:
1) Mario Draghi tietää, kuinka karmea tilanne oikeasti on, mutta puhuu julkisuudessa toista virkansa puolesta.
2) Fantsuttelijat ovat ihan pihalla – Draghikin on jo persuuntunut.
3) Jos Draghi tietää, olen aivan varma, että Merkel, Hollande, Rajoy, Letta, Bundesbank, IMF, OECD ja oikeastaan kaikki rahoitusalalla kannuksensa ansainneet tietävät.
4) En ole ollenkaan varma, tietääkö Katainen.
5) Olen aivan varma, että n. puolet suomalaisista äänestäjistä ei tiedä.
6) Kulisseissa on jotain outoa liimaa, mikä pitää sirkuksen kasassa, jonka luonteesta voimme esittää vain arvailuja.
Ilmoita asiaton viesti
Melkein vuosi sitten:
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/127106-…
EDIT: ja siinä on linkki kesäkuun alun näkemykseeni vuodelta 2012. Pölhöpopulistina tietysti kaikki päin seiniä, nicht war?
Ilmoita asiaton viesti
Ohi blogin aiheen seuraava Taloussanomien kirjoitus, jossa Saksassa Telekom panee kilometritehtaalle 4000-6000 työntekijäänsä. Alkaako Saksassakin jo yskiä talous? Johtuuko uudesta hallituksesta ja sen sopimasta vähimmäispalkasta? SPD oli Saksassa tuon vaatimuksen takana, joten alamäki kutsunee sielläkin.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota… Uusimmassa The Economistissa oli juttua SPD:n vaateista. Lehden mukaan Saksa potkii itsensä pihalle. Minimipalkkajuttu oli yksi asia. En ole aivan varma, joko tällaiseen varauduttaisiin. SPD:hän äänestää hallitusohjelmasta parin viikon päästä.
EDIT: Tässä kirjoitus siitä PS:n sivuilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Henri linkistä ja hyvästä kirjoituksestasi. Tuosta Saksan SPD:n äänestyksestä hallitusohjelman hyväksymisestä ei ainakaan tuon vähimmäispalkan osalta ole odotettavissa soraääniä, sillä vaatimus oli puolueen ehtona hallitukseen menolle. Muistelisin lukeneeni jotta myös Merkelille ennettiin valtuudet hyväksyä tuo vaatimus.
Suuri kysymys onkin kuinka saksalaiset yritykset tulevat ottamaan vastaan tuon päätöksen, sillä kyllä sielläluultavasti on valtava määrä pk-yrityksiä, joissa on maksettu huomattavasti pienempää palkkaa. Irtisanomisia ja lopettamisia kuten Suomessa?
Ilmoita asiaton viesti
Kuten varmaan uutisen luonteen vuoksi ymmärrät: informoin vain siitä, mitä asiasta on sanottu.
Mutta ei minun oma näkemys tuosta paljoa poikkea. Mites täällä yritykset suhtautuisi tuollaiseen likimain 50 prosentin palkankorotuksiin matalapalkkaisille aloille?
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kysymys. Mitähän Merkel oikein ajatteli hyväksyessään tuollaisen ehdotuksen kertarysäyksellä? Järjetön teko yritysten kannalta katsottuna. Ja kun se vaikuttaa myös suoraan maan talouteen.
Ilmoita asiaton viesti
Parikin vaihtoehtoa tulee mieleen: 1) kokeillaan demarilinjaa (käy huonosti, ja seuraavien vaalien jälkeen CDU & FDP taas puikoissa. 2) Saksa valmistautuu hyväksymään EKP:n taselaajennuksen vuodenvaihteen jälkeen, inflatoimaan hieman omaa talouttaan ja yhdistettynä USA:n keskuspankin osto-ohjelman taaperointiin (=vähentävät kuukausittaisia jvk-ostoja), EURUSD kohtaa pitkästä aikaa myyntipainetta, joten Saksa pystyy pitämään makronsa suunnilleen ennallaan. Tarvittaessa voivat hillitä kiinteistömarkkinoiden kuplaantumista verotuksella, mikä kaikenlisäksi tasapainottaisi kivasti elvyttävämmänkin budjetin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, mutta taisipa vaaliohjelmassaan SPD luvata myös avittaa kriisimaita rahallisesti ja vähän muitakin solidaarisuuden nimissä. Ei käsittääkseni edes puhuttu takauksista vaan suorista lainoista tai avustuksista. Samaa loogisuutta eli solidaarisuutahan ajaa meillä SDP (=kuuluu ideologiaan) kokoomuksen hyväksynnällä.
Kestääkö yhteistyö Saksan hallituksella kaikki tulevat ”tarverahoitukset”, sillä niitähän on tulossa varmasti. ESM taitaa myös tarvita lisäpääoma myös Saksalta kun rahasto alkaa rahoittamaan pankkeja.
Ilmoita asiaton viesti
Sitten kysymään tätä Weidmannilta. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Weidmann ei ole ikuinen. Kun Saksan intressit muuttuvat, Weidmann vaihtuu.
Ilmoita asiaton viesti
Jürgen Stark olisi ehkä vapaa? 😉
Ilmoita asiaton viesti