Vasemmisto petti äänestäjänsä

Eilisen erinomaisen katsauksen erilaisiin näkökantoihin tuonut A-Talk sai jatkoa hieman viihtellisemmässä Pressiklubissa, joskin siinäkin puhuttiin asiaa. Tällä erää vasemmiston öykkäröintiä päästettiin selvittämään Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula. Näiden kahden ohjelman yhteenveto on: vasemmisto petti äänestäjänsä. Turhautuneisuus saa pettyneen vasemmistolaisen tarttumaan vaikka jääkiekkomailaan poikkeuksellisella tavalla.

Kontula, joka eduskuntaryhmänsä suosiollisella myötävaikutuksella on tarmokkaasti ajanut muuta Eurooppaa deflatoriseen lamaan, on nyt aikeissa tehdä saman tempun Suomelle. Heidän läheisin aatetoverillinen puolue SDP, on puheenjohtajansa mukaan herättänyt Suomen varsin selkeään maaliin: nyt aloitetaan leikkauspolitiikka.

Vasemmiston (tässä kontekstissa sekä SDP, että Vasemmistoliitto) tarjoama talouspolitiikka on toki näkynyt jo lähes taukoamatta tämän eduskuntakauden aikana tasaisena YT-uutisten ehtymättömänä virtana. Vannoutuneimpien kannattajien mielestä on parempi kuitenkin vaikuttaa ”sisältä päin”. Ainoa tapa, millä voidaan vaikuttaa on tämä tuhoisa talouspolitiikka. Lähtemällä hallituksesta toki olisi seuraamuksia, kuten esimerkiksi se, että vähemmistöhallitus joutuisi neuvottelemaan tarkemmin politiikasta ja Suomi-laivan kurssista. Nyt riittää, että se voi naputtaa leikkauslistoja toistensa perään vasemmiston nyökytellessä innosta päätään – ellei sitten välillä sillä suunnalla katsota, että kunnia maan ajamisesta talouskaaokseen tulee välillä napata itselleen.

Ymmärrän, että katkeroituneet vasemmistofanit näkisivät mieluusti PS:n räpiköimässä epätoivoisesti europakkopaidassa toteuttamassa tismalleen tätä samaa epäonnistuvaa talouspolitiikkaa. Se harmittaa niin paljon, että on aina aika ajoin muistutettava ”vastuunpaosta”.

Nyt vastuun kantaminen on vasta aluillaan. Tähän mennessähän siihen vastuukuormaan on vain tasaisin väliajoin lisätty taakkaa välillä kokeilematta, jaksetaanko sitä enää kantaa. Vasemmistoäänestäjät, vaikkakin vielä lukumääräisesti pienellä ryhmällään, on tarrautunut mailoihin ja pahvinaamioihin.

Toivottavasti se vastuunkanto nyt sitten maistuu. Sen verran terhakkaasti te – Vasemmistoliitto ja SDP – olette asiaa toitottaneet.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu