Vasemmisto petti äänestäjänsä
Eilisen erinomaisen katsauksen erilaisiin näkökantoihin tuonut A-Talk sai jatkoa hieman viihtellisemmässä Pressiklubissa, joskin siinäkin puhuttiin asiaa. Tällä erää vasemmiston öykkäröintiä päästettiin selvittämään Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula. Näiden kahden ohjelman yhteenveto on: vasemmisto petti äänestäjänsä. Turhautuneisuus saa pettyneen vasemmistolaisen tarttumaan vaikka jääkiekkomailaan poikkeuksellisella tavalla.
Kontula, joka eduskuntaryhmänsä suosiollisella myötävaikutuksella on tarmokkaasti ajanut muuta Eurooppaa deflatoriseen lamaan, on nyt aikeissa tehdä saman tempun Suomelle. Heidän läheisin aatetoverillinen puolue SDP, on puheenjohtajansa mukaan herättänyt Suomen varsin selkeään maaliin: nyt aloitetaan leikkauspolitiikka.
Vasemmiston (tässä kontekstissa sekä SDP, että Vasemmistoliitto) tarjoama talouspolitiikka on toki näkynyt jo lähes taukoamatta tämän eduskuntakauden aikana tasaisena YT-uutisten ehtymättömänä virtana. Vannoutuneimpien kannattajien mielestä on parempi kuitenkin vaikuttaa ”sisältä päin”. Ainoa tapa, millä voidaan vaikuttaa on tämä tuhoisa talouspolitiikka. Lähtemällä hallituksesta toki olisi seuraamuksia, kuten esimerkiksi se, että vähemmistöhallitus joutuisi neuvottelemaan tarkemmin politiikasta ja Suomi-laivan kurssista. Nyt riittää, että se voi naputtaa leikkauslistoja toistensa perään vasemmiston nyökytellessä innosta päätään – ellei sitten välillä sillä suunnalla katsota, että kunnia maan ajamisesta talouskaaokseen tulee välillä napata itselleen.
Ymmärrän, että katkeroituneet vasemmistofanit näkisivät mieluusti PS:n räpiköimässä epätoivoisesti europakkopaidassa toteuttamassa tismalleen tätä samaa epäonnistuvaa talouspolitiikkaa. Se harmittaa niin paljon, että on aina aika ajoin muistutettava ”vastuunpaosta”.
Nyt vastuun kantaminen on vasta aluillaan. Tähän mennessähän siihen vastuukuormaan on vain tasaisin väliajoin lisätty taakkaa välillä kokeilematta, jaksetaanko sitä enää kantaa. Vasemmistoäänestäjät, vaikkakin vielä lukumääräisesti pienellä ryhmällään, on tarrautunut mailoihin ja pahvinaamioihin.
Toivottavasti se vastuunkanto nyt sitten maistuu. Sen verran terhakkaasti te – Vasemmistoliitto ja SDP – olette asiaa toitottaneet.
😀
Huvä yritys, mutta Perussuomalaiset rp:tä voi tosiaan hyvällä syyllä syyttää/kehua vastuunpakoilusta.
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen erittäin tyytyväinen siihen, että puolue ei lähtenyt hallitukseen. Se oli kyllä yksi niistä perusedellytyksistä, joiden vuoksi ylipäätänsä liityin. Loppujen lopuksi asian ratkaisi hyvin pieneltä tuntuva yksityiskohta, mutta jossainhan ne rajat aina kulkevat.
Ilmoita asiaton viesti
Johonkinhan se raja on vedettävä.
Minulle taas Vasemmiston osallistuminen hallitusvastuuseen ei ollut sen luokan kysymys, jonka vuoksi olisin puolueesta eronnut. Päätös oli perusteltu.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrän. Enempikin se VAS:n liike on tuonut näitä potkuhakuisia uutisia.
Ilmoita asiaton viesti
Aika merkittävästä puolueesta onkin sitten kyse, kun pystyy itsestään romauttamaan Suomen vientiteollisuuden?
Itselläni tuli henkilökohtaisesti jo kolmannet yt-neuvottelut äskettäin läpikäydyksi – näin yt-alan ammattilaisena voinen todeta, että sopeutuminen on Vasemmistoliiton hallitusaikana huomattavasti aikaisempaa nopeampaa…
Ilmoita asiaton viesti
Viittasin kahteen eduskuntaryhmästä erotettuun kansanedustajaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa.
Praktisesti viisain teko tuo ryhmästä erottaminen, Vasenryhmäläisten omaksikin parhaaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kyllä samaa mieltä. Tosin ei se potkuhalukkuus oikein tahtonut jäädä siihen.
Ilmoita asiaton viesti
Kieltämättä, Vasemmistoliitto (ja vasemmisto yleensäkin) uskoo tietävänsä, mikä muille on parhaaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Miten tämä kommenttisi määrittää vasemmistoliiton nykyistä hallituspolitiikkaa- onko vas.liiton yksi parhaista hallitussaavutuksista siis mielestäsi kiihtyvä YT-neuvottelujen rytmi? Mitä tällaisessa hallituksessa mukanaololla työväenliikkeellä on voitettavaa, jotenkin kovin vaikeaa kuvitella millaisia voittoja on vasemmistoliitto hallituksessa saavuttanut. Omat vaihtoehdot tuntuvat vas.liitolta myös tyystin puuttuvan vaikka asetelma huutaisi niitä, kataisen ja kokoomuksen kainalossa on ilmeisen lämmin olla statistina vai kuinka.
Ilmoita asiaton viesti
🙂 Huono yritys, Antikainen.
”Vastuunkanto” on suomeksi, että luvataan yhtä ja tehdään toista, tietoisesti valehdellen jo lupausta annettaessa.
”Vastuunpakoilu” on suomeksi sitä, että luvataan yhtä ja myös tehdään se.
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155687-…
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmistoliiton hallitusvastuuseen osallistuminen on suoran keskustelun ja sen myötä äänestyspäätöksen tulosta, demokraattisesti jäsenistön ääntä kuullen tehty valinta siis.
Ainakaan minä Vasemmistoliittoa ja -liittolaista kansanedustajaehdokasta äänestäneenä en tunne tulleeni petetyksi siinä asiassa. Toki sinulla voi kieltämättä olla erilainen kokemus….
Ilmoita asiaton viesti
Juho, ehkä kaikki eivät ole luovineet läpi kolme YT-neuvottelua yhtä onnekkaasti kuin sinä – ja näkemysero voi syntyä siitä?
Ilmoita asiaton viesti
vasemmistoliiton hallitustaipaleesta tulee lähinnä mieleen luovutustappio ja oman politiikan täydellinen kasvottomuus.
Ilmoita asiaton viesti
Minulle ei tule, mistä se johtuu sitten?
Se johtuu ehkä poikkeuksellisista adaptaatiokyvyistäni, sekä tietenkin siitä, että globaali maailmanyhteisö on tiivistynyt. Moraalisempaa on (mielestäni) hakeutua sinne vallan keskiöön vaikuttamaan pienilläkin teoilla kuin marginalisoida itsenä (kansallisvaltioon piikkiaidan taakse omia markkoja perstaskussa tallettaen) nurkkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ref. Arhinmäen teesit vaalidebateissa. Olkoon tuo sinun näkemyksesi, minä kunnioitan sitä, vaikka olenkin eri mieltä. Leirini valitsin vasta vaalien jälkeen. En usko asiakysymyksien suhteen meidän olevan kauhean kaukana toisistaan. Uskollisuutta mille tahansa jengille pitää yrittää malttaa rajoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Minä tunnen. Jätin luottamustehtävät ja puolueen.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ja suuresti ymmärsin päätöksesi.
Ilmoita asiaton viesti
Minun vastuunkantoni on sitä, etten enää auta, tue enkä äänestä missään olosuhteissa Vasemmistoliittoa.
35:n vuoden putki on poikki (jos lasketaan VAS-liitto SKDL:n jatkajaksi).
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Hei Henri. Mie ku oon luullu, että siellä hallituksessa on päättämässä muunkin suuntaisia kuin vasemmistolaisia. Millo ne muut on lähteny livohkaan?
”Vasemmistoäänestäjät on tarttunu mailoihin”. Elä viiti Henri. Eihän miulla oo mailaakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin on, mutta mekkaloitisijat olivat vasemmistolaisia. Siksi nämä vasemmistolaiset kokevat tulleensa petetyksi. Kokoomuksen kannattajat pikemminkin ovat syöttämässä enemmän leikkauslistoja kuin eduskuntaryhmä ehtii vastaanottamaan, joten sillä suunnalla petetyksi tuleminen ei näy.
Lyhentelit lainausta siltä osin, että jätit siitä pois tarkentavan yksityiskohdan: lukumäärä on pieni – ainakin vielä.
Ilmoita asiaton viesti
Kuokkavieras-juhlia on järjestetty ennenkin, ja samalla ajatuksella yhteiskunnan ja päättäjien mätyydestä – toki Vasemmisto puolueena ymmärretään näissä piireissä tätä nykyä opportunistisena mukautujana, mutta kapinoinnin pääkohde on anarkeisteille aina systeemi itse…
Ilmoita asiaton viesti
Todistettavasti tätä vyyhteä ovat nyt olleet näissä kahdessa ohjelmassa ”puolustamassa” 2 SKP:n ja 2 Vasemmistoliiton jäsentä. Mutta jos haluat niputtaa nämä ”anarkisteiksi” niin se on sitten kokonaan sinun oma määritelmäsi – ei minun.
Ilmoita asiaton viesti
Kuokkijat ovat pääosin anarkistihenkisiä, ja vasemmistolaisesti asennoituneet näkevät heidän motiivinsa puoluejärjestelmiin sitoutuneista parhaiten. Monet heistä aitiopaikalta ja arjessaan.
kuokkavieras-tapahtuma ja sen jälkeinen, mellakaksi yltynyt mielenosoitus on osattava nähdä vain ajallisesti ja paikallisesti yhtenevinä. Mellakkaanhan ”osallistui” jokainen paikalla ollut ja poliisin tielle osunut henkilö…
Ilmoita asiaton viesti
Varmasti näkevät motiivit: heidän kannattajajoukkonsa riehuu, koska he ovat itse ajamassa täysin vastakkaista politiikkaa kuin mitä nämä kannattajat toivovat.
Kokonaan eri asia on, haluavatko he myöntää tämän. Meriselitysten listaa katsellessa huomaa, että helppo pala tämä ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kuin jo totesin, mellakkaan ”osallistui” jokainen paikan päälle osunut känninen teini – kuokkavieraiden motiiveista voi taas lukea autenttisesti heidän omilta kanaviltaan.
vallankumous.org
Ilmoita asiaton viesti
Ja tapahtuman järjestäjät eivät ”osallistuneet”?
Ilmoita asiaton viesti
Todennäköisesti ovat olleet paikan päällä – Paavo Arhimäkikin oli paikan päällä vuoden 2001 kuokkavieras-tapahtumassa, mistä useinkin julkisuudessa muistetaan mainita. Joissain yhteydessä hänet on nimetty kyseisen miekkarin järjestäjäksi, mikä ei tosin pidä paikkaansa, koska journalisteilla on ammattietiikkansan vuoksi tapana ainoastaan uutisoida tapahtumista – ei siis järjestää niitä uutisoitaviksi…
http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/kolumnit/2…
Ilmoita asiaton viesti
No se taas johtuu siitä, että media ei tiedä ketkä siellä taustalla häärii. Mä voin sanoa, että siellä oli aika vahva taho, joka ei tule sieltä mistä luulet. En kuitenkaan ymmärrettävistä syistä tässä avaa asiaa sen enempää.
Ilmoita asiaton viesti
No ei kyllä varmastikaan kannatakaan, jos ei pysty pistämään todistusaineistoa pöytään. Nämä mainitsemani ovat nyt itse ilmoittautuneet tapahtuman puoltajiin tai ”paapojiin”.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä minusta tässä Myllyniemellä on ihan vinha perä. Julkisuudessa yritti esimerkiksi sosiologi Eranti selittää mielenosoituksia sillä, että maassa on oikeistolainen presidentti. Todennäköisesti aivan yhtä suuri merkitys lienee kuitenkin sillä, että vasemmisto istuu sen omien kannattajienkin keskuudessa epäsuositussa hallituksessa, ja juhlii ministeritasolla samaisen presidentin vastaanotolla.
Mikäli vasemmisto olisi oppositiossa, pettymys kanavoituisi kukaties kivuttomasti parlamentaarisesti. Mutta kun vasemmisto onkin hallituksessa, protesti purkautuu kaduille, ja näkyy yllättäen anarkistien ja kommunistien esiinmarssina.
Toisin sanoen, syntyy ulkoparlamentaarinen oppositio. Ei mikään tavaton yhteiskunnallinen ilmiö.
Ilmoita asiaton viesti
Anarkismi eteni kaduille 70-luvun lopussa, jolloin Suomessa elettiin vahvaa vasemmistolaista aikakautta ja hyvin muistaakseni sen aikainen yhteiskuntavastainen nuorisoliikehdintä oli laajaa. Punkin retoriikka riittää selventämään sen rajuutta.
Minusta tällaiset yksittäisiin henkilöihin tarttuvat selitysmallit ovat tässä yhteydessä likinäköisyyttä eikä myöskään yksittäisen puolueen harjoitttama politiikka riitä Tampereen tapahtumien syyksi. Toki voin tässä yhteydessä keskustelun piristeeksi esittää hypoteesina, että Perussuomalaisten suojelukseensa ottama rasismi on pillastuttanut oikeudentuntoiset, emotionaalisesti puhtaasti ajattelevat nuoret…
Ilmoita asiaton viesti
Oikeudentuntoista ja emotionaalista työtään tekevän poliisin sekä eläinten pieksämistä ja paikkojen hajoittamista.
Puhdasta äärivasemmistolaisuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Kommenttisi on puhdasta viestiliikenneverkon ylikuormittamista. eli spammia 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Hyvinkö upposi? 😀
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kukapa sitä spammista tykkää?
Ilmoita asiaton viesti
Yleisyydestä päätellen aika moni. 😀
Kerrotko mikä kommentissani meni väärin. Tapahtumat tiedetään samoin kiekkovieraiden esittämät kommentit sitoutumattomista vasemmistolaisista äärivihreistä etc.
Ilmoita asiaton viesti
Hevosten hakkaaminen ja paikkojen rikkominen ei kuulunut kiakkovieraiden suunnitelmiin…
Ilmoita asiaton viesti
Oijoi. Suunnitelma petti siis.
Sehän kuulostaa aivan samalta mitä tämän blogin otsikko.
Ilmoita asiaton viesti
No, perus-petet alkoivat riehua…
Ilmoita asiaton viesti
Kerro toki lisää.
http://www.skp.fi/vaalit/kunnallisvaalit-2012/Tamp…
Ilmoita asiaton viesti
”Se riippuu teistä.”
Siitä voi sitten palata vaikka avauksen otsikkoon – ja itse tekstiin.
Ilmoita asiaton viesti
Keiden puolella luulet poliisien olevan?
Ilmoita asiaton viesti
Tästä kommentista voin helposti olla samaa mieltä- persut alkaa hieman liikaa identioitumaan salonkikelpoiseksi eduskuntapuolueeksi, puoluetuen marinoimaksi ryhmäksi, joka ei ymmärrä että kansa äänesti sitä muutoksen takia eikä jaarittelevan konservatismin. Kokoomus, kepu ja demarit riittävät jo sitä osastoa ja persujen pitäisi tämän suhteen herätä- nyt he ovat vaipumassa tuohon samaan mitättömyyteen ja vaihtoehdottomuuteen, vaikka aika ja kansa huutaa oikeaa vaihtoehtoa.
Ilmoita asiaton viesti
Kielletty kansa-kortti siis.
Jos väitän että äärivasemmistolaiset ja tai ääripunavihreät EIVÄT äänestäneet persuja niin olenko kovinkin väärässä mitä luulet?
Ilmoita asiaton viesti
Ihan varmasti rasismin nousu Perussuomalaisten myötä on aggravoinut tilannetta. Ei mitään epäilystä. Laitavasemmalta pelätään sitä, että fasistit saa kadut ja seuraavaksi uudelleenkerrataan natsisaksan tilannetta.
Ilmoita asiaton viesti
Mellakoitsijat olivat suurimmaksi osaksi kakaroita jotka eivät ole poliittisesti sitoutuneita. Enkä yhtään ihmettele, että on turhautuneita nuoria.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitatko – hyödyllisiä hölmöjä?
Ilmoita asiaton viesti
En.
Ilmoita asiaton viesti
En minäkään pidä moiseen syyllistyviä erityisen hyödyllisinä.
Eli poliittisesti sitoutuneita siis.
Ilmoita asiaton viesti
Henri, heitäs arvio milloin Perussuomalaiset hajoavat? Kestääkö seuraaviin eduskuntavaalehin?
Ilmoita asiaton viesti
Haluatko alleviivata harmitustasi vielä enemmän?
Ilmoita asiaton viesti
Henri on puoluepolitisoinnissa pakkomielteinen.
No, minä en osallistu tähän ketjuun tämän kommentin enempää.
Kohta sieltä vedetään Pohjois-Korea-kortti esille. Niin käy aina.
Me, muun näkökannan omaksuneet emme viitsi vetää Chilen sotilasjunttaa esille.. Miksi, siksi että se on vain tyhmää… Siksi.
Ilmoita asiaton viesti
Itsehän et ole? =D
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se on, en minäkään ole Chilen tai muihinkaan sotilasjunttiin ole vedonnut vaikka välillä toki nousevat mieleen.
Ilmoita asiaton viesti
Markulla on taas vaikeaa tuo luetunymmärtäminen, viitannee tähän: http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156171-…
Ilmoita asiaton viesti
Tyry. Viitannet tähän?
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156171-…
Eikö sinusta Pohjois-Korea ole esimerkki siitä mihin omistavan luokan puuttuminen yhteiskunnassa voi johtaa?
Lievemaahan tuosta kirjoitti. Kiakkovieraat siitä unelmoi ja sitä aatetta mainosti.
En minä.
Ilmoita asiaton viesti
Lauri Korhonen unohtaa ottaa huomioon yhteiskunnallisen yleisen kehitystason- maailmanlaajuisesti eri alueet ja valtiot kehittyvät eri tahtiin ja se mistä jossainpäin puhutaan ei usein edusta todellisuuden rakenteita-puheet tuppaavat keulimaan suhteessaa aitoon reaaliseen tilanteeseen. Teorian yhteys käytännön toimivuuteen, se riippuu kehityksestä ja jos valtaklikki ei sitä ymmärrä niin kansan vika se ei ole. Toki ymmärrän jos et ymmärrä pointtia, en ala sitä rautalangasta vääntämään.
Ilmoita asiaton viesti
Valtaklikki? Alleviivauksesta näyttää tulevan uusi maan tapa.
Pitää huomata että kehitys voi olla myös taantuvaa eli negatiivista. Toki.
Eikö tämä ollut osa kiakkovieraiden yhteiskunnallista (lainausmerkeissä?) sanomaa ymmärsinkö oikein?
Ilmoita asiaton viesti
omaan valtaklikkiimme kuuluu käytännössä kaikki hallituspuolueet, ja oppositiosta kepun näytöt on myös jo nähty edellishallituksissa, aika on vain ajanut ohi. Persut taiteilee nyt vedenjakajalla hypätäkö konsensuksen kelkkaan vai esittääkö rohkeasti aitoja uusia vaihtoehtoja, ovat kallistumassa valitettavasti vaihtoehdottomuuden suuntaan.
Tottakai kehitys voi olla myös negatiivista, ja monesti pitkän jakson sitä onkin. Jossain vaiheessa taantuva konsensus kuitenkin murtuu ja uudet tuulet pääsevät puhaltamaan. Jos kuunteli varsin rauhallisesti artikuloineen kiakkovieraan puheita, löysi seasta myös teeman ”vapauden mahdollistaminen kaikille.” Omasta mielestäni studion a-talkin kiakkovieras ei vaikuttanut lainkaan väkivaltaan taipuvaiselta, olemuksen perusteella. Toki pyrki jonkinverran puhetasolla provosoimaan, muttei hän siinä sydänverellään mukana ollut, enemmän hänellä oli kuitenkin yllättävänkin pohtiva ote jos jaksoi seurata keskustelua neutraalisti ja puolueettomasti.
Ilmoita asiaton viesti
Myllyniemi, sinulla on yhtä vähän factoja esitettävänä, että jos Suomi eroaisi tai olisi eronnut niin Eu:a tai eurosta, että Suomen tilanne olisi nykyistä parempi, kuin minulla, että tilanne olisi nykyistä huonompi. Tosiasioissa on hyvä pidättäytyä ja ne ovat tällähetkellä, että eduskunnan, kuten suomalaisten, enemmistö haluaa pysyä niin Eu:a ja eurossa.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kyllä tietoinen siitä, että valtaosa suomalaisista ei ymmärrä mitkä narut täällä Suomea oikein ohjastavat. Hämillään huono-onniset sitten tarttuvat jääkiekkomailoihin.
Kyllä tätä hämmennystä on monessa muussakin euromaassa näkynyt, ja valitettavasti kovemmin ottein.
Pidän tärkeänä sitä, että se ymmärrys – miksi meille käy näin – lisääntyisi. Sitä kautta meillä on mahdollisuudet välttää vielä ikävämmät tapahtumat.
Ilmoita asiaton viesti
Tsiigaa säki tää ihan terapian vuoks… 🙂
=> https://t.co/P4bCytSe3M
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsi ja Tanska. Oliko vielä muuta kysyttävää?
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsi on Ruotsi, Tanska on Tanska, entä Saksa? Yksi yhteen vetäminen on ajanhukkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Haluatko todella kuulla Saksa-analyysin? =D
Ilmoita asiaton viesti
Esko Seppänen puhuu Suomen deutschlandisierungista. No, mikäs tässä vasallivaltiona ollessa. Maksetaan isännän pankkikriisitkin, että pysyisivät meihin tyytyväisinä.
Ilmoita asiaton viesti
Katsopas ny vaikka tämä ensin:
=> https://t.co/P4bCytSe3M
Ilmoita asiaton viesti
No joo, näinhän pitäisi mennä:
Puolue hankkii kannatuksen. Puolue neuvottelee hallitusohjelman. Puolue toteuttaa hallituksessa sovittua ohjelmaa ainakin hallituskauden puoliväliin. Lopun kautta puolue tekee äänestäjiä miellyttäviä päätöksiä seuraavia vaaleja ajatellen.
Persut jää yhteiskyvyttömänä ja populistishaluisina ikuiseen oppositioon elleivät sitten saa haluamaansa diktatuuria.
Ilmoita asiaton viesti
Jos nyt tätä hallitusohjelmaa olisi toteutettu edes muutaman päivän ajan niin näitä lätkämailoja olisi heilunut tämän tästä. Vilkaiseppa mitä siellä hallitusohjelmassa mainitaan velkaantumisesta. Vilkaiseppa sen jälkeen, mitä on itse asiassa tapahtunut.
Ilmoita asiaton viesti
Vaalilupaukset 2011
http://www.youtube.com/watch?v=FI9qHASYvI4
Paavo Arhinmäki kyseenalaistaa Suomen lainatakaukset talouskriisiin ajautuneille EU-valtioille. Ylen Vaalistartti 17.2.2011.
http://www.youtube.com/watch?v=M4i0NRqTs08
SDP:n kanta Portugalin tukipakettiin 12.5.2011
http://www.youtube.com/watch?v=E_-5k9BZo88
Hallitusohjelma 22.6.2011
http://valtioneuvosto.fi/hallitus/hallitusohjelma/…
Ilmoita asiaton viesti
Arhinmäki on yksi suurimmista kusettajista tässä maassa. On todellinen ihme, ettei tota äijää ole heitetty puolueestaan pihalle.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos änyt tätä hallitusohjelmaa olisi toteutettu edes muutaman päivän ajan niin näitä lätkämailoja olisi heilunut tämän tästä. ”
Pitäisikö jonkun ymmärtää tästä mitään?
Ilmoita asiaton viesti
Jos luet aiemman kommentin loppuun asti niin ymmärryksen pitäisi olla ilmeistä.
Ilmoita asiaton viesti
Kontula dissasi akateemisella painoarvollaan näitä luokkasodan puuhamiehiä kouluttamattomuudesta ja huonosta subliikista ja olihan se HYY:n tutkija tai dosentti vähän hämillään toimittajan haastattelussa ennen mellakkaa. En tiedä nimeä, mutta muistutti sitä englantilaista koomikkoa, joka näyttelee esim Dafyddiä, joka on kylän ainoa homoseksuaali.
Mediahuomiosta huolimatta viivan alle jäi tuskin mitään ja Poliisin johto voi olla tyytyväinen tulevien leikkauslistojen punnitustilaisuuksissa, sillä nyt on ihan evidenssiä taistelukentältä, eikä pelkästään tutkijoiden analyyseissä. Kiitos analfabeettinen anarkismi, huolimatta ilmaisesta peruskoulutuksesta ja kouluruokailusta.
Ilmoita asiaton viesti
Tyytyväisyyttä hyvin vasemmalta viime kesänä
=> https://www.youtube.com/watch?v=kRxtiffWnRc
Ilmoita asiaton viesti
”Kataisen hallituksessa tapahtuneen äärioikeistolaisten suomenruotsalaisten tekemän vallankaappauksen vuoksi.” Näin tietää Eeva Liisa Billhardt 14.12.2013 08:44
No nyt sitä päästiin oikein asiaan. Olen havaitsevinani Eeva Liisan kirjoituksessa vainoharhaisuutta ja aamuäreyttä.
Ilmoita asiaton viesti
”Väitän että Kataisen hallitusta johtaa nyt suomenruotsalaistroikka ja siksi pakkoruotsittamista jatketaa, mikä estää myös venäjän kielen opettamisen Suomen kouluissa.”
Kirjoittaja on näköjään täydellisesti pois tolaltaan. On aika turhaa yrittää keskustella ihmisen kanssa joka vain sotkee asiat. Eeva Liisan listasta puuttui vain juutalaisten salaliitto.
Ilmoita asiaton viesti
Aika moni minunkin kanssa keskusteleva sotkee asioita iloisesti keskenään. Siitä huolimatta hyvin usein katson paremmaksi tuoda perustellusti esiin toisenlaisen näkökulman.
En tosin minäkään aina, se johtuu toisinaan jo ihan ajankin puutteesta.
Ilmoita asiaton viesti
Jos olisin Vasemmistoliitto, eroaisin hallituksesta tänään. Se ehtisi vaikuttaa edustajien valintaan liittovaltiomme valtiopäiville ensi keväänä.
Ilmoita asiaton viesti
Eroamista puoltaa myös osa puolueen jäsenistä. Ja se osa ei ole mitättömän pieni.
Ilmoita asiaton viesti
Jännittävä vasemmiston sisäinen keskustelu. Ulkopuolisena voisi kai vetää keskustelua yhteen seuraavasti:
-talouspolitiikan pitäisi olla keynesiläisempää ja julkisen sektorin osuutta tulisi kasvattaa lisää
-isommat tulonsiirrot
-lätkämailamielenosoituksille ymmärrystä löytyy
-eurosta pois (milloin perussuomalaiset puolueena muuten uskaltaa ottaa tällaisen kannan? Toistaiseksi ainakin Soini kiertää kysymyksen aina kysyttäessä)
Oikein somaa yhteistä näkemystä. Elkää turhaan kinailko, teillä näyttää olevan aika paljon yhteistä. Ei kait se nyt tärkeintä ole, minkä puolueen lipun alla politiikkaa tehdään, vaan se millaista politiikkaa tehdään. =)
Ilmoita asiaton viesti
Njoo, kyllähän näkemykset leviävät jo melko lailla koko paletin levyiseksi. Aika harva puolue tässä nyt enää pysyy täysin eheänä.
Että näin. Tässä euron sotkemassa vyyhdessä nyt sitten kansalaisilta odotetaan rationalisuutta? Eihän sitä ole puolueillakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Puolueet tepastelevat kiltisti valtion rahoituksen talutushihnassa. Miten ne voisivat toimia virkavaltaa vastaan? Liittovaltio on tosiasia eikä suomalaisilla ole mahdollisuuksia laskea liikkeelle uutta rahaa, vaikka jotkut niin toivoisivatkin. Ulkomaankauppaa tekevillä yrityksillä on enemmän vaikutusvaltaa kuin luuletkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Minkä todistaa vaihtotaseemme kehitys euroaikana? =)
Ilmoita asiaton viesti
Ilmapiiri ei ole suotuisa haluamillesi muutoksille. Suomi nojautuu Saksaan, joka ei hyötyisi niistä mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Totta. On oikeastaan täysin kummallinen kuvitelma, että maasta löytyisi kahta ihmistä saati kymmeniä tuhansia ihmisiä kokoavia puolueita, joilla olisi täysin samat näkemykset kaikista politiikan asioista.
PS:n euro vai ei – huojunta ei minusta näytä todelliselta. Se näyttää siltä, että vastaus on ”ei euroa”, mutta sitä ei kehdata sanoa ääneen. Argumentaatio on kuitenkin sen suuntainen, että euro pitäisi ensin kriisiyttää vielä nykyistä pahemmin, ja sitten siitä pääsisi eroon.
Minua häiritsee lähinnä se, että PS ei tuo selvästi ilmi sitä, mikä on talouspoliittinen linja. Onko se nyt tosiaan ultrakeynesiläinen julkisen sektorin paisuttelu, vai jotain muuta?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se euron kriisiyttäminen on hoitunut tyystin ilman perussuomalaista linjaa. Se euron koossapysyminen oikeastaan kaatuu monella rintamalla, mutta kiteytettynä sanoisin, että Saksa ei halua maksaa. Tarkoitan tällä enimmäkseen pakonomaista yhteisvastuun lisäämistä.
Lisäys: Niin, se keynesiläinen linja nyt voisi olla yksi vaihtoehto, mutta siihen ei oikein ole mahdollisuuksia velkaantuessamme huimaa tahtia ulkomaan valuutalla.
Tällöin mielekkäintä olisi minusta kasvattaa (siis antaa hyvä kasvualusta) yksityiselle sektorille, jonka kasvettua takaisin ennen kriisivuosia tulleen roiman pudotuksen lukuja tasapainoittaisi epäsuhtaan päässyttä yksityinen vs. julkinen sektorin tilaa.
Pidän huonona vaihtoehtona sitä, että nyt sitten leikataan julkinenkin sektori leikkuupuimurilla tasaiseksi (suhdelukuhan paranee sitäkin kautta), koska jos yksityisellä puolella ei ole mahdollisuuksia ”absorboida” julkiselta irtisanottuja niin meidän työttömyysluvut vain leviävät käsiin. Aivan kuten esimerkiksi Kreikassa, Espanjassa, Irlannissa, Portugalissa, Italiassa, Ranskassa…
Ilmoita asiaton viesti
Outo kommentti, koska a) se on virheellinen yhteenveto b) niputtaa väärin keskusteluun osallistujat vasemmistolaisiksi c) sisältää kuvitelman ulkopuolisesta kommentista.
Skarppaa nyt vähän, ja jätä politisoiminen änkyröille.
Ilmoita asiaton viesti
No joo, ehkä hiukan kevyesti heitetty.
Yhtäkaikki kuitenkin tässä keskustelussa perussuomalaiset näyttävät moittivan vasemmistoliittoa siitä, ettei ole riittävän vasemmistoliittolainen. Samalla sitten haetaan pisteitä siitä itselle – Henri ikään kuin esiintyy parempana vasemmistolaisena kuin vassarit itse finanssipolitiikan puolella.
Se on suloista. Pääosin (poikkeuksiakin toki joukossa) nahina näyttää minun silmiini samanmieliestin keskinäiseltä inttämiseltä kuka tekee eniten ja mitkä keinot on parhaita yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Vaatiiko se mielestäsi kuinka epäinhimillisiä taitoja esittää parempaa finanssipolitiikkaa kuin mitä eduskunnan vasemman laidan puolueet tarjoavat?
Ilmoita asiaton viesti
1. On puhtaan epärehellistä samaistaa vasemmistoliiton ja hallituksen linja. Hallituksen linja on kompromissi, jos vassarit yksin päättäisivät, olisi lopputulos jotain aivan muuta, ja minun nähdäkseni sangen pelottavaa.
2. On kai rehellistä myöntää, että kaipaat vasemmistolaisempaa finanssipolitiikkaa, kuin mitä hallitus harjoittaa? Eikö siitä näissä kannanotoissa ollut kysymys?
(pahoittelut, jos olen ymmärtänyt väärin. Ymmärryskyky kun on hiukan rajallinen, mutta yritän kuitenkin vähien kykyjeni puittessa parhaani)
Ilmoita asiaton viesti
”On puhtaan epärehellistä samaistaa vasemmistoliiton ja hallituksen linja.”
Hallituspolitiikka on vasemmiston politiikkaa niin pitkään kun vasemmisto on hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä voi tulla järkytyksenä kokoomusavustajalle, mutta väitän Henrin olevan talouspoliittisesti liberaalimpi ja oikeistolaisempi kuin Kokoomus. Tosin siihen ei paljon tarvita.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos. Nyt sitä ei tarvinnut selvittää näin itse, jolloin sekaan astuvat myös kaikki ”selittelyn” ja ”jääviyden” elementit.
Ilmoita asiaton viesti
=)
Entiselle avustajalle. Ne hommat jäi taakse about vuosi sitten, nyt vaihteeksi koulutusta ja parempaa osaamista vastaavissa töissä.
Tuo talouspoliittinen oikeistolaisuus on aikalailla piilossa, kun lukee näitä näkemyksiä taloudenpidosta (pl. euro, joka on asiana aika kompleksi).
En tosiaan tiedä, onko Henri aidosti näin vasemmalla, mutta pitäisin sitä enemmän yllättävänä kuin kuvaamaasi tilaa. Siksi tässä ikäään kuin hermopisteeseen yritän tökkiä. Vähän sama juttu, kuin miksi 6.12 mellakan suhteen ihmisten (poliisien) pahoinpitelemisestä ei puhuta mitään, mutta hevosten hakkaamisesta sitäkin enemmän – ts. että osalle jengistä hevosen lyöminen on pahempi juttu kuin ihmisten hakkaaminen –> osuu paremmin hermopisteeseen.
Ilmoita asiaton viesti