Kehutaan muita

Joulun alla katson parhaaksi jaella kehuja niille henkilöille, jotka ovat ilmoittaneet puoluekseen jonkun muun kuin omani. Heidän kanssaan olen pystynyt keskustelemaan ilman, että he politisoivat liiaksi – tai että heidän näkemyksensä eivät ole kuin puoluejohtajansa ja puoluekoneistonsa toistamia. He eivät siis ole pelkkiä äänitorvia. Hyvin usein sorrun itse siihen, että ohjaan keskustelua siihen – mistä olemme eri mieltä. Pitäisi muistaa keskittyä vähintäänkin samalla tarmolla siihen, mistä olemme samaa mieltä.

Järjestys on täysin umpimähkäinen, ja ”omiani” en avauksen luonteen vuoksi ryhdy kehumaan:

  • Vihreät: Touko Aalto ja Marko Kivelä
  • SDP: Valtteri Aaltonen
  • Vasemmistoliitto: Veli-Pekka Leivo ja Auvo Rouvinen
  • Kokoomus: Ilkka Partanen, Kalle Isotalo ja Kalle Salava
  • Piraatit: Jonna Purojärvi ja Ville Hautakangas
  • IPU: Timo Isosaari, Antti Pesonen ja Susanna Kaukinen

Paria henkilöä lukuunottamatta väki listallani on siis puoluepolitiikassa suhteellisen nuorta. Piraateilla on lisäksi nippu muitakin kirjoittajia, mutta tuppaavat enempi loistamaan poissaolollaan.

IPU:n Pesosta ja Vihreiden Aaltoa lukuunottamatta kyseessä on hyvin pitkälti tavalliset rivijäsenet – korjatkaa, jos olen väärässä. En esimerkiksi tiedä piraattien puoluerakennetta niin tarkkaan. 🙂

Kehut lähtivät täysin subjektiivisen näkemykseni mukaan. Eri mieltä saa toki olla… mutta se ei tällä kertaa tule vaikuttamaan. Yritetään ensi vuoden aikana saada kattavampi lista kasaan. Oma toiveeni on, että nuo yllämainitut henkilöt olisivat nykyisillä näkemyksillään ohjaamassa Suomea.

Koska mielestäni he pystyisivät parantamaan omalta osaltaan maamme nykytilaa – ja tulevaisuutta.

Muokattu 21.12.2013 klo 14:46: lisätty Kokoomuksen listaan Kalle Isotalo.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu