Kehutaan muita
Joulun alla katson parhaaksi jaella kehuja niille henkilöille, jotka ovat ilmoittaneet puoluekseen jonkun muun kuin omani. Heidän kanssaan olen pystynyt keskustelemaan ilman, että he politisoivat liiaksi – tai että heidän näkemyksensä eivät ole kuin puoluejohtajansa ja puoluekoneistonsa toistamia. He eivät siis ole pelkkiä äänitorvia. Hyvin usein sorrun itse siihen, että ohjaan keskustelua siihen – mistä olemme eri mieltä. Pitäisi muistaa keskittyä vähintäänkin samalla tarmolla siihen, mistä olemme samaa mieltä.
Järjestys on täysin umpimähkäinen, ja ”omiani” en avauksen luonteen vuoksi ryhdy kehumaan:
- Vihreät: Touko Aalto ja Marko Kivelä
- SDP: Valtteri Aaltonen
- Vasemmistoliitto: Veli-Pekka Leivo ja Auvo Rouvinen
- Kokoomus: Ilkka Partanen, Kalle Isotalo ja Kalle Salava
- Piraatit: Jonna Purojärvi ja Ville Hautakangas
- IPU: Timo Isosaari, Antti Pesonen ja Susanna Kaukinen
Paria henkilöä lukuunottamatta väki listallani on siis puoluepolitiikassa suhteellisen nuorta. Piraateilla on lisäksi nippu muitakin kirjoittajia, mutta tuppaavat enempi loistamaan poissaolollaan.
IPU:n Pesosta ja Vihreiden Aaltoa lukuunottamatta kyseessä on hyvin pitkälti tavalliset rivijäsenet – korjatkaa, jos olen väärässä. En esimerkiksi tiedä piraattien puoluerakennetta niin tarkkaan. 🙂
Kehut lähtivät täysin subjektiivisen näkemykseni mukaan. Eri mieltä saa toki olla… mutta se ei tällä kertaa tule vaikuttamaan. Yritetään ensi vuoden aikana saada kattavampi lista kasaan. Oma toiveeni on, että nuo yllämainitut henkilöt olisivat nykyisillä näkemyksillään ohjaamassa Suomea.
Koska mielestäni he pystyisivät parantamaan omalta osaltaan maamme nykytilaa – ja tulevaisuutta.
Muokattu 21.12.2013 klo 14:46: lisätty Kokoomuksen listaan Kalle Isotalo.
Ihan hyvä lista kiitettävistä plokisteista. Kuitenkaan Antti Pesonen ei kuuluisi mielestäni tuohon listaan. Hän kyllä itse tietää, miksi näin kirjoitan.
Ilmoita asiaton viesti
Mietin hetken, että olisiko ainoa ipulainen minun omalla listallani Isosaari.
Mutta olkoon näille kahdelle muulle henkinen tsemppaus. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Vihreät allekirjoitan molemmat ilman muuta. Kumpikaan ei suostu lähtemään mukaan ”äärimmäisyyksiin” vaikka vähän yrittäisi.
Ilmoita asiaton viesti
Sellainen periaate itellä, että jos vastustajat (vihamiehet tai sen sellaiset) kehuvat, niin se voi olla jopa syystä.
Ilmoita asiaton viesti
Varsinkin Marko Kivelä on ylidiplomaattinen. Parempi pressaehdokas olisi ollut kuin se, mikä-sen-nimi-taas-on.
Ilmoita asiaton viesti
”Hyvin usein sorrun itse siihen, että ohjaan keskustelua siihen – mistä olemme eri mieltä. Pitäisi muistaa keskittyä vähintäänkin samalla tarmolla siihen, mistä olemme samaa mieltä.”
Kyllä sinä pesunkestävä persu olet, ja myötäilet vahvasti sen kaikkia linjauksia.
Itse varmasti kuulun päinvastaiseen sakkiin, kuin tuossa arvioimasi.
Minä puolustan omaa maailmankatsomustani takuulla mielestäni vääriä ajatuksia vastaan.
Ja, varsinkin poliittisen pelin, populismin. Joka asian vastustusta, jonka joku muu puolue tekee. Esittää olevansa jonkun puolella, ja liittoutua sellaisen kanssa, joka ei taatusti ole niiden puolella jonka puolesta populisti sanoo olevansa.
Poliittista, yhteiskunnallista ja viekasta epärehellisyyttä.
Politiikassa ei pidä mielistellä, jos se on rehellistä. Ei vihata… Vastuunkantoa vaikeinakin aikoina. Ei vastuunpakoilua. Ei liikaa lupauksia vaikeina aikoina. Ei populismia vaikeina aikoina.
Eikä aina olla vastahankaan niitä vastaan, jotka raskaankin vastuun, varsinkin vaikeina aikoina ovat ottaneet kantaakseen. Tietäen, että vastuunkanto johtaa poliittisen kannatuksen pienenemiseen.
Ei tämä vuodatus ole suunnattu avaajaa kohtaan, mutta aasinsillan hän kirjoituksellaan antoi.
Ilmoita asiaton viesti
Markku, sitten kaivamaan kannanottoni avioliittojuttuihin tai näihin uskonnollisiin kysymyksiin. Koko pakettia ei kukaan saa sellaisena kuin haluaa, mutta PS on näistä puolueista se, joka liippaa ohjelmallaan lähiten minua.
Olen minä sinunkin kirjoituksiasi seuraillut. Ja muistaakseni jopa onnittelin Nokian kurssinoususta. Minä pidän asiat asioina, puolueet puolueina ja ihmiset ihmisinä.
Mitä mieltä muut lukijat ovat Markun viestistä? Kertokaa ihan omin sanoin, tiedä vaikka hän tulisi salaa niitä vastauksia lukemaan. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
No, huomaan, että otit tuon itseesi, vaikka se ei päällimmäinen tarkoitus ollut.
Minä nyt vaan olen mieluummin arvosteltu, kuin mielistelty. Minä arvostelen, mutta en mielistele.
Olethan sinä persujen maltillisesta siivestä tietyllä tavalla, vaan kyllä se leima näkyy.
Minä puolestani olen yleisvasemmistolainen kristitty jonka oikea laita on oikeissa kohdissa riittävän oikealla, ja vasen laita niin vasemmalla, että se kuhunkin asiayhteyteen omasta mielestäni sopii.
Minä olen minä. En minä itseltäni muuta vaadi.
Nyt, hyvää yötä.
Ps. Näkyy US:n koneistossa olevan rasvan puutetta. Täytyy valvoa sen aikaa, että saan postaukseni laatikkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ensin väität, että mielestelen kaikkia linjauksia. Ja kun sinulle vaivihkaa huomauttaa, että onko tosiaan näin niin pehmennät suhtautumistasi, mutta pysyt silti kannassasi (leima näkyy).
Ilmoita asiaton viesti
Njaa, njoo:). Olen seuraillut ja lähinnä vain osallistunut keskusteluihin about hiukan ennen viime eduskuntavaaleista asti. Tyryn teksteistä, no sellaista seison mielipiteeni takana juttuja sen enmpää ajattelematta. Olisi joskus parempi seisoa edessä. Silloin on miellyttävämpi myöntää, että saatoin olla väärässä.
Meitä Perusuomalaisia moititaan vastuunkannon puutteesta. Siinä sitä ihmettelimistä on. Koko historia on täynnä poliittisia vastuunkantajia, joiden itsetarkoituksena on pelata itsensä asemaan, jossa vastuuta ei tarvitse enää kantaa. Näiden vastuunkantajien virheitten paikkaamiseen meneekin sitten helposti yksi sukupolvi.
Erilaisen vaihtoehdon varsinkin perustellun sellaisen esittäminen on velvollisuus. Se on aitoa vastuunkantoa.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni Tyryn ja Myllyniemen väittelyitä on usein hauska lukea, vaikka kumpikin tyytyy aika usein heittelemään paskaa omasta poterostaan toisen poteroon.
He kumpikin ovat melkoisen kulmikkaita ja äkkivääriä kirjoittajia, mutta aika henkilökohtaisesti he usein asia-arvostelutkin ottavat, ehkä HM kuitenkin useammin.
Mutta vilpittömiä, tietäväisiä ja fiksuja he ovat, ja sen vuoksi voin kiittää heitä vireästä kommentoinnistaan ja blogeistaan.
Kyllä, he ovat US-Puheenvuoron suolo-osastoa.
Ilmoita asiaton viesti
Että leipää ja sirkushuveja? 😉
Jotenkin näin arvelinkin tämän minun ja Tyryn välisen nahistelun näyttävän muiden silmissä.
Ilmoita asiaton viesti
Kriittisenä hemmona tietysti heitän,että miksi itse politisoit tämän kertaisen blogisi,jos kuitenkin haluat kiittää liian politisoinnin pois jättämisestä? 🙂
Onko kaikki politiikan ”ulkopuolelta” muuttunut vain harmaaksi massaksi sen jälkeen,kun itse valikoit jonkin puolueen jolle osoitat uskollisuuttasi?
Ilmoita asiaton viesti
Sitoutumattomista tulisi liian pitkä lista. 😀
Parempi, että annan oman arvioni niistä jyvistä akanameren keskellä. Arvio on kuitenkin subjektiivinen.
Ilmoita asiaton viesti
Enpä käy moittimaan,sinulla on silmää tehdä melko objektiivinenkin arvio kuin myös subjektiivinen.
Ilmoita asiaton viesti
Aina saa olla eri mieltä näkemyksieni kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Kunhan ei ole liian eri mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Itsekin voisin kehua perussuomalaisten toimista vaikkapa Juho Eerolan lakialoitetta, jossa pyrittäisiin estämään lasten vieraannuttamista vanhemmistaan. Ja tuli muuten oikeasti hyvä mieli, kun tämän uutisen tänään luin:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128863479042…
Ilmoita asiaton viesti
Tällä menolla olet kärjessä ensi vuoden lopun listoilla. 🙂
Silloinhan valmistaudutaan ek-vaaleihin.
Henkilökohtaisena paljastukena toivon sinulle suurempaa menestystä kuin Arhinmäki-Andersson -akselille. Tulen pettymään, mutta voimia sinulle: sinä olet oikeassa ja niin on Seppäsen Eskokin (toivottavasti lohduttaa?)
Ilmoita asiaton viesti
Kaikkiaan politiikassa on varmaankin hyvä pystyä yhteistyöhön ja ennen kaikkea rakentavaan keskusteluun yli puoluerajojen ja toivoisihan siinä vanhassa kliseessä, että asiat riitelevät, eikä ihmiset, olevan vinha perä. Hyvät joulut, uudet vuodet ja mitä näitä juhlapyhiä kaikkinensa on 🙂
Ilmoita asiaton viesti
”Kaikkiaan politiikassa on varmaankin hyvä pystyä yhteistyöhön ja ennen kaikkea rakentavaan keskusteluun yli puoluerajojen ja toivoisihan siinä vanhassa kliseessä, että asiat riitelevät, eikä ihmiset, olevan vinha perä.”
Komppaan.
Riikka Söyring, IPU
Ilmoita asiaton viesti
Sen vielä lisään, että varmasti osa näkemyksistäni osoittautunee varmasti ajan myötä vääriksi, enkä väitä omistavani kaikkea viisautta. Uskon / toivon kaikkien tolkkujen blogaajien jakavan saman näkemyksen.
Vaikka sinunkin kanssa Henri lienemme jatkossakin eri linjoilla, nostan muuten kovasti hattua siitä, että kritiikkisi ei ole mutu-juttua.
Ilmoita asiaton viesti
Haastava ja hyvin perusteleva keskustelija on erilaisista näkökulmistaan huolimatta aarre.
”Happiness is this to me and that to you”, totesi joku ”Tenavista”. Olisiko sellainen mahdollista, jossa kukaan ei toisen puolesta määrittele tämän parasta eikä pakota ketään elämään laillaan? Roolimme vaihtelevat, joten aina kasvullekin on sijaa. Huumorille eritoten.
Hyvää joulua blogistille ja kaikille kehutuille sekä monille muillekin sen henkisille keskustelijoille! Lisääntykää ja täyttäkää maa…
Ilmoita asiaton viesti
Olikohan se Todd Solonz, joka kiteytti onnellisuutemme hyvänolontunteen.
Hey ho, let’s go.
Kriisithän on ratkaistu. Tuloksena jotain 50+% nuorisotyöttömyyksissä. Sellaista se nyt vain ehkä on?
Ilmoita asiaton viesti
Eiks haukutuille ollenkaan? Hyvää alkanutta vuotta sinulle Seppo. Luen yleensä plimputuksiasi kun kohdalle sattuvat, ne ei ole liiallisella pituudella pilattuja.
Ilmoita asiaton viesti
Hupaisia nämä listat. Jotkut näyttävät arvostavan kovin paljon sitä, että blogisti on suurin piirtein samankaltaisella linjalla itsensä kanssa ja jotkut Henrin tavoin painottavat muita asioita enemmän. Tuo jako taitaa jossain määrin heijastella niitä motiiveja joiden takia puheenvuoron seuraajat täällä pyörivät.
Ilmoita asiaton viesti
On varmaankin. Huomasin, että vpj. Aalto kommentoi jäljempänä. Oletan, että ”syy” hänen varapuheenjohtajuuteen löytyy asennoitumisesta?
Ilmoita asiaton viesti
Luulen, että syitä on useampiakin 😉
Ilmoita asiaton viesti
Marko globalistina osaa käyttäytyä – se on minusta tärkeätä. Puheenvuorossa on monia verbalisteja, jotka eivät jaksa pitää suutaan kiinni, Markku Tyry hyvänä esimerkkinä. On muitakin, Margareta B. jne. Jaa, tuli tuo b-kirjain. B. Uimonen suksikoon suolle.
Ilmoita asiaton viesti
Koko ajanhan pidän suutani kiinni kun tänne kirjoitan.
Ilmoita asiaton viesti
”Jotkut näyttävät arvostavan kovin paljon sitä, että blogisti on suurin piirtein samankaltaisella linjalla itsensä kanssa ja jotkut Henrin tavoin painottavat muita asioita enemmän.”
Älä nyt viitsi, itse arvostan että pystyy perustelemaan näkemyksensä, siihen eivät vihreät ole kyenneet.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitoksia Henri, arvostan asiallista ja asiantuntevaa tapaasi keskustella ja tuoda mielipiteesi esiin. Mitä mukavinta joulun aikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä minäkin pistän lekkeriksi aina aika ajoin. Toisinaan se on jopa tehostekeino.
Ja olen hyvin pahoillani siitä. :/ Mä oon kuitenkin vain mä, pinnistin silti kehumaan niitä, joita ei normaalisti kehuta.
Menestystä sinulle.
Ilmoita asiaton viesti
Itse en kannata perussuomalaisia, mutta voin sanoa, että Reijo Tossavainen on kirjoituksineen jotenkin sosiaalisen median positiivinen ilmentymä. Tossavainen kirjoitaa paljon, ja koska hän kirjoittaa paljon, niin hän tavoitaa paojon sitä yhteistä, joka puoluekannoista riippumatta on meille kaikille yhteistä. Tossavainen on jotenkin sosiaalisen median mahdollisuuksien tyyppiedustaja.
Olen myös sitä mieltä, että uskonto ja politiikka ovat osa samaa sosiaalista kenttää, ja siksi uskonnollisesta näkökulmasta kirjoittavat, kuten Perttu Pulkkinen, ovat tärkeä osa tätä blogisfääriä.
Nyt on joulu lähestymässä ja ihmisillä hyvä mieli toisiaan kohtaan.
On kuitenkin tärkeää ymmärtää se, että vaikka meillä on hetkellisesti hyvä ja rauhallinen mieli, niin me emme koskaan tule olemaan samaa porukkaa. Kenen joukoissa seisot? On hyväksyttävä se, että me emme koskaan seiso samassa joukossa. Maailma on vain nykyisin sellainen. Me emme koskaan saavuta yksimielisyyttä, konsensusta. Emme koskaan seiso samassa joukossa. Tämä on tunnustettava. Emme koskaan tule saavuttamaan yksimielisyyttä. Joulun rauaha sanoma voisi olla siinä, että ymmärrämme, että te elätte omalla tavllanne, ja me elämme omalla tavallame – ikuisesti. Mutta me hyväksymme tämän – suvaitsevaisuutta – peace.
Ilmoita asiaton viesti
Yritätkö sanoa: paska joulu – vihamiehinä pysytään maailman tappiin, ja jotkut haluavat vain tuhota maamme?
Olen aiemmin huomannut käsittämättömyyksi – eritoten sukupuoliblogeissa.
Pyydän: keskitytään asiaan, ja jos mahdollista, niin kehumaan: särjinkö jään?
Ilmoita asiaton viesti
Mikko Ahola on mielestäni jees, mutta niin on Helena Eronenkin, jota aion äänestää tulevissa EU-vaaleissa, anteeksi vain.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tarvitse suhtautua vihamielisesti sellaisiin jotka eivät ole samaa mieltää. Taisit tulkita Mikon sanoman ihan väärin jos pidit sitä haukkuna.
Ilmoita asiaton viesti
Kysyin, koska hänen tekstistään tuli sellainen vaikutelma. Riittävän monella tapaa sanoi, että ihmisissä ei ole mitään yhteistä. Tulkitsin, että hän silloin tarkoitti todella sitä.
Se ”vihamielisyys” olikin juuri tarkoitettu alleviivaamaan hänen ”ei ole yhteisiä asioita” -sanomaa.
Se oli tarkoitettukin ylilyönniksi, jotta sen alkuperäisen väitteen outous korostuisi taustakohinasta.
Ilmoita asiaton viesti
Minä taas tulkitsin Mikon sanoman suunnilleen päinvastoin; että vaikka ei mitään yhteistä olekaan voi kuitenkin suvaita toisiamme. Hän taisi käyttääkin juuri sitä ”suvaita” sanaa mikä tarkoittaa aivan muuta kuin vihamielisyyttä.
Minusta Mikon sanomassa oli hyvä sen korostaminen, ettei tarvitsekaan pyrkiä konsensukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Mukava postaus! Tällaista solidaarisuutta täällä tarvitaan lisää. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Aina ei maailmankuvat mene yksi yhteen, mutta jos edes joskus (keppihevosena joulu) pysähdymme miettimään ja rauhoittumaan niin maailma on hyvin erilainen.
Ilmoita asiaton viesti
Kiva aloite. Pidän.
Minulla on muutama suosikki, mutta määrällisesti tunnen vielä aika vähän väkeä sillä tavalla, että voisin muodostaa selkeän ja kattavan otoksen suosikeistani. Jätän toistaiseksi tekemättä tarkemman listauksen.
Hyviä ja oivaltavia kirjoitksia ja kommentteja on tullut vastaan, joten on olen tyytyväinen saitin väkeen kokonaisuutenakin.
Ilmoita asiaton viesti
Ari Lutvonen on pirteä tyyppi Etelä-Afrikasta eikä palvo tämän läpykän päätoimittajaa kuten jotkut.
Henri M. on Kaipaisen ohella nro. 1 ja 2.
Mihinä on Olli Pusa?
Ilmoita asiaton viesti
Hemmetti! Olin ajatellut tehdä samasta aiheesta uuden vuoden kunniaksi tekstin, aiheena ”Peukuta vihollista”.
Väitän, että melkoisen hyvän käsityksen yhteistyökyvyttömistä änkyröistä saa pelkästään siitä, pystyvätkö he peukuttamaan yli puolue- ja ideologiarajojen.
Mikäli nimittäin sitä peukuttamista ei ole tapahtunut, mielestäni on ilmiselvää, että kyseisellä henkilöllä tärkeintä ei ole se, mitä sanotaan, vaan kuka sanoo.
Tarinan opetus: kirjoittavan ihmisen pitää kirjoittaa heti, eikä viidestoista päivä. Kuten joskus aiemmin Henrille sanoin, ”jos sinä ajattelet tätä, joku muukin ajattelee sitä parhaillaan”.
Ilmoita asiaton viesti
Tällaiset aiheet ovat aina hyviä, sillä näillä madalletaan niitä usein aika keinotekoisiakin esteitä eri puolueiden välillä. Otetaan vaikkapa tämä vihreät-perussuomalaiset vastakkainasettelu joka tuntuu olevan aika ajoin itse politiikkaa tärkeämpi. Todellisuudessa monissa kunnissa kaksikko on onnistunut tekemään varsin hyvääkin yhteistyötä, vaikka toki myönnettäkööt, että on myös toisenlaisia esimerkkejä.
Eli peukutetaan tai kehutaan vaan. Itse peukuttelen kovin harvoin mitään tekstejä, mutta yritän aina välillä kumminkin laittaa omaan kommenttiini pieniä kehuja joilla pyrin osoittamaan arvostavani tekstiä.
Ilmoita asiaton viesti
Peukutteluun voi olla useita syitä. Jonain päivänä suositus saattaa lähteä hyvistä nauruista, toisena hetkenä taas hyvin perustelluista kannanotoista.
Tein vain huomioni siitä, että näyttäisi tuo porukka olemaan melko nuorta väkeä – jos politiikkaa nyt pidetään sellaisena ikäihmisten harrastuksena.
Ja olen aivan vilpittömästi sitä mieltä, että noilla kavereilla tämän maan asiat olisivat paremmissa käsissä. Mieti nyt itse: päihittäisikö esimerkiksi Aaltonen tuota Jaakonsaaren… tai Urpilaisen? Molemmat kerralla?
Ilmoita asiaton viesti
Henri,
Jos saisin aikaiseksi tehdä vastaavan listan, olisi se hyvin samankaltainen. Hyviä keskusteluja – itsekkäästi sanottuna sellaisia, joista minä olen jotain uutta oppinut – on tänä vuonna jäänyt koko joukko haaviin, eikä vähiten sinun kanssasi.
Ilmoita asiaton viesti
Illalla oli känkkäränkkäpäivä: http://www.youtube.com/watch?v=7F3ec0RjJ0g
Ilmoita asiaton viesti
=) No parempaa lauantaita.
Ilmoita asiaton viesti