Repikäähän näistä

Tässä pikkaisen luettavaa:

Kreikan tukiohjelman mukaiset palkkaleikkaukset julkiselle puolelle ovat perustuslain vastaisia. Terveysministeri teki tarkan huomion, että eivät he voi kuitenkaan rahaa synnyttää.

Ette niin, siihen tarvitsette kansallisen ja itsenäisen keskuspankin. Mutta jospa kreikkalaisten kannattaa sovittaa sitä toista rahansynnytysreittiä: suomalaiset lahjoittavat ne.

Melko laimeita europankkien pääomavajeita, 770 miljardia sanottu. Itse käytin Slovenian pankkipaketin suhdetta EKP:n pääoma-avaimeen – ja se antaisi 900 miljardia. Omasta metodistani totesin, että se on kuitenkin varsin epätarkka, ja sitä voi käyttää vain suuntaa antavasti.

Pistetään EVM:n kautta niin ei tarvitse ”painaa rahaa” Frankfurtissakaan. Hintavakaus kärsii, jos printtaillaan. Suomelta tulee hieman päälle 10 miljardia. Kynät ovat valmiina käpälissä, jos kattoa tarvitsee korottaa.

OP-Pohjolalla on almanakka tarkistuksessa: tämä lama onkin kestänyt oudon pitkään. Nii-i, mikähän siinä nyt oikein mahtaa viivyttää tätä? Sekö, ettei kriisiä olla ratkaistu – voisiko olla ihan näin? Viime lama loppui markan kellutukseen. Se tosin aiheutti rytinää, kun pankkeja pelastettiin. Liekö ollut poliittisia suojatyöpaikkoja, vai mikä ihme siinä oli, että kansa pistettiin maksamaan?

No, ei tehdä mitään tällä kerralla. Jostain euron ”turhasta vahvuudesta” ne siellä kertoivat. Mistäköhän ovat moisen ajatuksen saaneet päähänsä? Eurohan kelluu ja on siksi varmasti sopiva meille kaikille – niin Saksalle, Kreikalle kuin Suomellekin. Olemme kaikki samanlaisia talouksia – eikö niin?

Todellinen katastrofiresepti tietysti syntyy, kun aiempiin yhdistetään ymmärtämättömyys. Tuuletin on jo laitettu käyntiin.

Että semmoista tällä kertaa. Repikäähän näistäkin. Odottelen mielenkiinnolla kaikkia älykkäitä kommenttteja, joissa koko roska saadaan osoitettua Perussuomalaisten syyksi. Estradi on teidän, antakaa palaa. Jopa Vihavainenkin (os. Kuusela?)

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu