Sekaisin Sveitsistä

Sveitsiläisten äänestettyä sen puolesta, että EU-kansalaisten maahanmuuttoa pitää suitsia, on saanut aikaan varsinaisen aivohalvausaallon.  Keskustelua helpottaaksesi muutama alkeellinen muistisääntö:

  • Älä turhaan vaivaudu argumentoimaan niin, ”ettei Sveitsi voi yksipuolisesti muuttaa sopimusta”. Kyllä voi. Sveitsi on suvereeni valtio, ja se tekee niin kuin tekee. Sopimuksia syntyy ja puretaan tämän tästä. Ei se ole tavatonta, että sopimus vain loppuu. Esimerkiksi rauhansopimus voi päättyä yksipuoliseen sodan julistukseen.
  • On yhdentekevää argumentoida tyylillä ”mitähän muut eurooppalaiset ajattelevat”. Jokainen voi sadatella, hyppiä raivoissaan tasajalkaa tai puida nyrkkiä. Se ei kuitenkaan tosiasioita muuta. Suomalaiset käyttävät liikaa energiaa ajatellessaan ”mitä muut minusta / meistä ajattelee”.
  • Suora lainaus kansanedustaja Lapintien (vas.) kirjoituksesta: ”…rajoittamalla EU:n kansalaisten liikkumista se uhkaa jättäytyä pois yhteisistä tavoitteista.” Tämän jälkeen Lapintie muistuttaa EU-säännöistä työvoiman vapaasta liikkuvuudesta ja ties mistä. Minkä vuoksi? Jos keskustellaan EU-säännöistä, -asetuksista tai -direktiiveistä – niin olisi hyvä tosiaankin muistaa se, ettei Sveitsi ole EU-maa.

Monella tuntuu olevan pakottava tarve sanoa onko Sveitsin äänestystulos hyvä tai huono kuitenkaan sitä mainitsematta. Syypäitä ovat kuulemma populistit, jotka toi asian äänestykseen – mutta ei sveitsiläisenemmistö, joka asiasta äänesti kuten äänesti?

Impivaaraa, rajat kiinni, sulkeutuneistuutta ja mitä kaikkea ihme mölinää jaksattekin kirjoittaa. Jos teitä pelottaa, että Suomessa voisi käydä samoin niin sen voi testata. Lainsäädäntömme tuntee neuvoa antavan kansanäänestyksen, jossa voisi tiedustella suomalaisilta haluavatko he rajoittaa maahanmuuttoa.

Pistetään äänestys pystyyn. Jos tulos on, että 99,8 prosenttia suomalaisista ei halua mitään rajoitusta maahanmuuttoon niin sillähän sitten voi mennä pokkaamaan glooriaa maailman toreilta.

Mikä estää järjestämästä sitä kansanäänestystä?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu