Rehnin kampanjaan vetoapua naapurilta
Keskustan eurovaaleihin tähtäävä Olli Rehn saa ilmaista mainosta vaalikampanjaansa naapurilta, Yle kertoo. Samassa uutisessa Vasemmistoliiton pj. Paavo Arhinmäki rientää kyseenalaistamaan hallituksen itsensä laatimaa ohjelmaa – ollessaan itse valtioneuvostossa ministerinä!
Kuviohan tuntuu olevan, että kukin vuorollaan haukkuu itsensä tekemää politiikkaa. Tällaiseen kuoroonhan Rehn on jo ilmoittautunut.
Hallituksemme valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) huomasi nimittäin hänkin; että hallitusohjelma, jonka takana voisi ministerin uskaltavan seistä; oli niinkin pölhöpopulistisen järjestön kuin OECD:n mukaan turhan rankka. Järjestö kuvaili hallitustamme vapaaehtoiseksi pakkopaitaan sonnustautujaksi.
Kokoomuksessakin varmasti tiedetään – ainakin aivan huipulla – mitä äkkirytinä maallemme tarkoittaa. Toisaalta, kun on parin vuoden ajan etusormi pystyssä valistanut kansalle vastuunkantajan roolia niin nyt, kun vastuuta pitäisi oikeasti ruveta kantamaan, painutaan pusikkoon piiloon.
Näin niitä ongelmia fennoskandiassa ratkotaan. Oikein mukavaa torstaipäivää kaikille.
Tuo OECD:n luennoitsija taisi olla Urpilaisen tilaus.
Ilmoita asiaton viesti
Karjalaisessa Rehn ilmoittautuu EU-kriittiseksi. ”Sen pitää olla suurissa asioissa suuri ja pienissä pieni, Rehn sanoo.”
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kot…
On sinne joku mennyt kommentoimaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ainut kommentti linkissä tähän mennessä ei kyllä olesuosiollinen komissaarin jatkopestille eurovaalien kautta. Eläkettäkin vihjaillaan. Saas nähdä, mutta vaalipuheet taitavat olla ”kaksijakoiset”. Uskokoon sitten ken tahtoo sanomaa.
Ilmoita asiaton viesti
Miten oppositio voisi hyväksyä suurta jaksotusta seuraavan eduskunnan toimivallalle? On todellakin väärin kuten toteat peukaloita pyöritetyn kolme vuotta ja on hirttaydytty tiukasti hallitusohjelman kehysriihen ratkaisuihin. Vastuuntuntoinen hallitus tekee tarvittavat päätökset aina kun siihen on tarve. Ei siinä tarvitse odotella seuraavaa kehysriihtä kuten nyt on tehty.
Jo alkuperäinen talousodotus kasvuun oli utopistinen. Samaan valuuttaryhmään kuuluvat maat jo näyttivät suunnan mihin kaikki euromaat tulevat menemää. Saksa hitaammin kuin muut, sillä Saksan ehdoilla mennään. Aivan kuin normaali järjenkäyttö olisi jotenkin kiellettyä meidän maamme päättäviltä elimiltä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä kyllä siitä, että nyt ei pitäisi hirttää jarrua kiinni.
En vain pidä siitä tavasta, että omiensa tekemät ennusteet eivät herätä heissä mitään kritiikin aihetta.
Ja täälläkin on jo riennetty kertomaan, ”ettei kukaan voinut aavistaa ennusteiden menevän näin pieleen”…
Enkö ole koskaan näiden parin-kolmen vuoden aikana (siellä alkupäässä) pitänyt odotuksia ylioptimistisina? 😀
Porukka kuuntelee vaan vääriä tyyppejä, siis. Sen se todistaa.
Ilmoita asiaton viesti
Luin hallitusohjelman silloin tuoreeltaan ja pidin sitä totaalisen epärealistisena; ilmoitetut tavoitteet olivat keskenään ristiriidassa; mm. odotettiin talouskasvua vaikka ei-asiantuntijana näin, että mitään talouskasvua ei voi olla tulossa koska finanssikriisi, koska pankki-, talous-, velka-, euro- jne kriisit jo tekivät tuloaan.
Se oli sellasta körönkökköä koko hallitusohjelma, että ei paremmasta väliä.
Ilmoita asiaton viesti
Kun hallitus (kuten EU:kin) on sitoutunut/hirttäytynyt eräisiin peruuttamattomuuksiinsa, niin jo kauan tiedossa ollut ns. toimintaympäristön muutos saattaa lopulta tulla järkytyksenä, jolla on paniikinomaisia seurauksia.
Hallituksen sisäiset irtiotot alkavat tragi-koomisuudessaan muistuttaa kulttuurivallankumousta Kiinassa, jolloin tehtiin ”virheitä”, punakaartit kävivät lopulta toistensa kimppuun ja ”Liu muun muassa raahattiin kotoaan ja pakotettiin tekemään itsekritiikki julkisella paikalla.”
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kulttuurivallankumous (sarkasmivaroitus)
P.S. Kiitos (samoin) hyvän torstaipäivän toivotuksesta lukijoille:D
Ilmoita asiaton viesti