Ongelmamme huomataan jo ulkomaillakin

Suomen talouden tilaa kuvailin enempi kansainvälisesti puoli vuotta sitten. Talouselämä puolestaan uutisoi saksalaisen tutkimuslaitoksen huomanneen saman asian: Suomen suunta on surkea – ja on ollut sitä jo pidemmän aikaa. Euroopan komissio on närkästynyt siitä, että Suomi on ollut kovaan ääneen vaatimassa muilta euromailta talouskuria, eikä nyt sitten pysty edes itse toimimaan vaatimansa sopimuksen mukaan.

Se ei sinällään ole ennennäkemätöntä euroalueella. Nimittäin Hollanti oli sekin vaatimassa talouskurisopimuksen voimaanastumista. Sielläkin on pyörretty puheita, kun pitäisi itse ottaa lusikka kauniiseen käteen. Hallitus on siellä ahtaalla, ja eurokriittiset (tai ehkä voi PVV:n kohdalla sanoa suoraan eurovastainen) ovat kärkiryhmässä europarlamenttivaalien alla.

Ehkei täällä vielä kriisitietous ole riittävän laajalti esillä vielä europarlamenttivaalien aikaan, mutta ensi vuoden eduskuntavaaleissa ”euroalueen musta lammas” voi nähdäkin sitten ihmeitä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu