Arkkivihollisen kanssa kaljalla

Kova paikka. Toisen puolueen eurovaaliehdokas tulee hehkuttamaan, että sai esitteeseensä itsensä Sixten Korkmanin tarinatuulelle. Jään heti keräilyeriin: kuka noteeraisi ahdasmielisen, mutta ilmiselvästi innokkaan persun?

Ei tietenkään kukaan.

Tapaamani henkilö oli totta kai innoissaan siitä, että sai Korkmanin kuvan liittää esitteeseensä. Mutta se oleellinen ero on siinä, että hän lähtee hakemaan MEPpiyttä realismin kautta – monellehan se ei ole todellsiuuta. Jos realismi ei välity hyvin kuvaavista Eurooapan tulevaisuuskuvista niin huoli pois. Kävi kuinka huonosti tahansa, niin 13 meppiä Suomestakin valitaan. Tehdään mielummin hyvät valinnat. Kymmenen persua, Antero ja sit jollekin mustalle hevoselle paikka, vaikka ministereiden mieleen juurtuneet tukiaiset, vai pitikö se kirjoittaa isolla?

Realismi… ?

Mä olen kuitenkin realisti. Mä tiedän, että todellinen valinta tehdään sen tietyn kallioon hakatun puolueen ehdokkaista. On olemassa porukka, joka verivalalla vannoisi äänestävänsä vihreää ehdokasta. Ja jottei Uimosellakaan mene kaksitahtisen perämoottorin öljyt vahinkotilanteessa sellaisenaan Itämerelle – totean, että jos ette nyt ole vakuuttuneet perussuomalaisesta ehdokkaasta, ja aiotte äänestää vihreää ehdokasta – niin teen vetoomuksen: äänestäkää sitten Antero Vartiaa.

Vetoomukseni lopulliseen formaattiin jäänyt versio totta kai näyttää hieman tilaustyöltä. Mutta kyseessä on kuitenkin kaveri, joka näkee Saksan sumutuksen läpi. Kyseessä on kaveri, joka mainitsee, että hänen piti jollain lailla lähestytä tyyppiä, joka kertoi pettyneensä häneen.

Olettaisin, että Antero tulee puhumaan paljon siitä, mihin me tarvitsemme EU:ta. Me emme tule kuulemaan häneltä (valitettavasti) sitä, kuinka vähän me itse asiassa tarvitsemme euroa. Me olemme molemmat tehneet lukuisten muiden ekonomistien kanssa saman havainnon: euro on Euroopan yhtenäisyyden pahin uhkatekijä. Uskallan olla näin jyrkkä muotoilussani, enkä usko joutuvani sitä korjaamaan.

Mutta se onkin tosiasia. Sama havainto tehdään ”arkkivihollisten” leireistä toisista riippumatta.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu