Kaikki tietävät missä olemme
Se kävi jo itsetunnon päälle. Enää ei voinut naama hymyssä, pienessä tinassa, kertoa miten tärkeää työtä Vasemmistoliitto tekee ranskalaisten ja saksalaisten pankkiirien tilien eteen. Vasemmistosta savustettu Yrttiahokin toivotti vasemmiston takaisin harharetkiltään.
Kuuden euron leikkaukset lapsilisiin aiheuttivat lopulliset ”ragequitit”.
Se ei töyssyttänyt, että pienituloisuuden raja laski Suomessa. Köyhiähän me kaikki olemme – ja sitä enemmän, mitä useampi vassari hallitssalkussa roikkuu?
Onneksi taktikointia ei näy. Vasemmistoliittohan olisi voinut lähteä hallituksesta jo silloin, kun lisää rahaa piti luvata eurooppalaisille pankkiireille. Mutta nyt, kun pitäisi vaalilappuja täytellä?
Aina valmis. Kuin partiopoika. Käpälämäki on sitä vastuunkantamisen parhainta aluetta.
Henkilökohtaisesti on kyllä vaikea ymmärtää miksi persut ovat niin vasemmistoliittokriittisiä. Toki köyhien osalta ainakin aikaisemmissa vaaleissa on taisteltu samoista äänistä.
Minä siis henkilökohtaisesti sijoitun johonkin näiden kahden puolueen välimaastoon ja nappaan vielä itselleni siihen pienen vihreän lakin päähäni.
Viimeaikoina kuitenkin Uutta Suomea lukiessani on perussuomalaisten kannanotot esimerkiksi tähän aiheeseen ja Ukrainan kriisiin olleet vähintäänkin luotaan työntäviä.
Itse en ymmärtänyt aluksi miksi vasemmistoliitto meni hallitukseen. Toivoin, että silloin olisi pokka riittänyt jo jäädä ulos, mutta toisaalta hallitus luultavasti oltaisiin onnistuttu kasaamaan ilman heitäkin ja edes sitä pientä soraääntä Kokoomuksen ja osaltaan tätä myötäilevan SDP:n päätöksiin. Ei vasemmistoliitto mitään ihmeitä silti aikaiseksi ole saanut, mutta heidän takiaan tärkeitä päätöksiä on usein ainakin lievennetty mitä tulee pienten ihmisten asemaan.
Nyt kun heillä sitten oli selkärankaa sanoa ei, mitä harvemmin pienpuolueilta näkee, niin kirjaimellisesti v*tt**laan päin naamaa, vaikka nyt oppositiopuolueilla olisi hyvä aika hengittää hallituksen niskaan.
Ja tämä nyt ei siis koske missään tapauksessa vain Myllyniemen kirjoitusta, eikä varmasti edes selkein paikka tätä avautumista tehdä. Minulta ainakin perussuomalaiset menettävät tällä menolla äänen euro ja eduskuntavaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Njaa? Ehken osannut ilmaista itseäni tarpeeksi selvästi? Kirjoitinhan toki, että se ”pointti” tälle vasemmistokriittisyydelle voisi löytyä siitä, että nämä ”vasemmistolaiset” hallituksessa pitivät kaikesta tärkeimpänä sitä, että samppanjapullon korkit paukkuvat Pariisin pankkikorttelissa.
Tässä ei ole sinusta mitään omituista?
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä kaikki eivät vieläkään tiedä, ”missä olemme” tuosta Pariisi-yhteydestä puhumattakaan?
Koomista on se, että PS on vuosia ollut tulilinjalla, ”kun vastuun kanto ei kiinnostanut”. Mutta kun Vasemmisto itse nostikin kytkintä hallituksesta, oppositio otti osaa six-packin konkurssipesäriihen ensihoitoon PS:n (Soini) ja Kepun (Sipilä) hahmoissa ns. pöydän takana ”isämaan vuoksi”.
Jälkihoito se vasta rassaa Suomea. Ja koko euroaluetta.
Voiko maalle tehdä konkurssirikosta eli epärehellisesti toimien aiheuttaa menetyksiä koko kansakunnalle, kun poliitikoille ei ole säädetty ns. hukkaamiskieltoa? 😀
Ilmoita asiaton viesti
Minä puolestani petyin täysin vasemmistoliiton politiikkaan, kun Arhinmäestä tuli puheenjohtaja. Hänelle näyttää olleen tärkeintä oman imagon luominen ja ylläpito sekä aina viimeisimpien populististen trendien seuraaminen ja toteuttaminen omassa toiminnassaan. Sen myönnän, että hän oli taitava poliittisissa lehmänkäännöksissä – se alkoi jo silloin, kun tämän hallituksen kokoonpanoa viimeisteltiin. Vassarit halusivat pitää kiinni vaalilupauksestaan olla hyväksymättä Portugalin tukipakettia. Siksi piti tehdä poliittinen silmänkääntötemppu ja hyväksyä tukipaketti vanhalla eduskuntakokoonpanolla, jotta vassarit voivat muodollisesti äänestää pakettia vastaan. Röyhkeää äänestäjien ja kansalaisten aliarviointia. Vasenryhmä on mielestäni esittänyt aitoja, vasemmistohenkisiä aloitteita ja teki rohkean teon irrottautuessaan Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä. Heitä minä arvostan, en populistista Arhinmäen sakkia.
Ilmoita asiaton viesti
Olen sinäänsä samaa mieltä, mutta marginaaliryhmien aloitteilla ja oppositiopolitiikalla tätä maata ei viedä yhtään eteenpäin. Valitettava totuus on, että niin kauan kun hallitus muodostetaan eduskuntavaalien ”tuloksien” perusteella enemmistöhallitukseksi, niin hallitukseen pääseminen on ainoa keino saada niitä aloitteita oikeasti läpi.
Hatunnosto toki Vasenryhmälle, että oli kulkusia olla tuota puoluekuripolitiikkaa vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Osaisitko perustella jollakin tapaa ”tämän maan eteenpäin viemistä”?
Ei muuten, mutta tuollainen fraasi ei tule myydyksi minulle vain pelkän fraasiuden vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Myllyniemi:
Minä nyt varsinaisesti en pyri myymään kenellekkään mitään, mutta meillä valitettavasti on hallintomalli, missä eduskunta on käytännössä ainoa paikka, jossa koko maata kattavia päätöksiä voidaan tehdä ja varsinkin muiden toimielinten päätöksiä ohjaavaa toimintaa harrastetaan. Eli kehitetään valtiota eteenpäin.
Eduskunnassa taas oikeastaan ainoa keino saada läpi omia aloitteitaan on kuulua hallitukseen. Varjobudjettien ja omien vaihtoehtomallien esittäminen on sinäänsä hyvää politiikkaa, jolla tuodaan esille, ettei hallituksen ratkaisu ollut ainoa mahdollinen, mutta ei se sinäänsä itsessään kehitä tätä maata, vaan korkeintaan vaikuttaa siihen, että ketkä siellä seuraavan kerran ovat saamassa niitä aloitteitaan läpi.
Ja kuten sanoin, niin sinun kirjoituksesi ei välttämättä ollut juuri se, johon tämä vasemmiston ja perussuomalaisten väliseen mediadialogiin kantaa ottaminen sopi parhaiten. Ymmärrän kyllä pointtisi, vaikka en korkkien poksutteluun Pariisissa yhdykkään. Näitä saman sisällön omaavia kirjoituksia nyt vain tupsahteli niin monta PS:stä putkeen ja tämä oli viimeinen jonka kerkesin lukea, ennen kuin tunsin pakonomaista tarvetta sanoa jotain ääneen.
Toki olen edelleenkin hiukan pettynyt, että Vasemmistoliitto lähti edes tuohon hallituspohjaan mukaan ja selkäranka jousti vähän liikaa tietyistä asioista, mutta ymmärrän silti päätöksen perusteet.
Aallonharja
En väitä PS:n olevan köyhiä vastaan. Muuten en olisi koskaan ääntäni sinnepäin antanut. Juuri tuloerojen kavennus, tietyn kriittisyyden globaalisaatiota kohtaan lisäksi on niitä syitä, miksi juuri PS on tuntunut aikaisemmin sopivalta puolueelta.
Vasemmistoliitto ei kuitenkaan vihaa rikkaita. Minä ainakin uskon, että koska meillä on stabiili valtio, jossa jokaiselle turvataan hyvät ja kohtuu riskittömät lähtökohdat saada varallisuutta ja elää ”mukavaa” elämää, niin sitä tulee ylläpitää myös ja varsinkin parempi varaisten toimesta. Minusta ei ole kohtuutonta pyytää, että silloin kun menee huonosti, niin ne jotka tästä järjestelmästä ovat eniten hyötyneet kantavat myös enemmän taakkaa sen säilyttämisestä ja rakentamisesta. Juuri tässä asiassa minusta PS ja Vasemmistoliitto ovat aikaisemmin olleet aika samoilla linjoilla ainakin mitä edellisien eduskuntavaalien ehdokkaita vilkuilin. Nyt PS on ottanut viimeaikoina ainakin tässä mediassa enemmän askelia Kokoomukseen päin, josta sitten osaltaan kielii sekin, että tyydytään nappaamaan helppo tykinruoka vasemmistoliitosta, kun tarjolla olisi hiukan vaikeampi kohde hallituksen muodossa.
Toki mielipiteitä on yhtä paljon kuin ihmisiäkin, mutta näin ainakin itse asian näen.
Ilmoita asiaton viesti
Uskoisitko, jos kertoisin sinulle, että valtaosa ratkaisevista päätöksistä syntyy aivan jossain muualla kuin Valtioneuvoston kansliassa?
Jos kertoisin, että sinä ja minä teemme prosentin edestä päätöksiä, jotka eduskuntamme tekee (meitä olisi tällä tavoin laskettuna 2 kpl, eli sadasosa kansanedustajien lukumäärästä)?
Me teemme ”markkinat”, sen näkymättömäksi ja ohjailevaksi kädeksi tituleeratun voiman. Se voima on paljon suurempi kuin mitä nämä keikarit tuolla eduskunnassa kuvittelevat. Istu ja pala, niin se on suuri Venäjäkin ihmeissään markkinoiden – siis meidän, sinun ja minun – edessä.
Ilmoita asiaton viesti
Toki uskon, josta päästään taas siihen, että niillä joilla on varaa vaikuttavat ”markkinoihin” enemmän, kuin ne joilla ei ole, jonka takia poliittinen konsensus keskittyy tiettyihin eturyhmiin enemmän päätöksissään, kuin siihen mikä olisi koko valtion ja sen talouden kannalta järkevintä.
Lisäksi valitettavan suuri osa ”meistä” on niin kovin hiljaa ja peri suomalaisesti tyydytään siihen mitä saadaan ja puhistaan partaamme korkeintaan kymmenen uutisten aikaan.
Juuri tästä syystä lopulta koen hallituksen olevan ainoa paikka, jossa aikuisten oikeasti voi asioihin vaikuttaa. Loputa näillä kun ne napit on mitä painaa. Se on eriasia sitten miten, miksi ja kuka vaikuttaa hallituspuolueisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Olen harvinaisen samaa mieltä kanssasi siitä, että valitettavan moni ei käytä voimaansa myös demokraattisesti.
Sehän on nähty jo pidemmän aikaa, että äänestämässä ei käydä muutosta vastaan. Siis ne, joilla menee hyvin käyvät äänestämässä sen puolesta, että asiat pysyisivät ennallaan.
Olen kuitenkin äärimmäisen ilahtunut siitä, että päätit loppujen lopuksi ”älähtää” – ja tulit tänne keskustelemaan asioista. Se osoittaa kuitenkin sen, että olet kiinnostunut asioista, ja että sinulla on näkemys.
Sinulla on myös se yksi ääni vaaleissa. Pidän sitä tietysti valitettavana, että uskot äänen jollekin muulle kuin PS:lle – ja odotat, että asiat sillä tavoin muuttuisi.
Ilmoita asiaton viesti
”Vasemmistoliitto ei kuitenkaan vihaa rikkaita. ”
Ehkä ei, mutta sen ajama linja on melkoista haihattelua jos sellaisenaan toteutuisi. Eipä silti, ei meillä ole yhtään puoluetta, jossa olisi sellainen hihojen käärimisen ja asioiden hoitamisen meininki vaan kaikki pelaavat lähinnä mieilikuvilla päästäkseen itse lihapadoille.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikkihan me tiedämme, missä olemme: onneksi Euroopassa eikä Venäjällä. Nopeimmat meistä tietävät jo, missä olemme 24. huhtikuuta [:D], kun tämä haastattelu ilmestyy:
http://www.nybooks.com/articles/archives/2014/apr/…
Ilmoita asiaton viesti
Ei saa käsittää väärin, Vuorela.
Minähän se vain kuola suupielistä valuen odotan Vasemmistoliitolta sitä uljasta kannanottoa, miten Suomen tasavalta vain pönkittää eurooppalaisia bankstereita, ja on siten ”vastuuton”. 😉
Ilmoita asiaton viesti