Sillä välin Hölmölandiassa…

Taloussanomien kommenteissa törmää tämän tästä määritelmään ”Hölmölandia”. Se tarkoittaa erästä tiettyä pohjoisen pallonpuoliskon taigametsäistä maata, jonka kansalaiset ovat hyväuskoisia hölmöjä ja siten erittäin hyvin vedätettävissä olevaa.

Me saimme teatraaliset runot. Hölmölandialaiset saivat mitä? He saivat tietysti entistä enemmän vastuuttomia päättäjiä, sillä tällä nimikkeellä oppositiossa on tavattu kulkea.

Krokotiilien fotonitallentimien pallukatkin tirauttivat muutaman hydropitoisen tipan.

Nyt lähti kengätkin lapsien jaloista. Mutta mitä oikeasti tapahtui samaan aikaan siellä Hölmölandiassa?

Lähes täydellisessä tutkakatveessa liikkui tietoa kiinteistöveron korotuksista. Toisin kuin ehkä moni kuvittelee, niin se vero ei tarkoita yksistään Monopoli-lautapelin hotellien verotuksen kiristämistä. Jos satut esimerkiksi asumaan 70-luvulla rakennetussa kerrostalohuoneistossa niin maksat muutaman kympin vuodessa enemmän veroa. Maksat, etteivät ne saksalaiset, ranskalaiset ja brittiläiset pankkiirit joutuneet mieron tielle. Ihailen jalouttasi.

Hölmölandian asukkaat ovat saaneet myös helpotuksia, mutta eivät tietenkään päättäjiensä toimesta. Tänä talvena on voinut säästää lämmityskustannuksissa. Mutta sekin on tietysti paha juttu.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu