Suomalaisuus on hämmentävä voimavara

Lev Stipakovin ansiokas kirjoitus palautti minut hetkeksi miettimään syntyjä (sanan varsinaisessa kontekstissa!) syviä. Olen aiemminkin törmännyt muutamien Puheenvuorossa kirjoittavien uussuomalaisten kirjoituksiin. Keräilin pari muuta kirjoitusta Stipakovin kirjoituksen lisäksi ja suosittelin niitä niin, että nuo näkyvät ”käyttäjän suosimissa kirjoituksissa” piikkipaikalla.

Saatan kuullostaa hieman kerettiläiseltä mainitessani, että vain muualla syntynyt ja varttunut voi ymmärtää riittävästi sen, mitä suomalaisuus itse asiassa on. Minulle ja muutamalle muulle se suomalaisuus tulee kuin annettuna, apteekin hyllyltä. Surullisimpia ilmentymiä tällaisen ”itsestäänselvyyden” kohdalla voi todeta vaikka viikonloppuisin nakkikioskin jonossa, jossa nyt vaan sattuu siepomaan toisen suomalaisen naamataulu. Ensin huudetaan ja autoaan päätä, ja sen jälkeen pään avaamisen jouduttamiseksi otetaan nyrkit avuksi.

Minusta meidän Suomessa syntyneiden tulee kuunnella heitä, jotka ovat taistelleet omat taistelunsa saadakseen Suomen kansalaisuuden. Siten ymmärtäisimme sen, miten arvokkaan lahjan olemme napanuoran välityksellä saaneetkaan pistämättä itse tikkuakaan ristiin.

Olen perussuomalainen, ja haluan idenditeettiini kuuluvan suomalaiset juuret. En syrji – saati vihaa – ketään muuta, joka on sattunut syntymään jossain muualla. Syntynyt itse tuskin voi vaikuttaa siihen, minkä maan kansalaiseksi hän syntyykään. Haluan tuoda esille sen, että maahanmuuttajissa on pääsääntöisesti kahdenlaisia ihmisiä.

Sosiaaliturvashoppailu on noussut puheenaiheeksi jopa Euroopan valtamaita myöden, eikä sen pitäisi siksikään olla mikään tabu. Haluan kuitenkin asettaa tänä hetkenä huomion korkeimmalle korokkeelle ne henkilöt, jotka ovat kamppailleet rajusti vain sen eteen, että voivat todeta olevansa suomalaisia. Heistä saattaa tuntua kurjalta nykytasoinen maahanmuuttokeskustelu.

Suomalaisuus on hämmentävä voimavara. Vääräleuat voivat toki todeta, että jos se olisi niin ihmeellistä niin sitä noudattaisi useampi miljardi ihmistä.

Uskon, että monia ajatus tästä kiehtoo – ja jotkut ovat lähteneet tekemään asialle jotain, ja saavuttaneet Suomen kansalaisuuden.

Ei mulla muuta näin Virallisen Päivän aamuna.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu