Suomi imi kaiken jo Wahlroosista

Kun asiat laitetaan oikeaan perspektiiviin huomaamme, ettei Wahlroos ole Suomesta kaikkea imenyt, vaan pikemminkin imu on ollut toiseen suuntaan. Edustaja Annika Lapintie (vas.) käy kirjoittamaan, että Wahlroos on saanut ilmaisen koulutuksen ja kaikkea. Uskallan väittää, että jos viivan alle lasketaan koulutuksen ja muun yhteiskunnallisen tuen määrä ja hänen Suomeen maksamien verojen ja välillisten ansioiden erotus (esim. valtion osinkotulot) niin Wahlroos on eittämättä maksanut koulutuksensa viimeistä penniä myöden. Siinä samassa hän on pistouvannut parin muunkin suomalaisen koulutuksen, ehkä muutaman tuhannen. Kouluruokineen päivineen.

Lapintien kirjoitus huokuu sellaista mielialaa, että käytännössä kaikkien meidän omaisuus on valtion, mutta jostain valtion tilapäisestä mielenhäiriöstä johtuen me olemme onnistuneet puijaamalla lainaamaan omaan käyttöömme valtion omaisuutta. Ja sitten joku ketku kehtaa muuttaa pois! Tämähän on puhdas ryöstö – ja keskellä päivää!

Sitä on paljon hehkuteltu, että miten on hienoa, kun saa vapaasti liikkua EU-alueella. Ja miten tehokkaasti kaikki toimii, kun pääomatkin saavat hakeutua sinne, missä ne toimivat kaikista tehokkaimmin.

Tämän jälkimmäisen johdosta olisi syytä pitää huolta siitä, että Suomi on houkutteleva kohde investoinneille ja varakkaiden henkilöiden eksistenssille. Voisi nimittäin käydä jopa niin hullunkurisesti, että näistä saatavat verohyödyt kasvavat niin suureksi, ettei tarvitsisi leikellä lapsilisiä ja poistua hallituksesta raamit kaulassa.

Suosittelen Vasemmistoliitolle lämpimästi pohdittavaksi strategiaa, jolla saadaan maahan houkuteltua investointeja (työpaikkoja, osaamista, teknologiaa jne.) ja varakkaita ihmisiä. Mikä vielä parempaa: miten suomalaisista jo maassa olevista loihditaan monimiljonäärejä?

Pahoin pelkään, että oikea vastaus ei ole: ”laatimalla 100 prosentin tulo- ja omaisuusveroasteen!”

Joudutte siis miettimään toisenkin hetken. Odotan jännityksellä ideointeja.

Kiitos jo etukäteen.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu