Hanna Mäntylä Suomea pelastamassa

Suomi on ihmeellinen maa. Kun Helsingin Sanomat kirjoittaa jotain, siitä sanomasta tulee aksiooma. Mutta tänään sai lukea jotain vallan poikkeuksellisen hienoa. Vilkaiskaapa tätä:

Eu­roa­lueen vel­kak­rii­si on osoit­ta­nut,
kuin­ka vaa­ral­lis­ta jul­ki­sen ta­lou­den me­no­jen vä­hen­tä­mi­nen
ja ve­ro­tuk­sen ki­ris­tä­mi­nen voi­vat ol­la epä­var­mas­sa
suh­dan­tees­sa.

Ja lisää tarjoillaan ”Tästä on kyse” -laatikossa:

Fi­nans­si­po­li­tii­kan ki­ris­tä­mi­nen eli so­peu­tus su­pis­taa
ta­lous­kas­vua eni­ten taan­tu­mas­sa ja hau­raan talouskas­vun
ai­ka­na, kos­ka ko­ko­nais­ky­syn­tä pie­ne­nee.

Mutta mikä ihme HS:n on tällaiselle linjalle ajanut? Kenties se, että hallituksen nauttima eduskunnan luottamus on karisemassa hyvää vauhtia. Hallituksen vimma päästä saksimaan lapsilisiä aiheutti todella tiukan luottamusäänestyksen. Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, edustaja Hanna Mäntylä (ps.) teki loistavan työn. Kiitos toki kuuluu useammalle taholle, ja erityismaininta Vasemmistoliitolle, joka tuli järkiinsä.

Tiedän kuitenkin varmuudella, että Mäntylä tekee paljon arvokasta työtä suomalaisten perheiden eteen, eikä vain allekirjoittele papereita. Se on hieno tunne, mikä siitä tiedosta tulee.

Hienoa tunnetta vahvistaa se, että nuo HS:n virkkeet ovat samantyylisiä kuin mitä olen muutamankin kerran jaksanut täällä muistuttaa. Että nyt ei ole sopiva ajankohta leikkauksille. Olosuhteet tulee huomioida. Itse tarjoaisin tämänhetkisen hallituksen leikkauspolitiikan sijaan vaihtoehdoksi kasvattaa yksityistä sektoria. Tähän on riittävästi työvoimareserviä. Se vaurastuttaisi myös näitä suomalaisia, jotka ovat huonon raha- ja talouspolitiikan vuoksi ajettu ulos työstä, ja leikkauspolitiikan jälkeen myös yhteiskunnasta.

Vaihtoehtoinen linja helpottaisi siten myös talousvaikeuksissa kamppailevia suomalaisia perheitä. Se helpottaisi muitakin suomalaisia – niin kotitalouksia kuin yrityksiäkin julmetun kireän verotuksen tasaantumisella. Se olisi se oikeudenmukaisempi ja perussuomalaisempi Suomi.

Mäntylän ponnistuksista ja HS:n kirjoituksesta tuli todella hyvä mieli. Tuntuukin aivan siltä kuin tämä olisi elämäni onnellisin ja virallisin päivä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu