Sedillä on teille asiaa

On hyvin miellyttävää — ja valitettavan harvinaista — herkkua saada lukea suomenkielisiä eurokriisiä setviviä artikkeleja. Tässä olisi kuitenkin pari erittäin oivaa. Ensin valtiovarainministeriön rahoitusosaston ex-päällikkö, Suomen Pankin palkkalistoillakin ollut, nykyisin eläkkeellä olevan valtiotieteiden tohtori Peter Nybergin haastattelu, jonka takana on Palkansaajien Tutkimuslaitos.

Toiseksi sain lukuvinkin täällä Puheenvuorossakin esiintyneen tohtori Tuomas Malisen, sekä tutkija Tero Kuusen tutkimuspaperiin. Ajattelin laittaa hyvän kiertämään.

Keskiviikkona pääsen tutustumaan lisää Malisen ja muutaman muun aivoituksiin ajatushautomo Liberan kirjanjulkistamistilaisuudessa 7.5. Tässä hieman televisoituja ennakkotunnelmia. Tiedättehän: epädemokraattista euron pelastustalkoita ja Suomi ajopuuna. Raportoin tuosta keikasta, mikäli saan sen vain suoritettua, ajallaan.

On hyvin mielenkiintoista huomata, miten euron ja sen pelastamisen mielekkyyttä on ruvettu analysoimaan tiukemmin ja tutkivammin. Olen pelkästään ilahtunut siitä, sillä tuntuu jotenkin köykäiseltä, jos tämän mittaluokan kriisin voisi tuosta noin vain niskalenkittää.

On meinaan helpommin sanottu kuin tehty.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu