Jungnerin tarkkanäköisyys

Se "wanha kunnon media" ei unohda. Sen pitäisi etsiä käsiinsä nyt Mikael Jungner (sd.), joka kävi täällä Puheenvuorossakin esittelemässä tarkkanäköisiä havaintojaan, ja puki tiiviiksi sanomaksi tuntemuksensa. Mikrofoni suun eteen ja kysymään, että mistä hän oli havaintonsa ja tuntemuksensa saanut.

Jungner kirjoitti 2.5., siis tasan viikko sitten, täällä Puheenvuorossa kirjoituksen nimeltä SDP:n puheenjohtaja. Poimin tuosta tasapuolisesta kirjoituksesta muutaman otteen.

— Vaalikampanjoinnin aikana ehdokkaat ovat käyneet tutummiksi ja samalla Jutan etumatka on entisestään kasvanut, Jungner kirjoittaa.

Itsesuggestiossa on mahdollista hämärtää vallitseva todellisuus. Silloin näkee asiat toisin kuin ne itse asiassa ovat. Tähän sarjaan kuuluu mm. "Suomen vakuudet" — kun oikein uskotellaan itselleen niiden olevan totta, niin ne saattavat toden totta näyttäytyä todeksi. Kaikki demarit eivät kuitenkaan langenneet tähän itsepetokseen.

Vai oliko kyseessä puhdas toive saada bandwagon-efekti ajoiksi? Että "etumatkaa" on jo niin paljon, että toisella tapaa äänestäjät voivat yhtä hyvin repiä äänestyslipukkeensa ja istua kokouspaikan kahvilassa mumisten samanhenkisten kanssa epätoivoisina, ettei tässä mikään auta?

Jos kuitenkin havaitsee Jungnerin sanomassa jotain olevan epätotta, niin siitä tehdyt loogiset päätelmät eivät myöskään päde.

— Ajatus puheenjohtajaa vaihtavilla kulkee siis niin että vaihtamalla suositumpi Jutta vähemmän suosittuun Anttiin demareiden kannatus lähtisi jotenkin mystisesti nousuun, Jungner järkeilee filosofisena.

Jungner haluaa hakea selektiivisesti "todisteita" ilmeisen omalle suosikilleen, joka siis jäi hyväksi kakkoseksi. Lohdutuksena voin todeta edustaja Jungnerille, että tämä oli laitimmainen Jutan "torjuntavoitto".

Todistekasaa penkoessaan Jungner löytääkin oivan kysymyksen:

— Entä jos äänestäjät kaipaisivatkin nopeammin uudistuvaa ja sisäisesti parempihenkistä SDP:tä?

Niinpä. Ehkä he myös osoittivat sen kaipauksensa — tosin vain niukalla äänten enemmistöllä?

Ja otetaan vielä yksi poiminto Jungnerilta.

— Tuolloin ja tänään äänestäjät kavahtivat vastakkainasettelua, joka ei enää ollut tästä maailmasta, Jungner näkee.

Jokainen voi tietysti itse arvioida Jungnerin itsesuggestioasteensa näkemästään "tästä maailmasta". Ehkäpä siihen sisältyy vuoden 2011 reipas Perussuomalaisten vaalivoitto, joka siis Jungnerin mukaan juonsi juurensa äärimmäisen sovittelevasta linjasta?

Tähän lopuksi vielä linkki Talouselämältä. Hieman kärkkäämpi analyysi. Saattaa olla jopa sellainen, mitä Jungner ei ymmärrä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu