Eurooppa uudistuu

Eurovaalien koottu gallup kertoo, että EPP:lle olisi tulossa rökäletappio: ryhmän paikkakoko pienenisi huimalla 62 paikalla. Lievemmän höykytyksen paikkamääräisesti saisi ALDE ja vihreät. Molemmat ryhmät menettäisivät 20 paikkaa. Vasemmisto olisi lievässä nosteessa niin sosialidemokraattien kuin puhtaan vasemmistoryhmän tukemana. Sosialidemokraateille povataan 14, ja vasemmistolle 17 paikan lisäystä. Vapauden ja demokratian ryhmä EFD nostaisi paikkamääräänsä kahdeksalla mepillä, mutta varsinainen vaalivoittaja ovat toistaiseksi ryhmiin kuulumattomat kansallisen tason puolueet. Paikkamäärä kasvaisi musertavalla 62 mepillä.

Ennestään ryhmättömien meppien raju kasvu selittyy eurokriittisten tai jopa suoranaisesti -vastaisten puolueiden voitonmarssilla. Ranskan Kansallisen rintaman avoimen eurovastainen linja olisi tuomassa maalle jyvitetyistä meppipaikoista 23, kun toiseksi arveltu UMP jäisi 20 paikkaan. UMP menettäisi 10 paikkaa. UMP kuuluu EPP-ryhmään, vaalien häviäjien joukkoon.

Suomessa on taas tasainen kärki. Perussuomalaiset, Keskusta ja Kokoomus olisivat 14.5. päivitettyjen tietojen mukaan kaikki saamassa kolme meppiä. SDP marssittaisi kaksi meppiä, sekä Vihreät ja Vasemmistoliitto kumpikin yhden mepin tulevaan europarlamenttiin.

Ja kun kuitenkin joku kysyy, että mikä se on PS:n ryhmä, niin veikkaan joko nykyistä ryhmää (EFD), taikka konservatiiviryhmää ECR. Ne, jotka haluaisivat nähdä PS:n Kultaisen aamunkoiton tai muiden vastaavien puolueiden ryhmässä voivat siis lopettaa päiväunensa.

Eurooppa uudistuu, kannattaa siis olla hereillä.

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu